Ronostrand

Verslag ICW Ronostrand 18 december 2016

Zondag 18 december, een winterse, maar o zo mooie dag. Stabiel fris, grijs-blauwe lucht en droog. Dit is de dag waarop men massaal afkwam op de ICW Ronostrand. 185 deelnemers, hon-derd-vijf-en-tachtig deelnemers.

Het parcours was nieuw en innovatief, deelnemers lieten tevreden geluiden horen.
Als eerste mochten de jongste renners starten, de categorieën U9&U11. Om 10:20 klonk het startschot waarna de jeugd als hazen wegsprongen door het mulle zand. Deze categorie werd gewonnen door Maurits Blaauwgeers op de CX en door Damian Koen op de ATB. Enkele minuten later startte de categorie U13, bij de CX werd Leonie Bentveld eerste en Joris Funken won in de MTB-klasse. Om 11:15 startte de laatste jeugdcategorie, de U15. Bij de CX won Job Boontjes en bij de ATB won Evert Koning.

Na een korte pauze waren alle vrijwilligers weer opgeladen en was het tijd voor de grote mannen en vrouwen, en de nog wat jongere junioren en nieuwelingen. In de klasse “Dames veld” wist Laura Krans een winst te pakken met meer dan twee minuten verschil! Bij de nieuwelingen/junioren veld wist Sven Nijzing de winst op zich te nemen, hij werd strak gevolgd door Mitchel Steenhof. Bij de Mannen veld won de bekende naam Bodi Del Grosso met anderhalve minuut voorsprong.

Nadat alle crossers weer binnen waren, het parcour ietwat werd aangepast op aandringen van de jury, was het tijd om te beginnen aan de laatste drie ATB-categorieën. Dames ATB, Junioren/nieuwelingen ATB en Heren ATB. Om 14:00 klonk voor deze categorieën het startschot vanaf de parkeerplaats op het Ronostrand, bij de vrouwen werd nipt gewonnen door Marjolein Dijkman met enkele seconden verschil. Bij de NWL/Junioren wist Pim Funke zich een winst te veroveren met 11 seconden verschil op de nummer twee. De heren ATB werd gewonnen door Onno Reijnhout.

Tandje Hoger kijkt terug op een cross als eentje die zeker nooit vergeten wordt! Wat een parcours en wat goed georganiseerd. Chapeau voor alle vrijwilligers, de racecommissie en het Ronostrand.

De volledige uitslag is hier te vinden

Graag zien we jullie volgend jaar terug bij de mooiste cross van het Noorden!

Meer foto's zijn te vinden via de volgende link:

Dames&Heren Veld

Jeugd

Dames&Heren ATB

Foto's door derden

Chico en René, hartelijk dank voor de mooie foto’s!
Verslag ICW Ronostrand 22 november 2015

De weersomstandigheden logen er afgelopen zondag niet om tijdens de door ons georganiseerde Grote Prijs Ronostrand. Wind, regen, hagel en sneeuw maakten de koers over het zware parcours nog een tikkeltje zwaarder. Toch leidde dit tot mooie koerstaferelen, waarin alleen de echte Flandriens kansrijk bleken.

Als eerste mochten de jongste renners van stal, om 11:00 startte de U9&U11 categorie. In deze categorie bleek Danny Turkstra uit Beilen de sterkste. De volgende categorie die het strand kon betreden was de U15 om 11:20, gevolgd door de U13 om 11:22. In de U15 was Mike Schuch uit Leek de sterkste renner, in de U13 categorie was dit Jasper Huitema uit Roden.

Na een korte pauze, waarin onze dappere vrijwilligers die langs het parcours stonden even hun vingers konden laten ontdooien, was het de beurt aan de categorieën voor oudere renners. Om 12:30 startten de Heren veldrijders, waarin Bart Barkhuis en Patrick van der Duin het makkelijkst door het zand kwamen. Na enkele ronden stuivertje wisselen om de koppositie zette Bart Barkhuis de aanval in, waarna hij na een uur koers als eerste de finish wist te bereiken. Bij de junioren en nieuwelingen veldrijders was het Bodi Del Grosso die de drie zoenen van onze lieftallige rondemiss in ontvangst mocht nemen. Bij de dames veldrijders waren zelfs enkele profs aanwezig, te weten Anouska Koster en Laura Krans-Ringersma. Deze laatste bleek de sterkste op het zware parcours. 

De eer om deze dag af te sluiten was aan de ATB'ers met een start om 14:00. Bij de heren ATB reed Jornt de Vries het makkelijkst over het zand, bij de nieuwelingen en junioren ATB wist Sven Nijzingh, zoals zijn bijna-naamgenoot dit weekend ook twee keer deed, als eerste de finish lijn te bereiken. De laatste renster die de jury als winnaar kon noteren was Melissa Steenhof bij de dames ATB. 

Wij kijken terug op een geslaagde dag en willen graag nogmaals alle vrijwilligers bedanken voor hun inzet op deze koude maar mooie koersdag. Chapeau!

De volledige uitslag is hier te vinden: http://www.icwnoord.com/.

Meer foto's zijn te vinden op de website van Lubberink Fotografie (klikken op onderstaande foto), met dank aan René & Chico.

ICW_Ronostrand_parcours_2016.png
Rijrichting: met de klok mee

Verslag ICW Ronostrand 7 dec 2014

Na alle pepernoten en chocoladeletters stapten op zondag 7 december meer dan honderd renners en rensters op de fiets om op het prachtige terrein van camping Ronostrand de strijd met elkaar aan te binden. `s Ochtends was het de beurt aan de jeugd, die met Tibor, Esmée en Brian drie erg sterke en welverdiende winnaars kende. Vooral de manier waarop deze de van bierkratten gebouwde balken overgingen oogstte bewondering onder de toeschouwers.

Om 13:00 was het de beurt aan de veldrijders, waarbij het startveld bij de heren twee plaatselijke favorieten bevatte, namelijk Patrick van der Duin en Stefan Poutsma. Deze zouden de verwachtingen zonder meer inlossen door op de eerste twee treetjes van het podium plaats te nemen. Daarnaast een extra opmerking over Laura Krans, die menig heer voorbij reed alsof deze geparkeerd stonden.

De ATB`ers hadden de eer om de dag te sluiten. Helaas begon het vlak na de start van de wedstrijden van de drie categorieën steeds heviger te regenen. Aan de andere kant maakte dit de strijd juist nog heroïscher en zorgde de zwaarte van het parcours ook hier voor verdiende winnaars.

Alle deelnemers bedankt en hopelijk tot volgend jaar!!

Klik hier voor de uitslag van ICW Ronostrand 2014

(onderstaande foto's zijn geplaatst in oktober 2014)

IMG_4479.jpg
Jeugd
IMG_4508.jpg
Jeugd
IMG_4642.jpg
dames
IMG_4653.jpg
Heren

Onze sponsoren