KNWU en NTFU

Het is mogelijk om via Tandje Hoger lid te worden van de Nederlandsde Toerfietsunie (NTFU) en de Konklijke Nederlandse Wielerunie (KNWU). Beide unies houden zich bezig met hun eigen tak van sport: de NTFU richt zich met name op toerders, de KNWU op wedstrijdrijders.

KNWU
Wie wil deelnemen aan wedstrijden moet lid worden van de KNWU. Als KNWU-lid kun je een licentie kopen waarmee je aan de start mag verschijnen bij bepaalde wedstrijden. Er zijn verschillende soorten licenties. Onze racecommissaris (race@tandjehoger.com) is het aanspreekpunt voor alles wat met de KNWU te maken heeft. Zoek dus contact met hem als je lid wil worden of vragen hebt.

NTFU
Een lidmaatschap van de NTFU biedt verschillende voordelen. Niet alleen krijg je korting op deelname aan de meeste toertochten die georganiseerd worden in het land, je krijgt ook een fietsverzekering. Je kunt als NTFU-lid zelf inloggen op de site van de NTFU en een Fietssport-account aanmaken, om daar een beetje rond te kijken voor leuke tochten en artikelen. Meer informatie van de NTFU zelf is hier te vinden: https://www.fietssport.nl/informatie/fietsverzekering. Lid worden via Tandje Hoger is goedkoper dan als individu en daarom zeer aan te raden!

Het enige wat jij hiervoor hoeft te doen is bij onze secretaris aan te geven dat je lid wilt worden. Die zal je namens TH aan de NTFU-ledenlijst toevoegen. Je krijgt dan een account waarmee je kunt inloggen op de website van de NTFU en Fietssport. Als NTFU-lid is je fiets sowieso verzekerd. De verzekering geldt tijdens clubritten, trainingen, toertochten en eigen ritten - dus níet tijdens wedstrijden van de KNWU. Je krijgt schade tot €1.000 vergoed. Er is ook een extra dekking, voor als je een dure fiets hebt. Deze kun je zelf afsluiten met je lidnummer e.d.. Meer info kun je hier vinden.

Stuur een mailtje naar de secretaris (secretaris@tandjehoger.com) als je lid wil worden of meer vragen hebt.

Onze sponsoren