Beginnerscursus

Header_website.jpg

 Unfortunately we haven't translated this page in English yet, please contact our interncommissaris if you have any questions regarding the beginnerscourse.


Sinds een aantal jaar organiseert Tandje Hoger elk jaar twee keer een beginnerscursus: één begint in mei en één begint in september. Of je nu nog nooit eerder op een racefiets hebt gezeten of dat je een wielrenner bent die graag bepaalde kneepjes van het vak bij wilt leren: de beginnerscursus is voor jou onmisbaar! Als je wel student bent maar (nog!) geen lid van Tandje Hoger, ben je uiteraard ook van harte welkom!

Data

Zoals vermeld vinden de twee beginnerscursussen plaats in respectievelijk mei en september. Vanaf dan wordt er vier maandagavonden achter elkaar training gegeven, met elke keer een ander facet van het wielrennen waarop de nadruk gelegd wordt. De trainingen van de beginnerscursus van september 2019 zullen plaatsvinden op 2, 9, 16 en 23 september van 18:00 tot 20:00, vaak wordt er na afloop van de training nog een rondje gefietst. Ook zal er nog een een afsluitende toertocht georganiseerd worden en kun je van 11 t/m 13 oktober mee op introkamp!

Onderwerpen

  • Eén worden met je fiets. Je leert door middel van allerlei techniekoefeningen wat je allemaal wel niet kan op je fiets. Dat is veel meer dan je denkt!
  • Pelotonrijden. Na deze cursus ben je een stuk bekwamer in het fietsen in een groep. Zo dicht mogelijk op het achterwiel van je voorganger rijden en een beetje duwen met de schouders is voor jou geen reden meer voor paniek!
  • Waaierrijden. In Groningen en omstreken ontkom je er niet aan: de wind. Je leert hoe je met deze winderige omstandigheden moet omgaan. In welke positie heb je nu het minst last van de wind? Voortaan kom je een stuk minder moe thuis na je tochtje door de polders!
  • Toertocht rijden. De beginnerscursus wordt afgesloten met een toertocht. Onder begeleiding van ervaren wegkapiteins zul je je conditie op de proef stellen door zo'n 60 tot 80 km te gaan fietsen door de provincie Groningen. Onder weg is er natuurlijk ruimte voor een koffiestop!

Kosten

De kosten van de beginnerscursus zijn €26,-. Hiervoor krijg je 4 trainingen van ervaren trainers, een bidon + binnenbandje, een afsluitende toertocht (inclusief koffie + appelgebak onderweg) en kun je na de cursus gratis lid worden van Tandje Hoger! (je hoeft geen contributie te betalen tot eind 2019!) 

Leenfietsen

Heb je nog geen eigen racefiets, maar wil je wel dolgraag meedoen met de beginnerscursus? Geen nood, want via Tandje Hoger kun je goedkoop een fiets huren. Als je een fiets wilt lenen, wees er dan wel snel bij, want het aanbod aan fietsen is beperkt. Voor het huren van een fiets moet je een borg van €50,- betalen. Geef dit aan op het aanmeldformulier.

Aanmelden

Ben je geïnteresseerd? Meld je dan aan door het aanmeldformulier in te vullen: Beginnerscursus aanmeldformulier. Mocht je ondanks de informatie toch vragen hebben, mail dan naar ic@tandjehoger.com.

Onze sponsoren