Nieuws

Zomer3luik - Etappe 1

Gister vond het eerste luik van het zomer3luik plaats. Een vijftigtal renners schreef zich in voor anderhalf uur koers over de wielerbaan. 
Bij de eerste tussensprint bleek dat Steven Willemsen wel erg graag een zak drop wilde, want hij ging er met meer dan twee rondes te gaan solo vandoor. Hij rondde deze solo sterk af en achter hem sprintten Henk Kramer en Pim Klomp naar plek 2 en 3. 
Na de tussensprint volgden een aantal serieuze aanvallen en na een tijdje was het raak. Een sterke kopgroep reed weg: Peter Merx, Steven Willemsen, Henk Kramer, Gudo Hartog, Steven Hamstra en Sjoerd Jansman. Ondanks achtervolgend werk in het peloton werd de voorsprong van dit zestal steeds groter. Bij de tweede tussensprint van de dag wist Henk Kramer nipt te winnen van Peter Merx, Steven Willemsen werd derde.
Ook na de tussensprint bleef het gat naar het peloton alleen maar groeien, en al snel werd het duidelijk dat de kopgroep voor de overwinning zou strijden. Dit zou wel zonder Henk Kramer gebeuren, want hij moest afstappen door rugpijn. In de laatste ronde probeerde Sjoerd solo weg te rijden en hij leek het even te gaan halen, maar door krampen viel hij uiteindelijk toch stil en kon Steven Willemsen hem nog net passeren. Derde werd Peter Merx. In het peloton sprintte Hanna de Jong als beste dame en daarmee wist zij ook een zak drop binnen te hengelen.

Tussensprint 1:
1. Steven Willemsen
2. Henk Kramer
3. Pim Klomp

Tussensprint 2:
1. Henk Kramer
2. Peter Merx
3. Steven Willemsen

Eindsprint:
1. Steven Willemsen
2. Sjoerd Jansman
3. Peter Merx
4. Steven Hamstra
5. Gudo Hartog
6. Marco Bergman
7. Burry
8. Tim Koote
9. Hero Goldhoorn
10. Richard Himstra

Beste dame: Hanna de Jong

Klassement:
1. Steven Willemsen 14.1
2. Peter Merx 11
3. Sjoerd Jansman 9

Reacties

Log in om de reacties te lezen en te plaatsen

Onze sponsoren