Nieuws

Terugblik: Bikepacking Adventure 25 t/m 27 aug 2023

Het Bikepacking ‘Adventure’ beloofde al een ‘avontuur’ vol belevenissen te worden, en dat werd het ook. Vanaf het startshot van SKITS in Amsterdam trokken de deelnemers allemaal hun eigen pad, welke ze vooraf met precisie uitgestippeld hadden. Voor de volgauto een uitdaging, want ondanks dat iedereen naar Tilburg moest, wisselden de vertrekrichtingen letterlijk van oost naar west. Gelukkig kwamen alle deelnemers veilig en nog redelijk dichtbij elkaar bij het tussenpunt in Tilburg, verzorgd door De Meet. Alleen hier waren er twee teams die achter liepen. Iris en Jikke gingen voor het bergklassement, dus die pakten eerst de heuvels in Utrecht mee. Toen de volgauto hun tegemoet gereden was voor een pauze, gaf Iris na 140 km van de 600+ al aan dat ze er doorheen zat. Zou ze de finish wel redden? 

Yorick en Jeroen startten pas vrijdagavond, waarna ze de nacht doorgehaald hebben om álle heuvels op de heuvelrug voor het bergklassement te pakken. Dit mocht helaas niet baten, want zaterdagochtend kregen wij te horen dat zij als eersten uitgestapt waren vanwege een knieblessure.

Vrijdagavond kwamen de meeste deelnemers moegestreden op de Cauberg aan, met allen een verschillend plan voor de boeg; Jordi was nog niet klaar en zou de hele nacht doorrijden, wat hem gelukt is, Colin zou tot Nijmegen doorrijden, wat hem ook gelukt is (kwam rond 4 uur ’s ochtends aan), Mijke en Veerle zouden naar Heerlen en Iris en Jikke hadden na 2 lekke banden besloten eerst te overnachten in Maastricht en daarna de Cauberg te pakken.

Zaterdagochtend gaf de tracker aan dat Jordi de Utrechtse en Sallandse heuvelrug al over was, een paar uur later finishte hij als eerste. Hij heeft zijn 622km in 23 uur en 23 minuten afgelegd, inclusief een kleine 2 uur pauze, wat een prestatie! Bart was om half 7 weer onderweg om bergpunten binnen te slepen en naar zijn eindbestemming in Lemele te gaan, hier kwam hij ’s avonds aan om zondag het laatste stuk te fietsen. Ondertussen waren Iris en Jikke de Cauberg ook over, waren Mijke en Veerle ook weer onderweg en sliep Colin uit om rond 10 uur weer te gaan fietsen. Bij het tussenpunt Cafe Cadans in Arnhem stapten ze na een heerlijk broodje weer met frisse tegenzit op de fiets  (Veerle, Mijke, Iris en Jikke ook volledig een bui in)  

Helaas kreeg Colin een knieblessure, waardoor hij zijn knie niet meer kon buigen, in Ommen, 90km van de finish moest hij de strijd opgeven. Ondanks dit heeft hij een onwijze prestatie neergezet door de eerste dag 381km te fietsen! 

Zondag was voor iedereen de finish in zicht. Bart kwam ’s ochtends als tweede man aan, Iris en Jikke volgden iets later en als laatst kwamen Mijke en Veerle over de finish in Groningen.

Het weekend was voor alle deelnemers een onwijs ‘avontuur’ waar ze allen met veel trots op terug mogen kijken!

Reacties

Log in om de reacties te lezen en te plaatsen

Onze sponsoren