Nieuws

Terugblik: Clubkampioenschappen + BBQ 8 juli

Zaterdag 8 juli werd er door fanatieke TH-erg gestreden om de titel TH clubkampioen 2023. Ondanks de warme temperaturen was er een mooie startlijst in zowel de niet-licentiehouders als de licentiehouders categorie. Door een concert van Rammstein moest er uitgeweken worden naar rondje Roodehaan in plaats van het vertrouwde rondje Corpus. 

De eer was aan de Anka en Amber om de tijdrit over 1 ronde in gang te schieten. Een ronde van 1,34 kilometer alles geven, voor de meesten toch onder de twee minuten, kan toch al erg vermoeiend zijn en is zeker in de benen te voelen.

Maar clubkampioen van TH wordt je natuurlijk niet zomaar. Direct na de tijdrit was het tijd voor koers. Een half uur lang non-stop koersen waarin zeker ook de tactische vaardigheden komen kijken. Allereerst was het de beurt aan de dames en niet-licentiehouders. Hierbij lag het tempo constant vrij hoog en werd er slag om slinger gedemarreerd. Uiteindelijk wist Jesse een definitieve kloof te slaan en solo over de finish te komen. Bij de dames wist Amber Anka van zich af te houden en de overwinning van de koers naar zich toe te slepen. Bij de licentiehouders ging het vanaf de start ook meteen snoeihard en werd alles in de eerste rondes al compleet uit elkaar gereden. David en Jordi hadden geen genade en bleven uit handen van de rest. Uiteindelijk wist David Jordi uit het wiel te rijden en solo aan te komen. Wegens het warme weer werd de le mans start afgelast. Desondanks probeerden 4 dappere heren toch een poging en werd er zo snel mogelijk een datje getrokken waarna ze op de fiets sprongen om nogmaals de longen uit hun lijf te fietsen. 

Afsluitend werd er natuurlijk een barbecue georganiseerd door de actie bij het clubhuis van TH. Hier waren intussen meerdere TH-erg aangeschoven en werd er heerlijk genoten van het eten en de pilsjes. Intussen waren ook de resultaten van de race commissaris binnen waarin Amber, Jesse en David zich het komende jaar clubkampioen mogen noemen van TH. Gefeliciteerd allen!

 

Geschreven door: Olaf Deiman 

Reacties

Log in om de reacties te lezen en te plaatsen

Onze sponsoren