Open Gronings Kampioenschap

OGK_Main_Facebook.jpg

Open Gronings Kampioenschap

Sinds de eerste editie op 17 september 2005 organiseert de Groninger Studenten Wieler Vereniging Tandje Hoger elk jaar het Open Gronings Kampioenschap, afgekort OGK. Op de alom bekende wielerbaan op Sportpark Corpus Den Hoorn wordt in een koers van twee uur door de beste wielrenners uit het Noorden des lands gestreden om de titel Gronings Kampioen én de bijbehorende trui. De afgelopen paar jaren vond het evenement telkens in juli plaats. Inmiddels onlosmakelijk verbonden met het OGK zijn de verschillende tussensprints waar altijd bijzondere prijzen te winnen zijn!


OGK 

Algemene informatie

 • Opzet: een koers van zeventig ronden (112,7 km) op Sportpark Corpus den Hoorn, met tussendoor meerdere tussensprints.

 • Er wordt gestart in één groot peloton. Er wordt een aparte uitslag opgemaakt voor heren en dames, maar dus niet voor verschillende licentiecategorieën.

 • Kosten deelname:

  • € 5 bij inschrijving ter plekke.

 • Prijzen:

  • Voor zowel de winnaar als winnares een unieke Groningse kampioenstrui.

  • Ludieke prijzen voor de winnaars van de tussensprints.

 • Het dragen van een valhelm is verplicht!

 • Een KNWU-basislidmaatschap (ongeveer €8,-) is verplicht.

2016

Kopgroep van acht beslist regenachtig OGK

De weergoden waren de 70 coureurs die zich om 13:00 te Corpus den Hoorn verzamelden niet gunstig gezind. Op sommige momenten kwam het letterlijk met bakken uit de lucht vallen en met vlagen stond er ook zeer harde wind. Dit zorgde voor een zware en dus attractieve koers, de kaarten lagen vanaf het begun op tafel. Traditioneel 'regende' het kopgroepjes en waar ze in het begin allemaal weer teruggepakt werden vormde zich na ruim een uur koers een serieuze kopgroep, met grote namen. Van der Meer, Terpstra (het neefje van), Verhoeven, Zaal, Cazemier, Verweij, Thomson, Smilda, ze zaten er allemaal bij. Het duurde dan ook niet erg lang voordat het peloton voor deze acht pioniers weer inzicht kwam. Met nog vijf ronden te gaan sprintte het gedubbelde peloton af, wat ook meteen de eindsprint voor de dames betekende. Sanne Bouwmeester wist als eerde over de meet te komen en haalde zo de titel 'Open Gronings Kampioene van 2016' binnen, als tweede en derde kwamen Liena de Jong en Danielle Bekkering over de streep. Het was nu aan de acht koplopers om uit te maken wie de OGK titel bij de mannen zou. Na enkele demarrages kwam de groep weer bij elkaar en volgde een sprint. De Kannibaal was goed vertegenwoordigd in deze groep en wist dan ook de overwinning op te eisen: Pim Cazemier is de welverdiende 'Open Gronings Kampioen' bij de mannen van 2016! Hij werd gevolgd door teamgenoot Bram Verweij, onze eigen Tom Terpstra werd derde. Al met al een geslaagde koersdag, dank aan alle vrijwilligers die door de buien heen deze dag mogelijk hebben gemaakt en speciale dank aan RBL sportswear voor de prachtige OGK truien!


Hieronder volgt de uitslag:

Mannen

1. Pim Cazemier

2. Bram Verweij

3. Tom Terpstra

4. Maurice Zaal

5. Frank Thomson

6. Pieter Verhoeven

7. Berend Smilda

8. Bonne Aans

9. Marco van Dijken

10. Dennis Steverink

11. JJ Ekema

12. Bert Slagter

13. Rogier Hilbers

14. NWVG Junior

15. Matthijs Dijkstra


Vrouwen:

1. Sanne Bouwmeester

2. Liena de Jonge

3. Danielle Beckering

4. Hanna de Jong


Unknown.jpg
OGK 2016
Unknown1.jpg

2015

Het OGK van 2015 is gewonnen door:

Heren: Marco Hoekstra

Dames: Mariël Borgerink


2014

Het OGK van 2014 is gewonnen door:

Heren: Gyasi Sulvaren

Dames: Martine BruinsmaArchief

Erelijst Open Gronings Kampioenschap

Uitslag en het verslag van het Open Gronings Kampioenschap 2014

Onze sponsoren