Blog

Winst in de Hel van Petten

  • Vereniging
  • 3 minuten (581 woorden)

Afgelopen weekeind verbleven er 11 amateurrenners en 1 sportklasserenner in Noord-Holland om de 3-daagse wielerwedstrijd de Hel van Petten te rijden. Het hele jaar is er hard en veel getraind door iedere coureur en sommigen wilden dan ook pieken op de Hel van Petten.

Op het programma stond vrijdagavond een tijdrit over de dijk van Petten naar Camperduin en weer terug! De heenweg in de auto deed de coureurs enigszins vrezen, want er stond windkracht 6, die de coureurs het eerste deel van de tijdrit tegen zouden hebben, maar terugweg mee. Uiteindelijk toen de eerste coureur startte rond 19:18, was de wind iets gaan liggen en stond er windkracht 4. De meeste TH’ers wisten een keurige tijd neer te zetten en zelfs 4 daarvan stonden in de top 25 met Sander Westerlaan op plek 6 en Tom Terpstra op een 9e plek met respectievelijk 24 en 32 seconden op de nr 1.

De zaterdag is aangebroken. Het belooft een zonovergoten dag te worden in het mooie Noord-Holland. De renners fietsen rond het middaguur een stukje de benen los en genieten daarna van hun welverdiende rust. Taart, cake, fruit en borden pasta worden er genuttigd, tactieken worden besproken en rond 15:00 is het tijd om voorbereiding te treffen op de omloop om 18:00. Tandje Hoger staat met 12 renners aan de start, iedere renner heeft een label op z’n stuurpen met nummers om in de gaten te houden. Dan klinkt het startschot van de rokende rondemiss. Het gas gaat erop, maar het valt al snel stil op het stuk met wind tegen. Het wordt een compacte groep en Tandje Hoger is in grote getalen voorin te vinden.

Elke beweging van het peloton, elke actie van een renner die het hazenpad probeert te nemen wordt snel op geanticipeerd door de renner van Tandje Hoger. Niemand had iets te vertellen, TH controleerde de groep, die nog gemengd was met ongeschoren mannen met een veel te grote buik en mannen die wilden strijden met olie op hun benen. Het moment dat Tom mocht ontsnappen en heel Tandje Hoger het peloton afstopte was cruciaal, de samenwerking als ploeg werd op de proef gesteld, maar alles wat af was gesproken werd correct uitgevoerd en Tom Terpsta bleef weg met Bob Jonkheer. Tom werd tweede en Bob eerste. Hiermee pakte Tom de eerste plek in het klassement.

 

Dag drie. Criterium van de Hel van Petten. Eén renner start in de B-klasse en pakt hier aardig wat premies. De A’s starten om 14:30 en een Hel was het zeker, want na enkele ronden werd de eerste TH’er al gelost en er volgden snel twee en later nog één. Totaal vier renners op een stoeltje langs de kant. In de bocht waar even later Ruud Slagter het risico nam om boni’s te pakken en daardoor nog keihard moest remmen en een dubbel dranghek omver drukte met zijn hele lichaam. Game over. Er was nog maar één bedreiging voor onze Tommeke, en dat was Glenn van Nierop, maar die reed in de laatste ronde z’n tube eraf.

In de eindsprint zat Tom samen met Thijs dekker en Arnout Kempenaar. Tom werd tweede en dit was genoeg om in het geel te eindigen en dus is e Hel van Petten gewonnen door Tom Terpstra!

De gele trui is meegenomen naar Groningen, evenals de wisselbeker. Van de premies is het hele team naar de McDonalds geweest.

Tot volgend jaar!


27dec

Verslag ICW Ronostrand 2017

Ondanks de winterse omstandigheden was ICW Ronostrand weer een groot succes. Om 10.20 mochten de jongste categorieën (U9 en U11) het...

21jan

Spraakmakende Openingskoers

Verslag 2017 Openingskoers 10 januari 2017: Het ging hard, heel hard! Een achttal sterke coureurs stond om 20:00 klaar voor het...

Reacties

Log in om de reacties te lezen en te plaatsen

Onze sponsoren