Blog

Terugblik mei

  • Vereniging
  • 3 minuten (610 woorden)

Beginnerscursus
Mei = TH-beginnerscursus! Met een flink aantal beginners waren de maandagavonden gevuld met onder andere bochten, pelotonrijden, bandjes verwisselen en uiteraard de onmisbare soigneercursus op de laatste avond, we kunnen dus weer een aantal ingeburgerde leden verwelkomen! Om het inburgeren naast de beginnerscursus nog iets meer te bevorderen is dit jaar voor het eerst ook een introductieperiode opgestart, waarbij beginners bij TH'ers thuis een hapje konden eten om daarna samen naar de (alTHernatieve) borrel te gaan.

Borrels en introavonden
Afgelopen maand was dus het een drukke maand voor de Borrelcie, een alTHernatieve borrel, een crazy 88 en een borrel stonden in mei allemaal op het programma. Daarnaast stond er voor de borrel nog een cycling dinner op het programma voor aanstormend TH-leden. Tijdens de alTHernatieve borrel stond deze maand bowlen op het programma bij Kartracing & Bowling Groningen. Tijdens deze avond werden de nodige strikes, spares en ballen in goot geworpen, waarbij Leon, met 120 punten,  zich de winnaar van de avond mag noemen. Na afloop van het bowlen was het tijd om door te gaan naar de Pintelier, waar nog de nodige drankjes konden worden genuttigd.

Naast de alTHernatieve borrel stond er deze maand, zoals al eerder genoemd, een crazy 88 op het programma. Tien durfallen hadden zich hiervoor aangemeld en gingen de strijd in twee groepen tegen elkaar aan. Na twee uur opdrachten proberen te voltooien in de stad, waarbij onder andere: werd gezongen in de karaokebar, werd gezoend met een pensionada en de Titanic werd nagespeeld, tja hoe diep kun je zinken?!, bleek het team bestaande uit Daan, Eline, Joris, Marjolein en Rosana het dapperste team van de avond. Een knappe tweede plek werd behaald door het team van Bas, Lex, Lieke, Lotte en Tineke.

Naast deze twee activiteiten werd de maand op 28 Mei afgesloten met een cycling dinner en een borrel. Voor de borrel hebben zeven aanstormend TH-leden samen met een handjevol TH’ers een cycling diner gehouden. Eerst werden er heerlijk wat groentes met rijst naar binnen gewerkt te Huize Eijbergen en later werd er naar Huize Kamp gefietst om dit nog eens af te toppen met een heerlijke tiramisu (recepten voor beide gerechten kunnen opgevraagd worden bij desbetreffende kok en kokkin). Nadat de buikjes echt buiken waren geworden werd er nog tot laat in de avond geborreld in De Pintelier.

Clubkascampagne
Naast de introperiode was er nog een primeur voor TH dit jaar; deelname aan de clubkascampagne van de Rabobank. Met het beoogde doel om een prachtig OGK op te zetten hebben uiteindelijk 48 mensen op ons gestemd wat een bedrag van 390 euro opleverde. Iedereen ontzettend bedankt voor het stemmen en uiteraard bedankt aan de Rabobank dat we deel mochten nemen en dit bedrag in ontvangst mogen nemen!

Hel van Petten
Ook hebben een aantal van onze boys de kust opgezocht tijdens de Hel van Petten! Matthijs behaalde hier de tweede plek in het B-klassement, zie voor een uitgebreid verslag hiervan de eerdere blogs van onze verslaggever Roelie.

Toertocht: in 80 km de wereld rond
Zondag 26 mei stond er groep van ongeveer 20 toerders klaar voor de snelste wereldreis van hun leven. Nadat we met grote moeite de groep in twee hadden gesplitst, kon de tocht van start gaan. Op de een of andere manier zat iedereen met een Garmin of Wahoo in de eerste groep, maar met wat kunst en vliegwerk van onze voorzitter werd dit probleem ook opgelost. Na eerst een bliksembezoek aan Amerika (America First!), werd Moskou ook nog even aangedaan. Om bij te komen hebben we een appeltaartje gegeten in het exotische Friesland, waarna we met heimwee snel terug naar Groningen zijn gefietst.


15jun

Verslag GNSK

 Verslag GNSK dag 1, door Ricky De teamtijdrit ging bij de vrouwen heel degelijk. Zo degelijk dat niemand loste. Pas in de laatste bocht...

21mei

Een weekendje in de Hel 3/3

De echte Hel Zondagochtend, waar de kerkdienst alweer afgelopen is rollen tien Groninger studenten hun bed uit. Denkend aan de deceptie...

Reacties

Log in om de reacties te lezen en te plaatsen

Onze sponsoren