Nieuws

THrowback Teutoburgerwaldtocht & Aftermovie!!

THrowback Teutoburgerwaldtocht & Aftermovie!!

Zondag 8 april zijn we met een flinke delegatie van 15 TH’ers naar Duitsland vertrokken om daar mee te doen aan de jaarlijkse Teutoburgerwaldtocht. Nadat het (te) vroeg dag was voor de meesten (om 6 uur al verzamelen), iedereen z’n fietsschoenen bij zich had en de laatste voorbereidingen werden getroffen konden we om een uur of 9 van start in Ibbenbüren. De goede weersvoorspellingen waren gelukkig uitgekomen en de meeste arm- en beenstukken konden dan ook in de busjes worden achtergelaten.

Na een kilometer of 10 fietsen in de zon kwam de eerste, al best beangstigende klim en werd de groep op natuurlijke wijze in tweeën gesplitst. In deze twee groepen zijn we verder gefietst; er zouden ons nog vele klimmetjes te wachten staan maar gelukkig ook een zeer gewaardeerde (en verdiende) koffiestop met Apfelküchen.

De omgeving was mooi, de zon was warm en er werden contacten gelegd met mensen van Groningen tot Bunschoten; en ondanks het vroege seizoen en de pittige klimmetjes hebben beiden groepen de 120 kilometer uitgefietst. Na bijna 6 uur onderweg werden de groepen weer herenigd en konden de sterke verhalen uitgewisseld worden. Na een gezellige maaltijd op het terras van een pittoresk pizzeriaatje op het plaatselijke industrieterrein vertrokken we allen moe maar voldaan weer naar de thuisbasis. We kunnen terugkijken op een zeer geslaagde dag en willen nogmaals iedereen die mee was daarvoor bedanken!

Link naar de aftermovie https://www.youtube.com/watch?v=--HFFOqiwlo&feature=share

Onze sponsoren