Over Tandje Hoger

G.S.W.V. Tandje Hoger

De Groninger Studenten Wieler Vereniging Tandje Hoger is opgericht op 17 januari 1977. Ze telt op moment van schrijven 138 leden, 116 donateurs en 8 ereleden en is hiermee één van de grootste studentenwielerverenigingen van Nederland.

De Renner

Ben jij een fanatieke fietser? Degene die koerst in de eerste waaier, die demarreert uit het peloton, die pas bij de streep weer gezien wil worden, die bij elke sprint van voren zit, die anderen het snot voor ogen fietst? Aarzel dan niet, maar word lid van Tandje Hoger. Tandje Hoger telt een grote groep wedstrijdrenners én rensters met licenties in de categorieën amateurs en sportklasse. Zij trainen zoveel mogelijk samen en doen mee aan wedstrijden en trainingskoersen. Wie weet rijd jij je wel in de TH-ploeg die het bij de Nederlandse Clubkampioenschappen opneemt tegen clubs met bekende beroepsrenners. Verder zijn er nog traditionele orgelpunten als de Omloop door het Land van Kleine Hein in Drenthe en wordt er zelfs gekoerst op Belgische wegen in onder andere de Ronde van Haspengouw. Om over de vele spektakelvolle criteriums in de buurt maar nog niet te spreken!

Doe mee! Train mee! Je hoeft slechts te beschikken over een racefiets en een flinke dosis energie. Bloed, zweet en tranen maar vooral genoegdoening volgen dan vanzelf. De sensatie van de trainingstochten en wedstrijden werkt verslavend. Lekker in de frisse lucht met je sport bezig zijn, wat wil je nog meer! Voordat je lid wordt mag je een paar keer meetrainen om de sfeer te proeven!

De Toerder

De toerder doet het wat rustiger aan en ziet daarom heel wat meer dan de tegels van het fietspad of de derailleur van zijn voorganger. Bij hen geldt altijd de gouden regel: het tempo van de langzaamste is het groepstempo, want iedereen moet mee kunnen komen. Toerders nemen de tijd om zich heen te kijken of op een terrasje te gaan zitten. Maar toerders fietsen met evenveel plezier 200 kilometer op een dag of doen mee aan Luik-Bastenaken-Luik, de Mergelheuvelland Tweedaagse of de Amstel Gold Race (met hellingen tot 22%). Kortom, een toerrijder meet zijn prestatie niet in kilometers per uur maar in ontspanning per kilometer. Naast het gezamenlijk rijden van toertochten door het hele land en soms ook in het buitenland, gaat TH ook elk jaar op reis naar Spanje, om daar eens te toeren in een bergachtig landschap onder een gezapig mediterraan zonnetje!

Borrels

De borrels zijn de manier om op te hoogte te blijven van de laatste roddels, resultaten en om gewoon in contact te komen met helden van toen en nu. Voor nieuwe leden is het de uitgelezen plek om een biertje te drinken met de TH-topcoureurs en de iets mindere goden. Het festijn vangt om 21:00 uur aan in de Pintelier. Vriendjes en vriendinnetjes zijn natuurlijk ook welkom, als ze tenminste kunnen fietsen!

Tijdens de gewone borrel krijg je het eerste drankje van de penningmeester! Op de alTHernatieve borrel (vierde dinsdag) krijg je naast het eerste drankje... een activiteit! Elke maand iets leuks doen met je mede-helden dus. De acTHiviteiten lopen uiteen van een spelletjesavond tot met z'n allen bowlen of poolen.

Oftewel:
- tweede dinsdag van de maand: reguliere borrel
- vierde dinsdag van de maand: alTHernatieve borrel (borrel + activiteit)
Komt dus allen!

Samenvattend

 • Wedstrijden: 
  • Zeven door TH georganiseerde voorjaarskoersen in februari en maart, twee najaarskoersen in september, vier TH-tijdritten door het jaar heen, een clubkampioenschap in september, een Interclubwedstrijd (ICW) in juni en het Open Gronings Kampioenschap (OGK) in juli
  • Gezamenlijke deelname aan klassiekers, criteriums, rittenkoersen en tijdritten
  • Een trainingsweekend met de gehele wedstrijdploeg voor aanvang van het seizoen
 • Toertochten: 
  • De jaarlijkse "Kalde Poatentocht", "Midwintertocht" en "Parijs-Roubaix Thematocht"
  • Gezamenlijk toertochten fietsen, zoals bijvoorbeeld de Amstel Gold Race en de Mergelheuvelland Tweedaagse, maar ook minder bekende tochten in Nederland, België of Duitsland.
 • Trainingen
  • In de zomerperiode elke dinsdagavond gerichte training onder leiding van een gediplomeerde trainer
  • In de winterperiode elke donderdagavond spinnen in het ACLO-sportcentrum onder leiding van een gediplomeerde trainer
  • Het gehele jaar door gezellig met elkaar toeren op de woensdagmiddag en zaterdagochtend
  • Speciale trainingen voor wedstrijdrenners in de winter, om te zorgen voor een goede voorbereiding op het nieuwe seizoen
  • Voor gevorderde wedstrijdrenners gezamenlijk naar de sportschool voor krachttraining
 • Verder
  • Twee maandelijkse borrels
  • Een jaarlijkse reis naar Spanje
  • TH's eigen clubblad ('het Verzetje"), het onovertroffen literaire meesterwerkje van fietsend Groningen
  • Korting op je fietsaankopen bij Belga Fietsen
  • Het schitterende clubtenue van de onder kostprijs
  • Altijd de mogelijkheid met een leuke gezellige groep een rondje te gaan fietsen!

Concluderend

Als je met andere studenten in groepsverband wilt trainen en fietsen zowel in Groningen, Drenthe als in het buitenland, aarzel dan niet en meld je aan. Alleen fietsen kan altijd nog....

Onze sponsoren