Blog

Spraakmakende Openingskoers

  • Vereniging
  • 2 minuten (378 woorden)

Verslag 2017

Openingskoers 10 januari 2017: Het ging hard, heel hard!

Een achttal sterke coureurs stond om 20:00 klaar voor het startschot van de openingskoers. De openingskoers is een wedstrijd op stadfietsen zonder versnellingen tegen de gebruikelijke rijrichting van de wielerbaan in. Alle aanwezigen hadden de hele winter naar deze wedstrijd uit gekeken, eindelijk ging het koersen weer beginnen. Bij het infietsen naar de wielerbaan werd al duidelijk dat sommigen over een erg goed verzet beschikten. Aanwezig waren onder anderen de verloren zoon Sander Westerlaan, Drenthe 200 ganger Mark ‘the beard’ Ten Cate, topfavoriet Mart Menger en de Hengelaar, Joram van Dijk. Grote namen aan het vertrek!

Bij de start ging het dan ook meteen los, Mart plaatste vanaf de start eerste demarrage. Het ging meteen op een lint, omdat er van voren hard werd doorgetrokken. Mark nam daarna vernietigend hard over, iets wat Sander te machtig werd. Bij de tussensprint na één ronde probeerde eerst Matthijs er van door te gaan, maar Felix sprong met groots machtsvertoon erop en erover en won de tussensprint. Joram had het na 1 rondje wel gezien en besloot zich aan te sluiten bij het publiek.

Vervolgens viel het even stil, waardoor vervolgens de favorieten weer bij elkaar kwamen. Richting de finale trok Pieter nog eens goed door. Voor Mark en Erik betekende dit wel de genadeklap. Voor Pieter zelf ook. Matthijs ging vervolgens de sprint voor de laatste bocht aan en probeerde van kop af te winnen, maar wat bij de tussensprint al bleek, Felix had een sterkere sprint in de benen. Mart kwam in extremis nog voorbij Matthijs. Daarachter druppelden één voor één de verslagen renners teleurgesteld binnen. Daarna was het tijd om koers te zetten naar de Pintelier voor de borrel. Hier werd er nog nagepraat over de koers, de overwinning gevierd of het verlies weggedronken. Op naar Annen I.

N.B. Bij de fietscontrole na afloop is Matthijs D. uit de uitslag geschrapt wegens mechanische doping.

N.B. Sander Westerlaan heeft de finish wel bereikt, dit was echter buiten de tijdslimiet, hierdoor is hij ook niet in de uitslag opgenomen.

Uitslag:

1. Felix Kok

2. Mart Menger

3. Mark ten Cate

4. Erik Deenen

5. Pieter Verhoeven

Matthijs Dijkstra DSQ

Sander Westerlaan OTL

Joram van Dijk DNF              


Winst in de Hel van Petten
22mei

Winst in de Hel van Petten

Afgelopen weekeind verbleven er 11 amateurrenners en 1 sportklasserenner in Noord-Holland om de 3-daagse wielerwedstrijd de Hel van...

ICW Ronostrand 2016
21dec

ICW Ronostrand 2016

Verslag ICW Ronostrand 18 december 2016 Zondag 18 december, een winterse, maar o zo mooie dag. Stabiel fris, grijs-blauwe lucht en...

Reacties

Log in om de reacties te lezen en te plaatsen

Onze sponsoren