Nieuws

Terugblik: Teutoburgerwaldtocht 2023

Teutoburgerwaldtocht 2023:

Zondagmorgen 16 april 5 uur: bij 19 leden van TH ging de wekker. Niet voor niks stonden ze zo vroeg op, met z'n allen gingen we de Hennie Kuiperstocht fietsen in het Teutoburgerwald. We moesten starten voor 9 uur, dus vroeg opstaan viel niet te vermijden. Met 5 autootjes en een bus volgebouwd met fietsen scheurden we over de Autobahn richting het startpunt. Daar omkleden, fiets klaarmaken, startbordje ophalen en aan je fiets knuppen, een halfuur in de rij staan voor de wc, nog even een groepsfoto en toen waren we éindelijk klaar om te vertrekken!

 

Oh, en wie er óók ineens stond bij de start was onze ploegleider Ronald Hinrichs! Met zijn zwarte bolide reed hij achter de groep aan. Na een gezamenlijke start gingen we verder in 3 groepen, een aantal fietsten 90km en een snellere en langzamere 120km groep. Bij elke klim kwamen we onze ploegleider tegen, die ons aanmoedigde, reepjes aangaf, een plakbidonnetje deed, tussentijden tussen de groepen doorgaf en parcours kennis deelde. Ergens na 80km kwam er bij Olaf ineens een raar geluid van zijn fiets af, bleek zijn lager het te hebben begeven. Met een beteuterd gezicht had hij het uitfietsen van de tocht eigenlijk al opgegeven, maar daar kwam de ploegleider aan en die trok ineens een reservewiel uit zijn achterbak! Zo heeft iedereen gelukkig toch de hele route af kunnen maken. 

Onderweg heeft Colin wel een aantal keer de berm geïnspecteerd, 'ja ik moet misschien toch wat aan mijn bochtentechniek doen'. Eline heeft het plezier in het dalen gevonden, dat kan ze goed gebruiken in Spanje. Jesse heeft met Pien (red. zijn dikke Pinarello) de dag van zijn leven gehad. Sven kon last-minute het ticket van Stijn overnemen die er helaas niet meer bij kon zijn. Wessel, alhoewel nog niet op zijn eigen fiets, reed de klimmetjes ook soepel omhoog. En volgens mij heeft iedereen toch wel wat dikke mannetjes op dikke fietsen achter zich gelaten op de beklimmingen. 

Op de terugweg is er nog een pitstop gemaakt bij de macdonalds (HONGER!!) en toen kon iedereen eindelijk douchen en naar bed.

Reacties

Log in om de reacties te lezen en te plaatsen

Onze sponsoren