Nieuws

Crosskamp TH 7-9 okt 2022

Crosskamp TH 7-9 okt 2022

Op 7 oktober was het alweer tijd voor het jaarlijks door de Crosscie georganiseerde "trainingsweekend". Voor sommigen een manier om beter te worden op de crossfiets of de mountainbike, voor sommigen gewoon een training om hun bakken nèt wat sneller te kunnen trekken.

Zo werd de Boerhaarshoeve te Grolloo volgestouwd met een fiets of 34, bestaande uit een combinatie van crossers en mountainbikes.
Eén vooral niet nader te noemen persoon vond het voldoende alleen een camera en een auto mee te nemen. 
De vrijdagavond was het tijd voor een heerlijk diner, gevolgd door de voorbereiding op één van de hoogtepunten van elk crosskamp tot nu. Het werd langzaamaan tijd voor het kampvuur.
Een bron van nieuwe vriendschappen, mooie verhalen, en verbeterde contacten. Wellicht werd ook, heel af en toe, het fietsen besproken. 

Zaterdag stond misschien wel het beste deel van het kamp op het programma. Op het zonovergoten, beeldschone Nije Hemelriek stond bij ochtendgloren een ware klasbak klaar om de fanatieke crossers en mountainbikers van Tandje Hoger een prachtige clinic voor te schotelen. Met winst in de World Cup Koksijde, top tien noteringen op het NK cross, en onder andere top 5 resultaten in andere crosswedstrijden, is Gert-Jan Bosman niet de minste om het van te leren. Klein beetje opwarmen, en wat starts oefenen. Vervolgens werd er behoorlijk in het zand gekoerst, waarbij menigeen het zand van dichterbij besloot te bekijken. Bij de mountainbikes ging het er nog minder aan toe; na een valpartij in een pittige afdaling, begaf een sleutelbeen het finaal. 

Deze clinic was natuurlijk een belangrijk onderdeel in de voorbereiding op de officieuze clubkampioenschappen cross. De deelnemers zaten vermoeid op de fiets, maar er werd nog steeds gekoerst alsof het de finale van de eerste etappe van de Tour de France was. Alles om de beste crosser van TH te mogen zijn.
Al met al was het een eer om het crosskamp met mijn mede Crosscie-genootjes te mogen organiseren. 

Door: Rutger Anema

Reacties

Log in om de reacties te lezen en te plaatsen

Onze sponsoren