Blog

ICW Grote Prijs Ronostrand

  • Vereniging
  • 2 minuten (365 woorden)

De weersomstandigheden logen er afgelopen zondag niet om tijdens de door ons georganiseerde Grote Prijs Ronostrand. Wind, regen, hagel en sneeuw maakten de koers over het zware parcours nog een tikkeltje zwaarder. Toch leidde dit tot mooie koerstaferelen, waarin alleen de echte Flandriens kansrijk bleken.

Als eerste mochten de jongste renners van stal, om 11:00 startte de U9&U11 categorie. In deze categorie bleek Danny Turkstra uit Beilen de sterkste. De volgende categorie die het strand kon betreden was de U15 om 11:20, gevolgd door de U13 om 11:22. In de U15 was Mike Schuch uit Leek de sterkste renner, in de U13 categorie was dit Jasper Huitema uit Roden.

Na een korte pauze, waarin onze dappere vrijwilligers die langs het parcours stonden even hun vingers konden laten ontdooien, was het de beurt aan de categorieën voor oudere renners. Om 12:30 startten de Heren veldrijders, waarin Bart Barkhuis en Patrick van der Duin het makkelijkst door het zand kwamen. Na enkele ronden stuivertje wisselen om de koppositie zette Bart Barkhuis de aanval in, waarna hij na een uur koers als eerste de finish wist te bereiken. Bij de junioren en nieuwelingen veldrijders was het Bodi Del Grosso die de drie zoenen van onze lieftallige rondemiss in ontvangst mocht nemen. Bij de dames veldrijders waren zelfs enkele profs aanwezig, te weten Anouska Koster en Laura Krans-Ringersma. Deze laatste bleek de sterkste op het zware parcours.

De eer om deze dag af te sluiten was aan de ATB'ers met een start om 14:00. Bij de heren ATB reed Jornt de Vries het makkelijkst over het zand, bij de nieuwelingen en junioren ATB wist Sven Nijzingh, zoals zijn bijna-naamgenoot dit weekend ook twee keer deed, als eerste de finish lijn te bereiken. De laatste renster die de jury als winnaar kon noteren was Melissa Steenhof bij de dames ATB.

Wij kijken terug op een geslaagde dag en willen graag nogmaals alle vrijwilligers bedanken voor hun inzet op deze koude maar mooie koersdag. Chapeau!

Meer foto's zijn te vinden op de website van Lubberink Fotografie, met dank aan René & Chico.
Voor de complete uitslagen, zie de site van ICW Noord

 


ICW Ronostrand 2016
21dec

ICW Ronostrand 2016

Verslag ICW Ronostrand 18 december 2016 Zondag 18 december, een winterse, maar o zo mooie dag. Stabiel fris, grijs-blauwe lucht en...

Ledenweekend
28okt

Ledenweekend

Afgelopen weekend beleefden meer dan 30 leden een mooi weekend in TH-sferen. De luxueuze accomodatie van onze sponsor de Zwerfsteen was...

Reacties

Log in om de reacties te lezen en te plaatsen

Onze sponsoren