Zomertraining

Update 26 juni 2020

I.v.m. de maatregelen rondom het Coronavirus zullen de trainingen een andere invulling hebben tot 1 september. Zie voor de invulling van de zomertrainingen tijdens de vakantie dit nieuwsbericht.

Zomertrainingen

De zomertrainingen van Tandje Hoger beginnen op de eerste dinsdag na het ingaan van de zomertijd, en gaan door tot de laatste woensdag voor het ingaan van de wintertijd. Sinds het seizoen 2016-2017 trainen we 2 keer per week, er wordt op de dinsdag- en woensdagavond verzameld om 18:00 op de parkeerplaats tegenover de Concoursbaan in het Stadspark (zie onderstaande afbeelding). Een training kan ruim twee uur duren, dus neem een bidon water en een reepje mee. Een helm is verplicht! Hieronder volgt een uitleg van dede verschillende trainingsgroepen en een opzet van de trainingen daarvan.

Dinsdag

Woensdag

Basisgroep

De basisgroep is de trainingsgroep waar iedereen welkom is (de FITgroep van vorig jaar). Deze groep is voor zowel de beginnend wielrenner die net de Beginnerscursus heeft gedaan als de al wat meer ervaren toerder.

Zowel techniekoefeningen als oefeningen om het uithoudingsvermogen te verhogen komen aan bod. De basistrainingen zullen in seizoen 2020 gegeven worden door Jan.


Variatiegroep

Net als bij de basisgroep op de dinsdag is bij deze groep iedereen welkom. Bij deze groep zullen allerlei aspecten van het wielrennen behandeld worden. Van individuele blokjes tot waaierrijden, iedereen kan z'n ei kwijt bij deze training. In seizoen 2020 zullen de woensdagtrainingen gegeven worden door Lieke.Racegroep

Dit is de groep voor de fanatiekere toerder en de wedstrijdrenners. Twijfel je of je met deze groep mee kunt? Vraag dan de trainer even voor de start van de training wat hij/zij er van denkt. 

Bij deze training wordt wedstrijdgericht getraind, waarbij de invulling gezamenlijk door de hoofdtrainer en de trainer bepaald wordt (de invulling wordt van tevoren bekendgemaakt). In seizoen 2020 worden deze trainingen afwisselend door Eelke en Roeland gegeven.


Duurgroep (voor ervaren wielrenners!)

Op de woensdagavond is er een duurgroep voor de fanatiekere toerder en de wedstrijdrenners. Onder leiding van een wegkapitein zal er twee uur lang wat steviger doorgetrapt worden (30-32 km per uur gemiddeld, afhankelijk van de groep). Twijfel je of je met deze groep mee kunt? Vraag dan de trainer even voor de start van de training wat hij/zij er van denkt. 


Duurgroep

Zin om lekker te toeren of wil je uitfietsen na een zware wedstrijd? Op de dinsdagavond is er een (rustige) duurgroep die wordt geleid door een wegkapitein. Er zal ongeveer 2 uur door het Groninger of Drentse landschap gefietst worden. Bij deze duurgroep zal het tempo gematigd zijn (27-29 km per uur gemiddeld, afhankelijk van de groep). Twijfel je of je met deze groep mee kunt? Vraag de wegkapitein voor de start van de training even wat hij/zij er van denkt.

Trainingsschema's

Sinds seizoen 2020 heeft Tandje Hoger een hoofdtrainer. Een van de taken van de hoofdtrainer is het opstellen van trainingsschema's voor en coördineren van de buitentrainingen. Voor de zaterdagtrainingen, Racegroep en Variatiegroep zijn trainingsschema's beschikbaar, die een aantal dagen voor de trainingen beschikbaar zijn. Deze schema's zijn hier te vinden.

Tijdritten

Op een paar dinsdagavonden in het jaar wordt de reguliere training vervangen door een TH-tijdrit. Op een locatie ergens in Drenthe of Groningen kunnen de TH'ers dan de krachten met elkaar meten! Houd voor de data de website en de Facebookpagina goed in de gaten!

StartlocatieTrainingen.png
Klik op de afbeelding om de locatie in Google Maps te bekijken!

Woensdag trainingen voorjaar 2020

Het zomerseizoen komt weer in zicht, de dagen worden alweer langer en dat betekent dat TH de weg weer op gaat! Woensdag 19 februari zal er voor de laatste keer krachttraining zijn bij de Aclo, op 26 februari starten de woensdagtrainingen op de weg. Er zal ongeveer een uur intensief getraind worden op een lokaal rondje o.l.v. Lieke. In verband met de invallende duisternis zal er op verschillende tijden gestart worden, in onderstaand overzicht zijn de starttijden te zien. Er zal van tevoren via de Mededelingenapp aangekondigd worden waar de trainingen plaatsvinden, zodat je zelf naar het rondje kunt komen mocht je de verzameltijd niet redden.

De laatste keer spinning bij de Aclo zal zijn op maandag 23 maart. Op 28 maart starten de reguliere buitentrainingen weer, er zal wederom op de dinsdag- en woensdagavond getraind worden vanaf 18:00.


Woensdag 26 februari

16:30 verzamelen parkeerplaats Stadspark

17:00 start training op rondje (wordt middag van tevoren bekendgemaakt)


Woensdag 4 maart

16:30 verzamelen parkeerplaats Stadspark

17:00 start training op rondje


Woensdag 11 maart

17:00 verzamelen parkeerplaats Stadspark

17:30 start training op rondje 


Woensdag 18 maart

17:00 verzamelen parkeerplaats Stadspark

17:30 start training op rondje


Woensdag 25 maart

17:00 verzamelen parkeerplaats Stadspark

17:30 start training op rondje


Woensdag 1 april

18:00 verzamelen parkeerplaats Stadspark

(start reguliere buitentrainingen)

Overige trainingen

De enige trainingen onder leiding van een trainer zijn op dinsdag en woensdag, maar dat betekent niet dat Tandje Hoger de rest van de week stilzit! Bijna elke dag is er wel een groepje TH'ers die samen er op uit trekken voor een rondje door het Ommeland. Afspraken voor trainingen worden doorgaans gemaakt via de Whatsapp groep. Ben je wel lid van TH maar nog geen lid van deze groep, stuur dan even een mailtje naar de secretaris op secretaris@tandjehoger.com. 

Donderdag trainingswedstrijd
De donderdag staat in het teken van Corpus. Een wekelijkse trainingswedstrijd op de wielerbaan te Corpus Den Hoorn . Voor de koers rijden we soms een kleine twee uur op een niet al te hoog tempo. Deelname aan die trainingskoersen kost twee of drie euro, er is geen licentie voor nodig. Zie voor meer informatie de site van organisator Sportpark Corpus Den Hoorn. 

Onze sponsoren