Blog

Terugblik september

  • Vereniging
  • 4 minuten (731 woorden)

OGK Stadspark

Begin september werd de mooiste koers van 2019 door Tandje Hoger georganiseerd: het Open Gronings Kampioenschap in het Stadspark!!! Na het afgelasten van ICW Langelo waren alle ogen hierop gericht en heeft het (bijna) alle verwachtingen waargemaakt. De mooie locatie om te koersen werd ook opgepikt door de pers en daar werd een mooi stukje over geschreven, lees dus ook vooral even: https://www.rtvnoord.nl/nieuws/212398/Open-Gronings-kampioenschap-wielrennen-eindigt-in-millimetersprint

 

TKP-tocht

Dankzij TKP mochten we als vereniging gratis meerijden met de TKP-tocht, en hier werd dan ook goed gebruik van gemaakt. Een groot aantal leden is voor de 160 km gegaan, maar nog benoemenswaardiger is de groep van zo'n 10 TH'ers die de héle provincie rond hebben gefietst! Veel regen en kou kon deze kleppers niet uit het veld slaan, en naast de heerlijke pasta en massages na die tijd verdienen ze hierbij ook nog eens een flink chapeau.

 

Beginnerscursus en introavonden

Met een recordaantal deelnemers was het uiteraard ook weer tijd voor de beginnerscursus. De avonden werden goed bezocht en ook de beginners weten de Pintelier inmiddels te vinden, dat de alleycat helaas werd afgelast mocht de pret niet drukken! Na de afsluitende soigneercursus is een groot aantal nieuwe leden klaargestoomd voor het lidmaatschap bij TH, welkom allemaal:)

 

KoppelTHijdrit

Op woensdag 11 september was het weer tijd voor de jaarlijkse koppeltijdrit met Tjas. De ultieme krachtmeting waarbij je met je (trainings)partner alle schaatsers weer even kunt laten zien wie er nu écht aan wielrennen doen. De regen viel met bakken uit de lucht, maar er stond een hele lading gemotiveerde fietsers aan de start. Tandje Hoger ging zowel bij de vrouwen-, de mannen- als de gemengde categorie met de winst aan de haal en na de overwinningsduvels in ontvangst genomen te hebben (of te adten in het geval van sommigen) werd er direct vanaf Gaarkeuken koers gemaakt naar de stad.

 

MH2D

Traditiegetrouw heeft de toercommissie weer een weekend weg verzorgd naar het o zo mooie Limburg, om daar de Mergelheuvelland Tweedaagse te verrijden. Wederom zijn er verschillende afstanden gereden; er waren veel gegadigden voor de 120km (zelfs de vertegenwoordiging van de fitgroep besloot deze uitdaging aan te gaan), maar ook weer een groot aantal voor de 160 km (wat met heen- en terugfietsen neerkwam op zo'n ruim 190 km!). Daarnaast is er natuurlijk ook maximaal genoten van de vlaaien en het heerlijke weer, waardoor de lijntjes voor de laatste keer dit jaar nog aangescherpt konden worden! Wederom, petje af.

 

Nederlands Clubkampioenschap

Zaterdag 28 september ging om 6 uur mijn wekker. De dag waar ik al het hele jaar naar uitkijk, de dag van de NCK afterparty, het mooiste feestje van het jaar waarin heel wielrennend Groningen/Drenthe zich verzameld in de draaibar. Helaas moet er eerst nog gefietst worden, het Nederlands Club Kampioenschap in Dronten is namelijk de grootste ploegentijdrit van het jaar. Bij de dames werd direct duidelijk dat het zwaar ging worden toen we de dijk opdraaiden, felle windstoten vanaf de zijkant zorgden ervoor dat ik inwendig om mijn moeder schreeuwde. Later leerde ik dat de mannen hier niet eens in staat waren om in het stuurtje te blijven liggen. 54 minuten en 45 seconden duurde ons afzien, en met een gemiddelde snelheid van 37,6 wisten we de 19e plek te bemachtigen. Hierna volgde een lange middag waarin we strompelend probeerden de boys te helpen. Dit varieerde van een paraplu boven Tijmen houden (hij paste niet in de partytent),  tot het aannemen van jasjes bij de start. Terwijl ik mijn 3 stukken taart naar binnen werkte in een koffiezaakje (off season mag gevierd worden) hielden de soigneurs ons op de hoogte van de jongens die in de slagregens hun tijdrit reden. We stonden net op tijd weer aan de finish om de hoopjes ellende weer op te vangen. Met een gemiddelde van 46,1 was ook hun sportieve gedeelte van de dag voorbij. De terugreis was  érg gezellig, met vier mensen op de voorbank inclusief een steeds leger wordend krat pils zat de sfeer er direct al goed in. Vanaf de Napoli naar de Draaibar en wat heb ik een mooie tijd gehad. Na een halve week spierpijn weet ik alleen nog steeds niet of t van het fietsen of de dansjes komt. Toch jammer dat dat NCK maar één keer per jaar is!


Terugblik trainingsinformatieavond: voeding
08dec

Terugblik trainingsinformatieavond: voeding

Trainingsinformatieavond, woensdag 27 november 2019 Afgelopen maand vond de trainingsinformatieavond plaats bij Spaak. De avond werd...

Terugblik augustus
23sep

Terugblik augustus

KEI-week Nadat iedereen weer was wedergekeerd van vakantie, was het al meteen weer tijd voor een prachtig evenement; de KEI-week! Tandje...

Reacties

Log in om de reacties te lezen en te plaatsen

Onze sponsoren