Zomertraining

Zomertrainingen

De zomertrainingen van Tandje Hoger beginnen op de eerste dinsdag na het ingaan van de zomertijd, en gaan door tot de laatste dinsdag voor het ingaan van de wintertijd. Een training kan ruim twee uur duren, dus neem een bidon water en een reepje mee. Een helm is verplicht!

Sinds het seizoen 2016-2017 trainen we 2 keer per week en er wordt verzameld bij de ingang van het Stadspark. De trainingen worden gegeven onder leiding van Roeland Kamp, Kirsten Niekolaas en Dorus Heijnen. Hieronder volgt een uitleg van de opzet van de trainingen.

Dinsdagtraining
Tijd: 18.00 tijdens de zomertijd (in het najaar wordt de vertrektijd via site/whatsapp/Facebook doorgegeven).
Locatie: parkeerplaats Stadspark
Doel: een intensieve training in gericht op het verbeteren van de (wedstrijd)conditie
Toelichting: deze training is bedoeld als intensieve training. Er wordt in verschillende groepjes op eigen niveau getraind. Meestal trainen we op een rondje en doen we oefeningen zoals waaierrijden, sprintjes of blokjes hardrijden.

Woensdagtraining
Locatie: 18:00 parkeerplaats Stadspark (in het najaar wordt de vertrektijd via de site of WhatsApp doorgegeven).
Doel: en extensieve training met oefeningen. In deze training zit veel variatie, van rustig toeren tot korte intervallen.
Toelichting: deze training is bedoeld als een training die gevarieerder is. Iedere week gaat een wegkapitein een mooi rondje voor uitzetten. Je kan tijdens deze trainingen een extensieve rit verwachten met wat oefeningen van rustig toeren tot korte intervallen.​

Tijdritten
Op een paar dinsdagavonden in het jaar wordt de reguliere training vervangen door een TH-tijdrit. Op een locatie ergens in Drenthe of Groningen kunnen de TH'ers dan de krachten met elkaar meten! Houdt voor de data de website en de Facebookpagina goed in de gaten!

Overige trainingen

De enige trainingen onder leiding van een trainer zijn op dinsdag en woensdag, maar dat betekent niet dat Tandje Hoger de rest van de week stilzit! Bijna elke dag is er wel een groepje TH'ers die samen er op uit trekken voor een rondje door het Ommeland. Afspraken voor trainingen worden doorgaans gemaakt via de Whatsapp groep. Ben je wel lid van TH maar nog geen lid van deze groep, stuur dan even een mailtje naar de secretaris op secretaris@tandjehoger.com. 

Donderdag trainingswedstrijd
De donderdag staat in het teken van Corpus. Een wekelijkse trainingswedstrijd op de wielerbaan te Corpus Den Hoorn . Voor de koers rijden we soms een kleine twee uur op een niet al te hoog tempo. Deelname aan die trainingskoersen kost twee of drie euro, er is geen licentie voor nodig. Zie voor meer informatie de site van organisator Sportpark Corpus Den Hoorn. 

Onze sponsoren