Zomertraining

Zomertrainingen

De zomertrainingen van Tandje Hoger beginnen op de eerste dinsdag na het ingaan van de zomertijd, en gaan door tot de laatste dinsdag voor het ingaan van de wintertijd. Een training kan ruim twee uur duren, dus neem een bidon water en een reepje mee. Een helm en handschoenen zijn verplicht!

Sinds het seizoen 2016-2017 trainen we 2 keer per week en er wordt verzameld bij de ingang van het Stadspark. De trainingen worden gegeven onder leiding van Roeland Kamp, Kirsten Niekolaas en Dorus Heijnen. Hieronder volgt een uitleg van de opzet van de trainingen.

Dinsdagtraining

Tijd: 18.00 tijdens de zomertijd (tijdens wintertijd wordt de vertrektijd via site/app/Facebook doorgegeven).

Locatie: Ingang stadspark
Doel: Een intensieve training gericht op het verbeteren van de ‘wedstrijdconditie’
Toelichting:
Deze training is bedoeld als intensieve training. Er wordt in verschillende groepjes op eigen niveau getraind. Meestal trainen we op een rondje en doen we oefeningen zoals waaierrijden, sprintjes of blokjes hardrijden.

Er zijn drie groepen:

  • Fitgroep

De eerste groep is bedoeld voor de renners die qua tempo en/of conditie de andere groepen nog niet helemaal bij kunnen houden. De training is gericht op fitter worden en bijvoorbeeld het trainen naar een toertocht. Het niveau is laagdrempelig en voor iedere renner toegankelijk. De groep zal afwisselend getraind worden door Kirsten Niekolaas of Dex Hartman. 

  • Intermediate-groep

Deze groep is bedoeld voor de renners die enthousiast willen trainen maar geen wedstrijdrenner zijn. Deze groep wordt getraind door Roeland Kamp. 

  • Wedstrijdrennersgroep

De laatste groep is voor wedstrijdrenners met licentie en worden getraind door Dorus Heijnen. 


Wedstrijdrenners zullen vanzelfsprekend in de wedstrijdgroep rijden.

De fitgroep is voor iedereen die qua tempo en/of conditie de andere groepen nog niet bij kan houden; dit is ook de beste groep om in te stappen voor iedereen die bijvoorbeeld lid is sinds 2019 en/of nog geen cursus hebben gedaan. De trainers geven aan als zij denken dat een deelnemer hogerop kan.

De andere leden mogen zich verspreiden over de eerste twee groepen tenzij de trainers er anders over denken.


Woensdagtraining

Locatie: 18:00 ingang Stadspark
Doel: Een extensieve training met oefeningen. In deze training zit veel variatie, van rustig toeren tot korte intervallen.

Toelichting:
Deze training is bedoeld als een training die gevarieerder is. Iedere week gaat een wegkapitein een mooi rondje voor uitzetten. Je kan tijdens deze trainingen een extensieve rit verwachten met wat oefeningen van rustig toeren tot korte intervallen.​

Tijdritten

Op een paar dinsdagavonden in het jaar wordt de reguliere training vervangen door een TH-tijdrit. Op een locatie ergens in Drenthe of Groningen kunnen de TH'ers dan de krachten met elkaar meten! Houdt voor de data de website en de Facebookpagina goed in de gaten!


Overige trainingen

De enige trainingen onder leiding van een trainer zijn op dinsdag en woensdag, maar dat betekent niet dat Tandje Hoger de rest van de week stilzit! Bijna elke dag is er wel een groepje TH'ers die samen er op uit trekken voor een rondje door het Ommeland. Afspraken voor trainingen worden doorgaans gemaakt via een speciale Facebook-groep of Whatsapp groep. Ben je wel lid van TH maar nog geen lid van deze groep, stuur dan even een mailtje naar de secretaris op secretaris [at] tandjehoger.com. 

"TFC de Tarrel"

De 'training' waar het fietsen nog puur is, de koffie warm en het appelgebakje hopelijk niet als een blok beton op de maag ligt. Het credo van deze dag: "Trainen of hard fietsen doe je maar in je eigen tijd!" Oftewel, gewoon een paar uurtjes toeren door de provincie met af en toe een terrasje.  Met name de nieuwe leden zijn altijd zeer te spreken over deze training omdat het tempo laag ligt. Het vertrek is doorgaans bij de ingang van het Stadspark aan de Paterswoldseweg, maar zoals al gezegd: check altijd even de Facebook-groep!

PS: Vraag jij je ook af waar de naam  'TFC De Tarrel' vandaan komt? Vraag dit dan aan de wegkapiteins.


Donderdag trainingswedstrijd

De donderdag staat in het teken van Corpus. Een wekelijkse trainingswedstrijd op de wielerbaan te Corpus Den Hoorn . Voor de koers rijden we soms een kleine twee uur op een niet al te hoog tempo. Deelname aan die trainingskoersen kost € 3,- en er is geen licentie voor nodig. Zie voor meer informatie de site van organisator Sportpark Corpus Den Hoorn. Uiteraard kun je ook meedoen aan het infietsen als je de wedstrijd niet gaat rijden.


Onze sponsoren