Op de fiets

Het zal je niet verbazen dat een groot deel van de activiteiten binnen Tandje Hoger fietsgerelateerd is. Op deze pagina vind je informatie over de diverse fietsgerelateerde activiteiten. 

Trainingen

Elke week worden binnen de vereniging trainingen aangeboden. Het trainingsaanbod is afhankelijk van het seizoen: als de zomertijd van toepassing is, worden op dinsdag en woensdag buiten trainingen georganiseerd. Deze trainingen worden in verschillende niveaugroepen gedaan, zodat de trainingen voor iedereen toegankelijk zijn. 

In de wintermaanden worden wekelijks 2 spinningtrainingen aangeboden bij de ACLO. Deze vinden plaats op de maandag- en dinsdagavond om 18.00 uur. Je kan je voor één van deze trainingen inschrijven. Ook vindt er in de winter wekelijks een circuittraining plaats speciaal voor TH-leden. Ook deze training is in een sportzaal van de ACLO. Tot slot wordt er tweewekelijks op zaterdagochtend een buitentraining georganiseerd. Dit is afwisselend een duurtraining en een crosstraining voor de TH-leden die over een crossfiets (cyclocrosser, gravelbike, MTB, ATB, etc.) beschikken (mits het weer dat toestaat uiteraard). 

Voor meer concrete en gedetailleerde informatie over trainingen, kan je terecht op deze pagina

IMG_2388.JPG
Eén van de trainingsgroepen krijgt uitleg van trainer Roeland op de wielerbaan
IMG_2432.JPG
Eén van de trainingsgroepen in actie op wielerbaan Corpus den Hoorn
IMG_2424.JPG
Eén van de trainingsgroepen in actie

Toertochten

Elke maand wordt er door de Toercommissie een toertocht georganiseerd. Deze vindt meestal plaats op zondag. We verzamelen dan op een door de Toercommissie aangewezen plek voor een heerlijk rondje toeren door de provincie Groningen, Drenthe en/of Friesland. De toertocht wordt in verschillende groepen verreden (het aantal groepen is afhankelijk van de opkomt en het niveauverschil). Een aantal groepen zal een langere route rijden een aantal zal een kortere route doen. Ook verschillende groepen in het tempo dat wordt gefietst. Afhankelijk van de groep zal tijdens de toertochten worden gestreden voor de bordjessprints (De bordjessprint). Steevast wordt tijdens de toertochten door de commissie een koffiestop geregeld. Ergens ongeveer halverwege de toertocht kan je genieten van een lekkere kop koffie of thee met een zoete versnapering, meestal appeltaart, we zijn immers wielrenners! De kosten voor deze koffiestop zijn op rekening van de vereniging. Als je dus maandelijks een gratis kop koffie met (appel)taart wil, moet je deelnemen aan de toertochten. Je hoeft er alleen maar even voor te fietsen!

De Toercie organiseert jaarlijks ook één of meerdere weekendtripjes om te toeren in een ander gebied van Nederland of ergens vlak op de grens. Zo staat jaarlijks een deelname aan de Mergeleheuvelland 2-daagse (MH2d) op de kalender. 

Wedstrijden

Een aantal leden van Tandje Hoger is actief in wedstrijden. We hebben een aantal leden die wedstrijden rijden op amateurniveau. Zij rijden meerdaagse wedstrijden als de Arden Challenge en de Tour de Lasalle en vele ééndaagse koersen door het hele land. Ook rijden vele renners van Tandje Hoger wedstrijden op instappniveau, bijvoorbeeld Ready2Race wedstrijden (klik hier voor meer informatie).

Vele TH-leden zijn wekelijks te vinden op diverse (trainings)wedstrijden. De trainingswedstrijden op donderdagavond op wielerbaan Corpus den Hoorn zijn bijvoorbeeld erg populair binnen Tandje Hoger, maar ook een aantal ICW's staan groot in de agende van diverse leden. 

Tandje Hoger, of concreter, de Racecommssie, organiseert zelf jaarlijks ook een aantal wedstrijden. Zo organiseert TH in het voor- en najaar de eerdergenoemde trainingswedstrijden op donderdagavond. Deze wedstrijden staan beter bekend als de Dropkoersen. Daarnaast organiseert TH jaarlijks het Open Gronings Kampioenschap (OGK), waarin wordt gestreden om de titel Gronings Kampioen en wordt steevast het Zomerdrieluik georganiseerd. Dit is een drietal wedstrijden in de zomperiode. Ook valt jaarlijks de organisatie van een ICW Wedstrijd op de weg en van een ICW Cross onder de verantwoordelijkheid van Tandje Hoger. 

Tot slot worden jaarlijks twee clubkampioenschappen verreden: één op de weg en één op de crosser. Het is elk jaar weer opnieuw spannend wie zich het aankomende jaar clubkampioen mag noemen! De clubkampioenschappen worden in meerdere niveaugroepen verreden.

Soms, wanneer de volle kalender dat toelaat, organiseert de Racecommissie trainingswedstrijden voor TH-leden. Hier kan worden geoefend met het (hard) fietsen in een peloton en het opdoen van wedstrijdervaring.  

Het moge duidelijk zijn dat het als Tandje Hoger lid zeker niet verplicht is om wedstrijden te rijden, maar je bent uiteraard altijd welkom om een (trainings)wedstrijd mee te pakken of het wedstrijdrijden te ontdekken in bijvoorbeeld een Ready2Race-wedstrijd!

Voor meer concrete en gedetailleerde informatie over wedstrijden, kan je terecht op deze pagina

Spanjereis

Ieder jaar gaat Tandje Hoger in het voorjaar naar Spanje om daar te fietsen en te genieten van al het moois dat de Spaanse Costa te bieden heeft. De Spanjereis is bedoeld als lichtpuntje in de duisternis, die de Nederlandse wielrenner in het voorjaar moet doorstaan. In Spanje kun je ontsnappen aan al die typische Hollandse ellende (wind, regen en kou) en kun je je optimaal voorbereiden op het nieuwe wielerseizoen.

De reis staat vooral in het teken van wielrennen: elke dag wordt er gefietst door het prachtige en bergachtige Spaanse landschap. In april/mei is het rond de 25 graden in Spanje, dus de thermokleding mag je thuis laten. De reis is bedoeld voor wielrenners van Tandje Hoger van alle niveaus: van rasechte toerder tot bloedfanatieke wedstrijdrenner. Iedereen is welkom! Tijdens het fietsen wordt er altijd op elkaar gewacht, dus je hoeft niet bang te zijn achterop te raken. Natuurlijk mag je zelf weten hoe je je week indeelt en hóef je niet iedere dag te fietsen; er is ook tijd om de witte zandstranden, de rijke cultuur en het bruisende uitgaanscentrum van de plaats van bestemming te ontdekken.

Spanje2.png
Spanje.png
Spanje3.png

Andere vakanties/weekenden

De Reiscommissie en de Toercommissie organiseren regelmatig andere fietsvakanties of -weekenden. Samen met andere TH'ers ga je dan ergens een week(end) trainen en genieten! Ook organiseren groepjes TH'ers vaak op eigen initiatief fietsvakanties/-weekenden. Onze welbekende TH-bak zorgt ervoor dat leden altijd, inclusief fiets, op plaats van bestemming kunnen komen!

Ook wordt jaarlijks een ledenweekend georganiseerd. Een weekend waarin wordt gefietst, maar gezelligheid centraal staat. 

Bikepackingchallenge

Jaarlijks wordt binnen Tandje Hoger een Bikepackingchallenge georganiseerd. Voor meer informatie over de bikepackingchallenge, klik hier

Samen fietsen

Naast bovengenoemde activiteiten organiseren leden vaak zelf tochtjes. Bijna elke dag gaat er wel een groepje TH'ers op pad om samen een training af te werken of een lekker rondje te toeren. In diverse groepsapps worden afspraken gemaakt om samen te gaan fietsen. Ben je tijdens een lange dag studeren toe aan een fietsbreak? Er is bijna altijd wel iemand die met je mee wil! 

Onze sponsoren