Toeren

Toerinformatie

Naast wedstrijdrenners is er bij Tandje Hoger een hele grote groep 'toerders'. Bij hen geldt altijd de volgende gouden regel: het tempo van de langzaamste is het groepstempo, want iedereen moet mee kunnen komen. Toerders nemen de tijd om om zich heen te kijken of op een terrasje te gaan zitten. Het hele jaar door nemen TH'ers deel aan georganiseerde toertochten in zowel Nederland, België als Duitsland. Op deze pagina vind je alle benodigde informatie die je nodig hebt als je met Tandje Hoger toertochten wil gaan rijden. Natuurlijk kun je ook altijd de toercommissie benaderen als je vragen hebt: toer@tandjehoger.com


De toercommissie organiseert naast de externe toertochten ook bijna elke maand een TH-toertocht. Hou hiervoor de site en de Facebook goed in de gaten. Naast het gezamenlijk rijden van toertochten wordt er in zowel de zomer als de winter elke week in ieder geval twee keer in groepsverband getoerd door Groningen, Drenthe of Friesland. Zie hiervoor de kopjes zomertrainingen en wintertrainingen. Daarnaast gaat TH ook elk jaar op reis naar Spanje, om daar te toeren in een bergachtig landschap onder een gezapig mediterraan zonnetje! Zie hiervoor het kopje Spanjereis

Toerkalenders

  • Elk jaar stelt de Toercommissie de toertochten vast waar ze met Tandje Hoger aan deel willen nemen. Voor deze toertochten wordt indien nodig accommodatie en vervoer geregeld. Houd hiervoor deze site goed in de gaten! Ook de toertochten die TH zelf organiseert (zie het kopje activiteiten) vallen hieronder.

  • Uiteraard kun je met een groepje ook aan andere toertochten deelnemen. Een volledige kalender van alle toertochten in Nederland en ook enkele in het buitenland vind je op de website van de NTFU (Nederlandse Toerfietsunie). Ook hier geldt: gebruik het forum als je wilt weten naar welke toertochten er een groepje afreist of je wilt weten of er animo is om in groepsverband aan door jou uitgezochte toertocht deel te nemen!

  • Aan de volgende toertochten zal er vanuit Tandje Hoger deel genomen worden of wordt door Tandje Hoger zelf georganiseerd.

Krokus.jpg
Toeren door het Drentse landschap, mét uiteraard appelgebak tussendoor!Veldrijden & Mountainbiken

In de winter kun je ook toertochten rijden op de crossfiets dan wel mountainbike. Binnen Tandje Hoger is een steeds groter wordende groep renners die in de donkerste maanden van het jaar de modder induikt. Ook hier geldt: op het forum wordt aangegeven aan welke tochten deelgenomen wordt, en op de website van de NTFU is een goede kalender te vinden.

NTFU

Je hebt vast al wel gehoord dat je als je wedstrijden wilt rijden een licentie nodig hebt. Voor het rijden van toertochten is dit niet nodig! Je kunt als lid van Tandje Hoger wel lid worden van de NTFU (Nederlandse Toerfietsunie). Dit is geen vereiste voor het rijden van toertochten, maar er zitten wel enkele voordelen aan, waaronder een fietsverzekering. Voor een bedrag van iets meer dan 34 euro per jaar is je fiets verzekerd voor schade tot 1000 euro. Verder krijg je regelmatig korting op inschrijving voor toertochten. Alle voordelen van een NTFU-lidmaatschap vindt je op hun website. Heb je vragen over dit lidmaatschap of wil je graag NTFU-lid worden, neem dan contact op met de secretaris via secretaris@tandjehoger.com

Vervoer van en naar toertochten met de TH-bak

De TH-bak wordt vaak gebruikt bij het vervoer van en naar toertochten. Op 'Mijn Tandje Hoger' staat hoe je hem kunt reserveren. Lees voor het gebruiken van de TH-bak eerst het autodocument!

Frankrijk.png
THoeren in Frankrijk!
photo5965353977077935472.jpg
TH bij de Mergelheuvelland-2-daagse 2018

Onze sponsoren