Beginnerscursus

Header_website.jpg

Sinds een aantal jaar organiseert Tandje Hoger elk jaar twee keer een beginnerscursus: één begint in mei en één begint in september. Of je nu nog nooit eerder op een racefiets hebt gezeten of dat je een wielrenner bent die graag bepaalde kneepjes van het vak bij wilt leren: de beginnerscursus is voor jou onmisbaar! Als je wel student bent maar (nog!) geen lid van Tandje Hoger, ben je uiteraard ook van harte welkom!

Data

Zoals vermeld vinden de twee beginnerscursussen plaats in respectievelijk mei en september. Vanaf dan wordt er vier maandagavonden achter elkaar training gegeven, met elke keer een ander facet van het wielrennen waarop de nadruk gelegd wordt.

Onderwerpen

  • Eén worden met je fiets: je leert door middel van allerlei techniekoefeningen wat je allemaal wel niet kan op je fiets. Dat is veel meer dan je denkt!
  • Pelotonrijden: na deze cursus ben je een stuk bekwamer in het fietsen in een groep. Zo dicht mogelijk op het achterwiel van je voorganger rijden en een beetje duwen met de schouders is voor jou geen reden meer voor paniek!
  • Waaierrijden: in Groningen en omstreken ontkom je er niet aan: de wind. Je leert hoe je met deze winderige omstandigheden moet omgaan. In welke positie heb je nu het minst last van de wind? Voortaan kom je een stuk minder moe thuis na je tochtje door de polders!
  • Sprinttraining: tijdens deze training leer je hoe je het beste een kan sprinten op je fiets. Belangrijk als jij aan het laatste eind wil trekken tijdens een sprintje met jouw vrienden!
  • Toertocht rijden: de beginnerscursus wordt afgesloten met een toertocht. Onder begeleiding van ervaren wegkapiteins zul je je conditie op de proef stellen door zo'n 60 tot 80 km te gaan fietsen door de provincie Groningen. 

Kosten

De kosten van de beginnerscursus zijn €26,-. Hiervoor krijg je 4 trainingen van ervaren trainers, een bidon + binnenbandje, een afsluitende toertocht, een soigneercursus en kun je na de cursus gratis lid worden van Tandje Hoger! (je hoeft geen contributie te betalen tot eind 2020!) 

Aanmelden

Ben je geïnteresseerd? Richting de beginnerscursus van mei zal er een aanmeldformulier online komen! Mocht je ondanks de informatie toch vragen hebben, mail dan naar ic@tandjehoger.com. If you are interested in the beginnerscours or have any questions, mail to ic@tandjehoger.com.

Onze sponsoren