Welkomstcursus

Sinds een aantal jaar organiseert Tandje Hoger elk jaar twee keer een welkomstcursus (voorheen beginnerscursus genoemd): in mei en in september. De welkomstcursus is dé ideale manier om beter kennis te maken met wielrennen en de vereniging. Of je nou nog maar net een racefiets hebt of een ervaren (wedstrijd)wielrenner bent die graag bepaalde kneepjes van het vak bij wilt leren: de welkomstcursus is voor jou onmisbaar! De fietsgerelateerde activiteiten vinden plaats in verschilldende niveaugroepen. 

Inhoud Welkomstcursus

Trainingen:

 • Training 1: Eén worden met je fiets. Je leert door techniekoefeningen wat je allemaal kan op je fiets. Dat is veel meer dan je denkt!
 • Training 2: Pelotonrijden. Na deze training ben je een stuk bekwamer in het fietsen in een groep. Zo dicht mogelijk op het achterwiel van je voorganger rijden en een beetje duwen met de schouders is voor jou geen reden meer, of nóg minder reden, tot paniek!
 • Training 3: Waaierrijden. In Groningen en omstreken ontkom je er niet aan: wind. Deze week leer je om te gaan met winderige omstandigheden. In welke positie heb je het minste last van de wind? Voortaan kom je een stuk minder moe thuis na een tochtje door de polders!
 • Training 4: Sprinttraining. Tijdens deze training leer je hoe je het beste of nog beter kan sprinten op de fiets. Een goede eindsprint kan net het verschil maken bij de strijd om een podiumplek of bij een plaatsnaambordjessprint bij een toertocht! 

Andere activiteiten:

 • Samen eten. Na de tweede training ga je gezamenlijk eten met jouw groepje van de welkomstcursus. Dit doe je bij je (hulp)trainier thuis, of misschien ergens in de stad.
 • TH-borrel. Ergens tijdens de welkomstcursus krijg je de kans om aan te sluiten bij de tweewekelijkse TH-borrels. Dé manier om bestaande TH-leden te leren kennen! Als je lid wordt, of dit al bent, ben je uiteraard elke borrel van harte welkom.
 • THoertocht + soigneercursus: De welkomstcursus wordt afgesloten met een toertocht. Onder begeleiding van ervaren wegkapiteins zul je zo'n 60 tot 80 km gaan fietsen vanuit Groningen. Na afloop krijg je, onder het genot van een drankje bij onze sponsor Spaak, een soigneercursus. Na het volgen van deze cursus zit jij nooit meer onverzorgd op de fiets!
 • InTHrodag/-weekend: na afloop van de  welkomstcursus in mei vindt een InTHrodag plaats. Hieraan kan je deelnemen als je na de welkomstcursus besluit lid te woren van TH. Op deze dag krijg je de kans om de nieuwe TH-leden (en dus je nieuwe fietsmaatjes) ook náást de fiets beter te leren kennen. Het InTHroweekend vindt plaats na afloop van de welkomstcursus in september. Dit is hetzelfde idee, maar dan langer. Hier zijn zowel de deelnemers van de welkomstcursus van mei als die van september welkom. 

Data
De eerstvolgende welkomstcursus is in september 2023. De data die je kan noteren in je agenda zijn als volgt:

 • 4 sept 18.00 uur: Training 1
 • 11 spet, 18.00 uur: Training 2 + gezamenlijk eten
 • 18 sept, 18.00 uur: Training 3
 • 25 sept 18.00 uur: Training 4
 • 27 sept: 18.00 uur: THoertocht + Soigneercursus
 • 20 - 22 oktober: InTHroweekend
 • Ook zal er een TH borrel zijn waar jullie uiterraad aan mogen sluiten (hier volgt later meer informatie over)

Deelname aan de training is noodzakelijk om ná de welkomstcursus mee te kunnen trainen met de reguliere verenigingstrainingen. Je kan niet teveel trainingen missen. 

Kosten
De kosten van de welkomstcursus zijn €15,-. Hiervoor kan je deelnemen aan alle trainingen van de Welkomstcursus. 

Activiteiten, zoals het gezamenlijk eten na de training en drankjes op de borrel, zijn wel voor eigen rekening.

Locatie
De welkomcursus vindt plaats in Groningen (stad). Voorafgaand aan de activiteiten, wordt de exacte verzamellocatie met je gedeeld.

Racefiets
Het is verplicht om op een geschikte fiets te komen. Dit houdt in dat je op een racefiets komt (dus geen tijdritfiets/gravelbike/MTB, etc.). Ook zijn fietsen waarmee op het frame geschakeld (dus niet via het stuur) niet toegestaan.
Heb je zelf geen geschikte fiets? Dan kan je bij Krol Wielersport vragen of het mogelijk is een fiets (in jouw maat) te huren, en dit voor een schappelijke prijs. Ben je hierin geinteresseerd? Neem dan contact op met Krol Wielersport, Korreweg 12, 9715 AA Groningen, en vermeld daarbij dat je meedoet met de welkomstcursus van Tandje Hoger. Vanuit de vereniging hebben we helaas geen fietsen te leen. 

Aanmelden

Helaas is de inschrijving voor de welkomstcursus van september dicht. Wil je toch heel graag mee doen, mail dan de Intern Commissaris (ic@tandjehoger.com) en wij zullen ons best doen om je er toch bij te krijgen!

Onze sponsoren