De huidige TH-bak is alweer de negendee in de rij. Hieronder een kort archiefstuk over alle auto's die de vereniging van dienst zijn geweest!

TH-bak IX

Begin 2020 was de vertrouwde blauwe auto af. Het rode dakrek werd eraf geschroefd, en op een nieuwe Ford Focus gezet. Een rode! Dit past goed bij de TH-wielerpakjes. Hopelijk gaan we met deze auto veel mooie jaren tegemoet! 

TH-bak VIII

De donkerblauwe Ford Focus leefde niet lang, maar beviel wel goed. En daarom werd gewoon dezelfde auto gekocht!

De TH-bak VII

De donkerblauwe Ford Focus vervoerde zowel de wedstrijdrenners als de notoire toerders door heel Nederland en verkende incidenteel ook Belgische, Duitse en zelfs Franse wegen. Echter, deze auto kende maar een kort TH leven. Na anderhalf jaar trouwe dienst bleek in het najaar van 2015 dat het kosten technisch niet meer uit kon om deze auto langer op de weg te houden.

TH-bak VI

In 2009 kwam de blauwe Peugeot. 

TH-bak V

In de zomer van 2003 kreeg Tandje Hoger de beschikking over een (bijna) splinternieuwe ploegleidersauto, Kermit de Clipper! Deze Ford Clipper, een voormalige KPN Auto, was door Wouter en Niels opgesnort in donker Friesland, bij de buurman van Piet Paulusma in Herbaijum. Met een kleine aanpassing van het rek, zag de auto er uiteindelijk zo uit als op onderstaande foto. Na het NSK wielrennen van 2003 heeft het Dagblad van het Noorden een artikel geschreven over onze geliefde auto. Het artikel kun je hier lezen!

Uiteindelijk was ook Kermit naarstig toe aan vervanging. Zowel de motor als wel de gesoigneerdheid van dit mobiel namen vooral het laatste jaar af tot beneden de acceptabele grens. Wij danken Kermit voor zijn jarenlange trouwe dienst. Nimmer hebben wij met pech langs de kant gestaan. Steady maar trefzeker kwamen wij wel eens wat te laat bij een koers, maar dit lag in de meeste gevallen meer aan de renners dan aan de auto.

TH-bak IV                                        

In het begin van de twintigste eeuw lichtte Tandje Hoger de weg op met een echte Zweedse Saab. Na een flink aantal jaren trouwe dienst kwam er in het jaar 2003 uiteindelijk geen teken van leven meer uit de trots van de vereniging. Na ontelbare keren te zijn gerepareerd door Hamer van de Saabservice Winsum had hij het definitief begeven. Ook na zijn "dood" bracht hij nog problemen met zich mee: De politie belde of we wel wisten dat er een onverzekerde auto zonder APK geparkeerd stond, en dat dit strafbaar was. Wisten zij veel dat Binne en Helma de auto juist aan het wegbrengen waren!

TH-bak III

De derde auto van TH was een Subaru. De legende heeft het dat deze geopend kon worden met allerhande voorwerpen, als: schroevendraaiers, muntstukken, e.d. Dit omdat de sleutel in het slot was afgebroken, en hij alleen maar rond gedraaid hoefde te worden. Maar ja, wie steelt er nou een oude roestbak van Tandje Hoger?

Een anekdote uit 1996:

"Ons aller Subaru zag er nauwelijsk meer uit, dat weet iedereen, maar nadat Dekker) onze kersverse autosponsor er een stel nieuwe banden had ondergezet en hem APK keurde kwamen de bestuurs­leden pas echt los. Gewapend met de meest weerzinwekkende middelen werd de auto van z´n antieke reclames afgeholpen, blin­kend wit "geschuurd", opgepoetst en van nieuwe sponsornamen voorzien. Jaloezie kon niet uitblijven bij het zien van deze onher­kenbaar opgeknapte bak en een stelletje onverlaten cq. raddraaiers vond het daarna nodig om de voorruit eruit te slaan met bierflesjes. Kortom, the neverending story of the TH-bak still goes on..."

TH-bak II

Voor de Subaru was Tandje Hoger in het bezit van een Volvo.

TH-Bak I

Tandje Hoger was begin jaren '80 al in het bezit van een TH-bak! Hoewel er vroeger veel met de trein werd gereist (De ACLO betaalde mee aan treinkaartjes!), was er toch behoefte aan een auto waar de fietsen in konden. Uiteindelijk heeft men een Citroen 2cv, oftewel een oranje besteleend aangeschaft. Helaas is hier nog geen (volledige) foto van opgedoken.

altAguW6HrWsvMez9gsN8fo93VmnobaVxQ2KplTHTSdxp_V.jpg
TH bak VII
altAu6G9Wi6KZq70Pv8taEBnWgj5EVeiHgJPb6F79WjKIK1.jpg
TH bak VII

Onze sponsoren