Nieuws

Toertocht 20 nov

Het leek een ellendige tocht te gaan worden; sneeuw, regen, wind en kou. Buienradar voorspelde ongeveer alle slechte weersomstandigheden die je kon bedenken. Echter, op de zaterdag voor de toertocht leken de weergoden het tóch goed met ons voor te hebben. Behalve een beetje kou was er niks wat ons tegenhield om te genieten van het de door het bestuur gemaakte tocht van 100 km.

Met een groep van ongeveer 12 man begonnen we aan de tocht. De toon werd al snel gezet. Al bij het uitrijden van de Oude Boteringestraat nam een tweetal coureurs het heft in handen en lieten zien hoe hard er die dag gefietst moest gaan worden. Na enkele kilometers nam iemand bij de viaduct bij Engelbert een verkeerde afslag. De renners die toen op kop reden dachten niet aan wachten, de puntjes voor de bergtrui moesten gepakt worden. Het leek wel alsof we in een afvalkoers beland waren. Vervolgens werd elk plaatsnaambord misbruikt om een heerlijk duel uit te vechten. Zelfs voor de witte bordjes werd door een aantal wanhopige renners gesprint. Waar gaat het heen jongens!? Gaan we straks ook voor verkeersbord B3 sprinten of zo?

Ik ben er nog steeds niet achter wie de dader was, maar tussen Tynaarlo en De Punt werd er door een enthousiasteling ineens koers ingezet. Waar de finishlijn lag wist niemand, wat we precies aan het doen waren ook niet, maar dat iedereen flink moest aanpoten is één ding wat zeker is.

Na alle sprintjes/koersjes werd er vanzelfsprekend gewacht tot de hele groep weer bij elkaar was. Daarnaast namen de snellere renners het kopwerk voor hun rekening waardoor iedereen lekker op zijn/haar eigen niveau kon meefietsen.

Uiteraard is een TH-toertocht geen TH-toertocht zonder koffiestop. We hebben dan ook halverwege, bij Koerscafé Gasselte, enorm heerlijk genoten van een lekker warme kop warme chocolademelk, koffie of thee met een heerlijke appelpunt of cheesecake. Na de koffiestop was het wel weer even flink opwarmen, dat is het nadeel van een koffiestop in de winter. Voor de toertocht van december heeft de Toercie mede hierom een heerlijk alternatief voor jullie bedacht. Stay tuned…..


Geschreven door: Jesse Schröder 

Reacties

Log in om de reacties te lezen en te plaatsen

Onze sponsoren