Wintertraining

Wintertrainingen

De wintertrainingen van Tandje Hoger beginnen na het ingaan van de wintertijd, en gaan door tot het ingaan van de zomertijd, wanneer de zomertrainingen weer van start gaan. Bij de trainingen die buiten plaatsvinden zijn een helm en handschoenen verplicht!

Spinning

In de winter is het mogelijk om een keer per week met Tandje Hoger te gaan spinnen in het ACLO-sportcentrum. Zo wordt getracht de leden ook in de koude en gure wintermaanden kwalitatief hoogwaardige trainingen aan te bieden. Onder leiding van Dorus Heijnen, de trainer van de zomertrainingen, krijgen de TH'ers een stevig programma voorgeschoteld. Er zijn uiteraard geen extra kosten aan verbonden, maar je moet wel in het bezit zijn van een ACLO-sportbewijs, die je logischerwijs al hebt aangezien je lid bent van G.S.W.V. Tandje Hoger. Naast training is natuurlijk het sociale aspect ook niet te onderschatten. Zo voorkom je dat je na een lange winter alle namen weer opnieuw moet leren! In 2018/2019 is het spinninguur maandag van 18.00 tot 19.00. De lessen vinden plaats in de spinningzaal van het ACLO-sportcentrum  aan het Blauwborgje 16 op het Zernike-complex.  

Krachttraining

In de winterperiode (november t/m februari) wordt er door Tandje Hoger elke week een begeleide krachttraining georganiseerd. Tijdens deze trainingen worden voornamelijk de been- en corespieren getraind. Onder leiding van trainer Kevin worden vele squats, burpees en lunges afgewerkt. Deze trainingen vinden in 2018/2019 plaats op woensdagavond van 18.00 tot 19.00 in zaal 4 van de Aclo. 


Cyclocross training

Om de veldrijders voor te bereiden op het cross-seizoen worden er in het jaar 2018/2018 cross trainingen georgansiserd. Deze vinden plaats op dinsdagavond van 16.00 uur tot 18.00 uur.  Heb je interesse in de cross-training en beschik je over een crosser of mountaibike. Stuur een mailtje naar race@tandjehoger.ocm.

Overige trainingen

Behalve de spinning en krachttraining wordt er natuurlijk ook in de winter gewoon buiten gefietst! Bijna elke dag is er wel een groepje TH'ers die samen er op uit trekken voor een rondje door het Ommeland. Afspraken voor trainingen worden doorgaans gemaakt via het een speciale Facebook-groep. Ben je wel lid van TH maar nog geen lid van deze groep, stuur dan even een mailtje naar de secretaris op secretaris [at] tandjehoger.com. Over het algemeen zijn onderstaande tijdstippen een vaste prik, maar controleer wel altijd even op de Facebook-groep of het gastenboek of er niet toevallig een tijd- of locatiewijziging is!

"TFC de Tarrel"

De 'training' waar het fietsen nog puur is, de koffie warm en het appelgebakje hopelijk niet als een blok beton op de maag ligt. Het credo van deze dag: "Trainen of hard fietsen doe je maar in je eigen tijd!" Oftewel, gewoon een paar uurtjes toeren door de provincie met af en toe een terrasje.  Met name de nieuwe leden zijn altijd zeer te spreken over deze training omdat het tempo laag ligt. Het vertrek is doorgaans bij de ingang van het Stadspark aan de Paterswoldseweg, maar zoals al gezegd: check altijd even de Facebook-groep!

PS: Vraag jij je ook af waar de naam  'TFC De Tarrel' vandaan komt? Vraag dit dan aan de wegkapiteins.10623856_793220154079129_964060021954307936_o.jpg
MTB-clinic-Zwerfsteen2014
Spinning.jpg
Spinning training

Onze sponsoren