Open Gronings Kampioenschap

Open Gronings Kampioenschap

Sinds de eerste editie op 17 september 2005 organiseert de Groninger Studenten Wieler Vereniging Tandje Hoger elk jaar het Open Gronings Kampioenschap, afgekort OGK. Op de alom bekende wielerbaan op Sportpark Corpus Den Hoorn wordt in een koers van ongeveer drie uur door de beste wielrenners uit het Noorden des lands gestreden om de titel Gronings Kampioen én de bijbehorende trui. De afgelopen paar jaren vond het evenement telkens in het eind van augustus plaats. Dit jaar zal het OGK plaatsvinden op zaterdag 23 september. Inmiddels onlosmakelijk verbonden met het OGK zijn de verschillende tussensprints waar altijd bijzondere prijzen te winnen zijn!

Algemene informatie

 • Opzet: een dameskoers van 80 minuten met 2 tussensprints, een mannenkoers middenklasse van 80 minuten met 2 tussensprints, en een mannenkoers hoofdklasse van 170 minuten, met tussendoor meerdere tussensprints.

 • Kosten deelname: € 5 bij inschrijving ter plekke.

 • Prijzen:

  • Voor zowel de winnaar hoofdklasse als winnares een unieke Groningse kampioenstrui.

  • Ludieke prijzen voor de winnaars van de tussensprints.

 • Het dragen van een valhelm is verplicht!

 • Het gebruik van een racefiets conform de KNWU en UCI regelgeving is verplicht!

Wedstrijdschema

 • Dameskoers: start 23 september 10:00, uitreiking direct na de wedstrijd.
 • Mannenkoers middenklasse: start 23 september 11:30, uitreiking direct na de wedstrijd
 • Mannenkoers hoofdklasse: start 23 september 13:00, uitreiking direct na de wedstrijd

Informatie categorieën

De dameskoers is bedoeld voor alle dames die mee willen doen. Daarom zijn alle licenties welkom.

De mannenkoers middenklasse is bedoeld voor iedereen die niet fietst voor een korte uitslag bij het Gronings kampioenschap. Als je een startlicentie, sportklasse licentie of amateurlicentie hebt en niet het niveau hebt om bij de elites mee te doen, schrijf je dan hier in. Zo is het niveauverschil kleiner, wat gevaar tijdens de wedstrijd verlaagt.

De mannenkoers hoofdklasse is bedoeld voor de renners die fietsen voor een korte uitslag bij het Gronings kampioenschap. Dit zijn de betere sportklasse, middenmoot/betere amateurs, en de elites & profs.

Belangrijk: bij te lage opkomst om een aparte dameskoers plaats te laten vinden, zal deze samengevoegd met de mannenkoers en start deze om half 12. Dit wordt de vrijdag voor de wedstrijd gecommuniceerd. Bij >10 deelnemers van de vrouwenkoers, gaat deze door als aparte koers om 10 uur.

Mail voor vragen race@tandjehoger.com

Inschrijving heeft voorkeur via knwu.nl, of anders t.z.t bij aanmelden.

Onze sponsoren