Zomertraining

Zomertrainingen

De zomertrainingen van Tandje Hoger beginnen op de eerste dinsdag na het ingaan van de zomertijd, en gaan door tot de laatste dinsdag voor het ingaan van de wintertijd. Een training kan ruim twee uur duren, dus neem een bidon water en een reepje mee. Een helm en handschoenen zijn verplicht!

Sinds het seizoen 2016-2017 trainen we 2 keer per week en er wordt verzameld bij de ingang van het Stadspark. De trainingen worden gegeven onder leiding van Roeland Kamp, Kirsten Niekolaas en Dorus Heijnen. Hieronder volgt een uitleg van de opzet van de trainingen.

Dinsdagtraining

Tijd: 18.00 tijdens de zomertijd (tijdens wintertijd wordt de vertrektijd via Facebook doorgegeven).

Locatie: Ingang stadspark
Doel: Een intensieve training gericht op het verbeteren van de ‘wedstrijdconditie’
Toelichting:
Deze training is bedoeld als intensieve training. Er wordt in verschillende kleine groepjes op eigen niveau getraind. Meestal trainen we op een rondje en doen we oefeningen zoals waaierrijden, sprintjes of een kleine koerssimulatie.

Woensdagtraining

Locatie: 18:00 ingang Stadspark
Doel: Een extensieve training met oefeningen. In deze training zit veel variatie, van rustig toeren tot korte intervallen.

Toelichting:
Deze training is bedoeld als een training die gevarieerder is. De nadruk ligt meer op het ontwikkelen van verschillende aspecten van fietsen (bijvoorbeeld sprinten, achtervolgen en rijden in een groep). Voor de nieuwere en minder ervaren leden is deze training erg waardevol, omdat er meer tijd en aandacht wordt besteed aan het leren van fietsen in groepen. Voor de wedstrijdgroep is het een mooi moment om nog extra samen te trainen.

Tijdritten

Op een paar dinsdagavonden in het jaar wordt de reguliere training vervangen door een TH-tijdrit. Op een locatie ergens in Drenthe of Groningen kunnen de TH'ers dan de krachten met elkaar meten! Houdt voor de data de website en de Facebookpagina goed in de gaten!


Overige trainingen

De enige trainingen onder leiding van een trainer zijn op dinsdag en woensdag, maar dat betekent niet dat Tandje Hoger de rest van de week stilzit! Bijna elke dag is er wel een groepje TH'ers die samen er op uit trekken voor een rondje door het Ommeland. Afspraken voor trainingen worden doorgaans gemaakt via het een speciale Facebook-groep ofwel via . Ben je wel lid van TH maar nog geen lid van deze groep, stuur dan even een mailtje naar de secretaris op secretaris [at] tandjehoger.com. Over het algemeen zijn onderstaande tijdstippen een vaste prik, maar controleer wel altijd even op de Facebook-groep of het gastenboek of er niet toevallig een tijd- of locatiewijziging is!


"TFC de Tarrel"

De 'training' waar het fietsen nog puur is, de koffie warm en het appelgebakje hopelijk niet als een blok beton op de maag ligt. Het credo van deze dag: "Trainen of hard fietsen doe je maar in je eigen tijd!" Oftewel, gewoon een paar uurtjes toeren door de provincie met af en toe een terrasje.  Met name de nieuwe leden zijn altijd zeer te spreken over deze training omdat het tempo laag ligt. Het vertrek is doorgaans bij de ingang van het Stadspark aan de Paterswoldseweg, maar zoals al gezegd: check altijd even de Facebook-groep!

PS: Vraag jij je ook af waar de naam  'TFC De Tarrel' vandaan komt? Vraag dit dan aan de wegkapiteins.


Donderdagtraining

De donderdagtraining staat in het teken van 'Pre-Corpus-rijden'. Oftewel, een kleine twee uur op een niet al te hoog tempo met een lekkere cadans infietsen voor de wekelijkse trainingskoers van donderdagavond op Sportpark Corpus Den Hoorn. Deelname aan die trainingskoersen kost € 2,- en er is geen licentie voor nodig. Zie voor meer informatie de site van organisator SWNL. Uiteraard kun je ook meedoen aan het infietsen als je de wedstrijd niet gaat rijden. Het tempo is voor iedereen bij te houden! Verzamelen doorgaans om 17:00 bij de ingang van het Stadspark aan de Paterswoldseweg. Check voor deze rit altijd even de Facebook-groep!


Onze sponsoren