Nieuws

Trainingen na de zomervakantie

Na de zomervakantie zullen de reguliere trainingen weer hervat worden. Wel is aanmelden voorafgaand aan de training nog steeds vereist, geef bij je aanmelding aan met welke groep je mee wilt trainen. Er wordt op de dinsdag- en woensdagavond verzameld om 18:00 op de parkeerplaats tegenover de Concoursbaan in het Stadspark. Zie voor meer informatie de pagina over de zomertrainingen. De verschillende trainingsgroepen zien er na de zomervakantie als volgt uit:

 

Dinsdag

Woensdag

Basisgroep

De basisgroep is de trainingsgroep waar iedereen welkom is (de FITgroep van vorig jaar). Deze groep is voor zowel de beginnend wielrenner die net de Beginnerscursus heeft gedaan als de al wat meer ervaren toerder.

Zowel techniekoefeningen als oefeningen om het uithoudingsvermogen te verhogen komen aan bod. De basistrainingen zullen in seizoen 2020 gegeven worden door Jan.

 

 

 

 

Variatiegroep/NCK training

Net als bij de basisgroep op de dinsdag is bij deze groep iedereen welkom. Bij deze groep zullen allerlei aspecten van het wielrennen behandeld worden. Van individuele blokjes tot waaierrijden, iedereen kan z'n ei kwijt bij deze training. In seizoen 2020 zullen de woensdagtrainingen gegeven worden door Lieke.

In september zal de variatiegroep in het teken staan van de NCK trainingen.

 

 

Racegroep

Dit is de groep voor de fanatiekere toerder en de wedstrijdrenners. Twijfel je of je met deze groep mee kunt? Vraag dan de trainer even voor de start van de training wat hij/zij er van denkt. 

Bij deze training wordt wedstrijdgericht getraind, waarbij de invulling gezamenlijk door de hoofdtrainer en de trainer bepaald wordt (de invulling wordt van tevoren bekendgemaakt). In seizoen 2020 worden deze trainingen afwisselend door Eelke en Roeland gegeven.

 

Duurgroep

Zin om lekker te toeren of wil je uitfietsen na een zware wedstrijd? Op de woensdagavond is er ook een (rustige) duurgroep die wordt geleid door een wegkapitein.

 

 

 

Duurgroep

Zin om lekker te toeren of wil je uitfietsen na een zware wedstrijd? Op de dinsdagavond is er een (rustige) duurgroep die wordt geleid door een wegkapitein. Er zal ongeveer 2 uur door het Groninger of Drentse landschap gefietst worden. Bij deze duurgroep zal het tempo gematigd zijn (27-29 km per uur gemiddeld, afhankelijk van de groep). Twijfel je of je met deze groep mee kunt? Vraag de wegkapitein voor de start van de training even wat hij/zij er van denkt.

Afgaand op het aantal opgaven voor de verschillende groepen kan ervoor worden gekozen om de duurgroep te schrappen, indien dit zo is dan zal dit tijdig worden gecommuniceerd.

 

Onze sponsoren