Beginnerscursus

Header_website.jpg

Sinds een aantal jaar organiseert Tandje Hoger elk jaar twee keer een beginnerscursus: in mei en in september. Of je nou nooit eerder op een racefiets hebt gezeten of een ervaren wielrenner bent die graag bepaalde kneepjes van het vak bij wilt leren: de beginnerscursus is voor jou onmisbaar! Ook als je (nog) geen lid bent van Tandje Hoger, maar wel studeert ben je van harte welkom! 

Data

Zoals vermeld vinden de twee beginnerscursussen plaats in mei en september. Bij elke beginnerscursus wordt op vier maandagavonden achter elkaar training gegeven, met elke week de nadruk op een nieuw onderwerp. De eerstvolgende beginnerscursus vindt plaats na de zomervakantie, op 7, 14, 21, 28 en 30 september, van 18:00 tot ongeveer 20:30.

Onderwerpen

  • Eén worden met je fiets: je leert door techniekoefeningen wat je allemaal kan op je fiets. Dat is veel meer dan je denkt!
  • Pelotonrijden: na deze training ben je een stuk bekwamer in het fietsen in een groep. Zo dicht mogelijk op het achterwiel van je voorganger rijden en een beetje duwen met de schouders is voor jou geen reden meer tot paniek!
  • Waaierrijden: in Groningen en omstreken ontkom je er niet aan: wind. Deze week leer je om te gaan met winderige omstandigheden. In welke positie heb je het minste last van de wind? Voortaan kom je een stuk minder moe thuis na een tochtje door de polders!
  • Sprinttraining: tijdens deze training leer je hoe je het beste kan sprinten op de fiets. Een goede eindsprint kan net het verschil maken bij de strijd om een podiumplek! 
  • Toertocht rijden: de beginnerscursus wordt afgesloten met een toertocht. Onder begeleiding van ervaren wegkapiteins zul je zo'n 60 tot 80 km gaan fietsen door de provincie Groningen. 

Kosten

De kosten van de beginnerscursus zijn €26,-. Hiervoor krijg je 4 trainingen van ervaren trainers, een afsluitende toertocht, een soigneercursus, een goodiebag én kun je na de cursus gratis lid worden van Tandje Hoger! (je hoeft geen contributie te betalen tot eind 2020!) 

Aanmelden

Ben je geïnteresseerd? Vul dan het aanmeldformulier in of stuur een mailtje naar ic@tandjehoger.com. If you are interested in the beginnerscourse or have any questions, sign up via this link or send an email to ic@tandjehoger.com.

Onze sponsoren