Wintertraining

Wintertrainingen

De wintertrainingen van Tandje Hoger beginnen na het ingaan van de wintertijd, en gaan door tot het ingaan van de zomertijd, wanneer de zomertrainingen weer van start gaan. Bij de trainingen die buiten plaatsvinden is een helm verplicht!

Spinning
In de winter is het mogelijk om een keer per week met Tandje Hoger te gaan spinnen in het ACLO-sportcentrum. Zo wordt getracht de leden ook in de koude en gure wintermaanden kwalitatief hoogwaardige trainingen aan te bieden. Onder leiding van Dorus Heijnen, Aclo-trainer van het jaar, krijgen de TH'ers een stevig programma voorgeschoteld. Er zijn uiteraard geen extra kosten aan verbonden, maar je moet wel in het bezit zijn van een ACLO-sportbewijs, die je logischerwijs al hebt aangezien je lid bent van G.S.W.V. Tandje Hoger. Naast training is natuurlijk het sociale aspect ook niet te onderschatten. Zo voorkom je dat je na een lange winter alle namen weer opnieuw moet leren! In 2019/2020 is het spinninguur maandag van 18.00 tot 19.00. De lessen vinden plaats in de spinningzaal van het ACLO-sportcentrum aan het Blauwborgje 16 op het Zernike-complex. De spinninglessen zullen weer plaatsvinden vanaf maandag 28 oktober 2019.

Krachttraining
In de winterperiode (november t/m februari) wordt er door Tandje Hoger elke week een begeleide krachttraining georganiseerd. Tijdens deze trainingen worden voornamelijk de been- en corespieren getraind. Onder leiding van een eigen trainer worden vele squats, planks en lunges afgewerkt. Deze trainingen vinden in 2019/2020 plaats op woensdagavond van 18.00 tot 19.00 in zaal 4 van de Aclo onder leiding van Ricky. 

Zaterdagochtend tocht
In de winter wordt er vanaf januari iedere zaterdagochtend om 10:00 uur en ochtendtocht gereden. De insteek van deze tocht is om wedstrijdrijders fit te houden tijdens de winter, het tempo zal vaak boven de 30 gemiddeld liggen. Iedere week zal een aangewezen wegkapitein een rondje uitzetten met een eventuele finale.

Woensdagtrainingen
De woensdag trainingen starten weer in februari. In februari en maart zullen deze trainingen het voornaamste doel hebben om fit te worden voor de start van het wielerseizoen. Deze trainingen zijn voor iedereen, voor zowel wielrenners met wedstrijdambitie als mensen die fit willen worden voor een toertocht. Er zal in groepen van +/- 4 renners (afhankelijk van de opkomst) intensief getraind worden op een rondje, waarbij de blokken richting eind maart steeds intensiever en korter zullen worden.

De trainingen zijn toegankelijk voor iedereen! Echter, of de oefeningen voor jou te doen zijn valt of staat met wie je in de groep traint. Wil je er zeker van zijn dat je op jouw niveau kunt trainen, maak dan voorafgaand aan de training afspraken met renners/rensters van jouw niveau.

Overige trainingen
Behalve de spinning en krachttraining wordt er natuurlijk ook in de winter gewoon buiten gefietst! Bijna elke dag is er wel een groepje TH'ers die samen er op uit trekken voor een rondje door het Ommeland. Afspraken voor trainingen worden doorgaans gemaakt via een van de vele Whatsappgroepen. Ben je wel lid van TH maar nog geen lid van de TH groep, stuur dan even een mailtje naar de secretaris op secretaris@tandjehoger.com.

Over het algemeen zijn bovenstaande tijdstippen een vaste prik, maar controleer wel altijd even op de TH site of WhatsApp of er niet toevallig een tijd- of locatiewijziging is!


Spinning.jpg
Spinning training
P6101247.jpg
Vanaf februari gaan we elke dinsdagavond weer tot het gaatje

Onze sponsoren