Blog

ICW Ronostrand 2016

  • Vereniging
  • 2 minuten (397 woorden)

Verslag ICW Ronostrand 18 december 2016

Zondag 18 december, een winterse, maar o zo mooie dag. Stabiel fris, grijs-blauwe lucht en droog. Dit is de dag waarop men massaal afkwam op de ICW Ronostrand. 185 deelnemers, hon-derd-vijf-en-tachtig deelnemers.

Het parcours was nieuw en innovatief, deelnemers lieten tevreden geluiden horen.
Als eerste mochten de jongste renners starten, de categorieën U9&U11. Om 10:20 klonk het startschot waarna de jeugd als hazen wegsprongen door het mulle zand. Deze categorie werd gewonnen door Maurits Blaauwgeers op de CX en door Damian Koen op de ATB. Enkele minuten later startte de categorie U13, bij de CX werd Leonie Bentveld eerste en Joris Funken won in de MTB-klasse. Om 11:15 startte de laatste jeugdcategorie, de U15. Bij de CX won Job Boontjes en bij de MTB won Evert Koning.

Na een korte pauze waren alle vrijwilligers weer opgeladen en was het tijd voor de grote mannen en vrouwen, en de nog wat jongere junioren en nieuwelingen. In de klasse “Dames veld” wist Laura Krans een winst te pakken met meer dan twee minuten verschil! Bij de nieuwelingen/junioren veld wist Sven Nijzing de winst op zich te nemen, hij werd strak gevolgd door Mitchel Steenhof. Bij de Mannen veld won de bekende naam Bodi Del Grosso met anderhalve minuut voorsprong.

Nadat alle crossers weer binnen waren, het parcour ietwat werd aangepast op aandringen van de jury, was het tijd om te beginnen aan de laatste drie ATB-categorieën. Dames ATB, Junioren/nieuwelingen ATB en Heren ATB. Om 14:00 klonk voor deze categorieën het startschot vanaf de parkeerplaats op het Ronostrand, bij de vrouwen werd nipt gewonnen door Marjolein Dijkman met enkele seconden verschil. Bij de NWL/Junioren wist Pim Funke zich een winst te veroveren met 11 seconden verschil op de nummer twee. De heren ATB werd gewonnen door Onno Reijnhout.

Tandje Hoger kijkt terug op een cross als eentje die zeker nooit vergeten wordt! Wat een parcours en wat goed georganiseerd. Chapeau voor alle vrijwilligers, de racecommissie en het Ronostrand.

De volledige uitslag is hier te vinden

Graag zien we jullie volgend jaar terug bij de mooiste cross van het Noorden!

Meer foto's zijn te vinden via de volgende link:

Dames&Heren Veld

Jeugd

Dames&Heren ATB

Foto's door derden

Chico en René, hartelijk dank voor de mooie foto’s!


21jan

Spraakmakende Openingskoers

Verslag 2017 Openingskoers 10 januari 2017: Het ging hard, heel hard! Een achttal sterke coureurs stond om 20:00 klaar voor het...

ICW Grote Prijs Ronostrand
25nov

ICW Grote Prijs Ronostrand

De weersomstandigheden logen er afgelopen zondag niet om tijdens de door ons georganiseerde Grote Prijs Ronostrand. Wind, regen, hagel...

Reacties

Log in om de reacties te lezen en te plaatsen

Onze sponsoren