Nieuws

Bestuur jij volgend jaar Tandje Hoger?

Hoewel we net op de helft zijn, zoekt het bestuur alvast haar opvolgers voor bestuur 2019/2020. Om een idee te geven wat de functies precies inhouden en welke persoonlijke eigenschappen er precies bij horen zal hieronder een korte toelichting per functie worden gegeven.

Heb je interesse? Mail dan naar voorzitter@tandjehoger.com . Twijfel je nog? Benader je beoogde functie en vraag of hij/zij tijd heeft voor een kopje koffie.

Wellicht bestuur jij volgend jaar deze mooie vereniging!

Voorzitter

De voorzitter is ten allen tijde eindverantwoordelijke van de vereniging. Daarbij komt dus een grote verantwoordelijkheid kijken. Het voorzitten van vergaderingen behoren tot de gebruikelijke werkzaamheden. Daarnaast onderhoudt de voorzitter ook contact met externen en houdt hij/zij een oogje in het zeil bij de andere functies. Tevens zorgt de voorzitter voor een goede band binnen het bestuur. Je organiseert de trainingen en legt verantwoording af bij het RVA. Bij de functie voorzitter kan je nooit verwachten wat en wanneer er van je wordt gevraagd. Je moet dus flexibel zijn en het hoofd koel kunnen houden. Dus ben jij stressbestendig en kun je presteren onder druk? Ben je besluitvaardig en heb je mensenkennis? Dan is voorzitter wellicht de functie voor jou.

 

Secretaris

De secretaris is de stille motor van de vereniging. Je bent vooral bezig met de leden. Contact met (oud-)leden, de administratie en het beantwoorden van mailtjes zijn een kleine greep uit het takenpakket van de secretaris. Samen met de voorzitter en penningmeester ben jij verantwoordelijk voor het besturen van de vereniging. Zo bezoek je de sectorvergaderingen van de ACLO en waarborg je de privacy van de leden. De functie is flexibel in te plannen wat het ideaal maakt wanneer je een drukke studie hebt. Kun jij goed het overzicht bewaren en vind je het leuk om de administratieve kant van de vereniging draaiende te houden, dan is deze functie zeker wat voor jou!

 

Penningmeester

De penningmeester is verantwoordelijk voor het geld. Dat betekent dat je met een grote verantwoordelijkheid om moet gaan waarbij je helder en transparant moet kunnen communiceren naar je bestuur en leden, maar ook naar derden. Zo moet je bijvoorbeeld een begroting maken voor de ACLO waar je laat zien waar de vereniging geld aan uit gaat geven. Tevens ben je met de voorzitter en secretaris verantwoordelijk voor de subsidieaanvraag en moet je verantwoording afleggen aan de kascommissie. Verstand van boekhouden is een pré, maar zeker geen voorwaarde. Er zijn immers al veel penningmeesters geweest zonder financiële achtergrond. Dus kan jij omgaan met verantwoordelijkheid en heb je geduld? Kun je overzicht bewaren in je eigen administratie? Dan is penningmeester de functie voor jou.

 

Interncommissaris

De interncommissaris is de persoon binnen de vereniging. Jij faciliteert samen met je commissies de uitjes, borrels, tochten en reisjes voor de vereniging. Naast de commissies beheer je het materiaal dat uitgeleend wordt aan de leden. De functie is geschikt voor iemand met kennis van de vereniging en zijn leden. Jij bewaart de rust en overzicht in de commissies en bent het contactpersoon van de commissies naar het bestuur. Je houdt van organiseren en kent de leden, maar kan ook zorgvuldig en strikt zijn mbt het uitlenen van materiaal. Herken jij jezelf in deze functie? Mail dan snel!

 

PR-commissaris

De PR-commissaris is verantwoordelijk voor het promoten van de vereniging tijdens de daarbij behorende evenementen; waaronder natuurlijk de KEI-week. De grootste focus komend jaar zal liggen op het vastleggen van sponsoren. De contracten lopen namelijk in 2020 af en moeten daarom verlengd worden. Gelukkig doe je bovenstaande niet alleen en heb je je eigen commissie genaamd de promocommissie. Hiervoor ben jij verantwoordelijk en stuurt ze waar nodig. Verder ben je verantwoordelijk voor het bijhouden van de social media en het communiceren van de activiteiten naar de leden. De PR-functie is een functie die relatief rustiger is in de winter maar naarmate de zomer nadert steeds drukker wordt. Sociaal zijn, goed kunnen onderhandelen, en in mogelijkheden denken zijn de kenmerken die bij deze functie passen.

 

Racecommissaris

Racecommissaris heeft net als de PR zijn eigen racecommissie waarvoor je verantwoordelijk bent. Je moet hierbij zowel de stem van de wedstrijdrijder kunnen horen en deze stem omzetten in daden om het wedstrijdrijden zoveel mogelijk te bevorderen. Bij deze functie draag je de trots van de vereniging op je schouders. Naast de wedstrijdsectie ben je ook het contactpersoon met de KNWU en aanspreekpunt bij onze eigen wedstrijden zoals ICW Ronostrand, ICW Langelo, Dropkoersen, Zomerdrieluik etc. Tevens handel jij de licenties af in het KNWU systeem. Wat de functie racecommissaris karakteriseert zijn de zogenaamde hoogtij dagen. Rondom de bovenstaande evenementen zal er iets meer druk op je komen te staan. Met andere woorden moet je moet er dus staan wanneer het van je wordt gevraagd. Heb je affiniteit met wedstrijdrijden? Wil jij iets weten wat er achter de schermen gebeurt? Ga jij er alles aan doen om Tandje Hoger aan veel overwinningen helpen komend jaar! Dan ben jij geschikt voor de functie.

Reacties

Log in om de reacties te lezen en te plaatsen

Onze sponsoren