Uitslag Open Gronings Kampioenschap

Open Gronings Kampioenschap 2015

Marco Hoekstra overtuigende winnaar van het OGK 2015

Vandaag was Sportpark Corpus den Hoorn het zonnige en bijzonder warme decor van een hernieuwde uitgave van het Open Gronings Kampioenschap. De gunstige weersomstandigheden en uiteraard de vele prijzen die voor het oprapen lagen, lokten een flink aantal renners en rensters naar de pas nog opgeknapte wielerbaan. Na een attractieve koers van bijna 115 kilometer was het Marco Hoekstra (NWVG) die als eerste de meet passeerde en zich zo in de Groninger kampioenstrui mocht hijsen.

Hoekstra hield zich in het eerste gedeelte van de wedstrijd nog koest. Dat gold echte niet voor iedereen. Meermaals wist een kopgroep zich los te weken van het peloton. Moedig, maar tevergeefs. Telkens weer kwam alles terug bijeen. Naarmate de eindstreep naderde, werden de demarrages talrijker én kansrijker. Toch was het tot de laatste kilometers wachten vooraleer de vier man die gingen strijden voor de zege zich los wisten te maken. Hoekstra werd vergezeld door Bert Smilda (CycleSport), Marco Massink (Stormvogels) en onze eigen Maurice Zaal. Ondanks harde labeur van onder meer Rick Ottema, Paul de Haan en de heren van WV de Kannibaal hield dit kwartet stand.

In de slotronde ontdeed een ontketende Hoekstra zich van zijn medevluchters, en reed solo naar de overwinning. Smilda en Zaal verdeelden de overige podiumplaatsen, op hun hielen gezeten door het aanstormende peloton. Voor Hoekstra was het alweer zijn tweede grote overwinning op Groningse wegen dit jaar: begin maart zegevierde hij al in de Ronde van Groningen.

Beste dame in koers was de Twentse Mariël Borgerink, voormalig inwoonster van de stad. Marije Venema (Kannibaal) en Harriëtte Keuning (NWVG) vervolledigden het podium.

Foto's van deze koersmiddag werden gemaakt door Lubberdink Fotografie en zullen zo snel mogelijk op deze pagina terug te vinden zijn. Rest ons nog de deelnemers, supporters en vrijwilligers te bedanken voor hun aanwezigheid!

Uitslag heren:
1. Marco Hoekstra (NWVG)
2. Bert Smilda (CycleSport)
3. Maurice Zaal (Tandje Hoger)
4. Marco Massink (Stormvogels)
5. Stan Wijkel (NWVG)
6. Gert Mulderij (Peddelaars)
7. Cor van Leeuwen (NWVG)
8. Wessel Piersma (Stormvogels)
9. Sipke Zijlstra
10. Marco Bergman (CycleSport)

Uitslag dames:
1. Mariël Borgerink (Lensworld)
2. Marije Venema (Kannibaal)
3. Harriëtte Keuning (NWVG)

Open Gronings Kampioenschap 2014

30 augustus, de dag van het OGK. Aan de start stonden zo'n 80 renners, gespannen voor de lange strijd over 112,7km om de Kampioenstrui. Echter, de afstand was geen reden voor de renners om proberen vroeg gaatjes te slaan. Ploegentacktiek van de Stormvogels leidde ongeveer halverwege de wedstrijd tot een kopgroep van ongeveer 15 renners. De regen die daarna met bakken uit de lucht kwam zorgde voor iets gecontroleerder rijden, maar de strijd ging onverminderd door. Zo ook de twee dames in koers, die gaven niet om een beetje regen. Enkele renners verkozen echter chocomel en cola boven koersen in de regen en zochten gezelschap in de partytent. Het peloton barstte vervolgens in tweeën en het tempo van de voorsten in de wedstrijd zorgde ervoor dat de achtersten op een ronde werden gezet. Een sluwe vooropgezette ontsnapping uit de kopgroep zorgde voor versplintering en aarzelingen. De twee kopmannen van Tandje Hoger, Maurice en Luuk, zette nog alles op alles om de drie ontsnapte Stormvogels bij te halen. Een solo ontsnapping uit de kopgroep van 3 door Gyasi Sulvaren leverde hem de welverdiende overwinning op! De strijdende Martine Bruinsma mocht bij de dames de Kampioenstrui om haar schouders doen.

Gefelicteerd Kampioenen en graag tot volgend jaar iedereen!

Uitslagen Premiesprints - prijzen Groningse lekkernijen:
1e sprint: Gyasi Sulvaren
2e sprint: Jacob Jan vd Wielen
3e sprint: Luuk vd Meer
4e sprint: Jacob Jan vd Wielen
5e sprint: Jacob Jan Ekema
6e sprint: Jens MiedemaTop-10:


1. Gyasi Sulvaren
2. Floran Bathoorn
3. Jens Miedema
4. Richard Bultema
5. Wessel Piersma
6. Edo vd Meer
7. Maurice Zaal
8. Jacob Jan Ekema
9. Jan Hekman
10. Jan Oolders


Winnares bij de dames: Martine Bruinsma


Foto's:

www.ottie.nl

www.facebook.com/aukje.dehaan/media_set?set=a.700437630035978.1073741923.100002092431917&type=1

Onze sponsoren