Blog

Verslag ICW Ronostrand 2017

  • Vereniging
  • 2 minuten (381 woorden)

Ondanks de winterse omstandigheden was ICW Ronostrand weer een groot succes. Om 10.20 mochten de jongste categorieën (U9 en U11) het spits afbijten. Bij de U9 wonnen Djurre Kroontje (CX), Nout Otto en Lisa van der Pouw-Kraan (MTB) . In de categorie tot 11 jaar waren het Willem Jan Belt, Dewi Riemeijer (CX), Perre Steg en Wout Penner (MTB) die de handen in de lucht mochten steken.

Vervolgens werd het parcours omgebouwd naar een groter rondje en konden de categorieën U13 van start gaan. Hier waren het Tsjisse Weening (CX) en Stijn ter Schure (MTB) die er met de overwinning vandoor gingen.  Terwijl categorie U15 aan de start stond begon het hard te sneeuwen, maar dit deerde de dappere coureurs niet. Maarten Hamminga en Leonie Bentveld (CX) en Joris Funken en Sofie de Vries waren het sterkst in de sneeuw.

Na een korte pauze waarin onze vrijwilligers zich even konden opwarmen met warme chocomel en snert kwamen categorieën met oudere renners aan de beurt. Allereerst was het de beurt aan de veldrijders. Bij de Nieuwelingen waren het Mike Schuch en Anniek Zwiers die aan het langste eind trokken. Rick de Vries en Marlies Vos wisten de overwinning binnen te halen in de junioren categorie. Bij de dames was het Anouska Koster, prof bij WM3 Pro Cycling, die als eerste over de streep kwam. Bij de heren stonden een zestal TH’ers aan de start waarvan Mart de best geklasseerde werd op de 10e plaats. De strijd om de overwinning was een duel tussen Bart Barkhuis en Patrick van der Duin, waarbij Patrick uiteindelijk revanche nam voor twee jaar geleden (toen won Bart) door er dit jaar wel met de overwinning vandoor te gaan.

De dag werd afgesloten door de mountainbikers. Bij de nieuwelingen werd er gewonnen door Pim Funk en Ilse lutke. Mark Lutke en Anniek Mos wisten de wedstrijd bij de junioren op hun naam te schrijven. Bij de dames was het Diana Boeser die won en bij de heren bleek Eit Visser de sterkste.

De volledige uitslagen zijn hier te vinden.

Als organisatie kijken we terug op een zeer geslaagde dag en willen we nogmaals de vrijwillgers bedanken! Hopelijk tot volgend jaar!

Foto’s zijn te vinden via de volgende links:

Jeugd

Veld

Mountainbike

Foto's door Dex


Terugblik oktober
07nov

Terugblik oktober

Terugblik oktober Een maand waarvan veel dingen het vermelden waard zijn! Vallende blaadjestocht We trapten de maand af met een...

Winst in de Hel van Petten
22mei

Winst in de Hel van Petten

Afgelopen weekeind verbleven er 11 amateurrenners en 1 sportklasserenner in Noord-Holland om de 3-daagse wielerwedstrijd de Hel van...

Reacties

Log in om de reacties te lezen en te plaatsen

Onze sponsoren