Blog

Terugblik januari

  • Vereniging
  • 2 minuten (432 woorden)

Het nieuwe jaar had weer ontzettend veel in petto voor TH! Hieronder weer een terugblik op de mooiste evenementen, die eruit sprongen naast de borrels en trainingen, die natuurlijk áltijd mooi zijn.

Nieuwjaarstocht
Het toerjaar werd traditioneel geopend met de nieuwjaarstocht! Een best aantal TH'ers trotseerden de kou om een mooi runtie te rijden door door Drenthe met ditmaal een koffiestop in, wie kent het niet, Spijkerboor met de toepasselijke naam 't Keerpunt. Een geslaagde tocht, de toon is gezet voor de rest van het jaar!

Openingskoers
Het raceseizoen werd vlak daarna geopend met de openingskoers. Het uitgebreide wedstrijdverslag is te lezen op de site maar onderstaand de uitslag:
1. Bram Koeweiden
2. Harmen Dijkstra
3. Kyrill Visser
David Brinkman DSQ (wegens mechanische doping)
Ricky Kosse DSQ (wegens vergrote kans op hoofdletsel)
Bram heeft deze uitzonderlijke presentatie overigens op een Brompton vouwfiets geleverd, wat zijn eerste plek nóg eervoller maakt!

OchtendTHocht
Voor de echte fanatieken onder ons is op zaterdag de ochtendTHocht ingevoerd. Mooi stukje rijden onder begeleiding van een wegkapitein van eigen bodem.  Uit betrouwbare bron blijkt dat Jan the German de oefeningen uit de spinningzaal gewoon meeneemt, dus zo kan er langzaam weer gewend worden aan fietsen op de weg!

Coureursavond
Voor alle TH'ers met koersambities voor aankomende seizoen werd een coureursavond georganiseerd. Onder het genot van een lekker dinertje werden de plannen en tactieken besproken, en werd er aan de team spirit gewerkt met een heuse pubquiz. We hopen overigens wel dat sommige coureurs meer talent hebben in wielrennen dan dat ze er kennis van hebben….

Constitutieborrel
Daarnaast werd het jaar ingeluid door misschien wel een van de grootste primeuren in de geschiedenis van Tandje Hoger; het bestuur heeft de eerste heuse constitutieborrel georganiseerd! Samen met Tritanium en onze actieve leden (die waren uitgenodigd, want nog meer corporaal gedoe moeten we niet hebben) hebben we een ontzettend mooie avond gehad. Er zijn veel banden aangelegd of versterkt met een hoop andere besturen van andere studentenverenigingen. Helaas weet het bestuur er weinig meer van, maar gelukkig hebben we  het (4 maal gebraste) gastenboek en de prachtige cadeaus nog.

AlTHernatieve borrel: schaatsen
Door de sneeuw en lage temperaturen ging werd toch ook bij TH de schaatskoorts aangewakkerd en is een aantal fanatiekelingen op het ijs in Kardinge gestapt. Met natuurlijk warme chocolademelk na, zoals het hoort!

Eerste dropkoers
Tot slot werd op de allerlaatste dag van deze maand weer de eerste voorjaarsdropkoers georganiseerd. We hadden het baantje toch wel gemist, en met 2 TH'ers in de top 10 was het een goeie eerste editie.
 

Februari, kom maar op!


Terugblik februari
19mrt

Terugblik februari

Winterfietselfstedentocht In het begin van de maand hebben een aantal enthousiastelingen 220 km binnen een dag op de teller gehaald....

Terugblik december
09jan

Terugblik december

Last but not least een terugblik van december, het jaar is passend afgesloten! Ronostrand Op 9 december was het weer zover. Tijdens de...

Reacties

Log in om de reacties te lezen en te plaatsen

Onze sponsoren