Uitslag Zomercompetitie Corpus den Hoorn

Zomercompetitie 2015

Eindklassement 2015:

1. Strating (10 punten)

2. Slagter (10 punten)

3. Spithorst (8 punten).

3e zomerkoers 1 augustus 2015:

Uitslagen:
Tussensprint 1: 1. Spithorst 2. Harms 3. Slagter
Tussensprint 2: 1. de Jong 2. Meereboer 3. Smilda
De einduitslag van vandaag: 1. Spithorst 2. Wijkel 3. Stratig 4. De Jong 5. Postma 6. Peneman 7. De Vries 8. Sipkema 9. Smilda 10. Schurer.

2e zomerkoers 25 juli 2015:

Tussensprint 1: Strating, Bultema, Lindeman.

Tussensprint 2: Slagter, Thomson, Boelens

Einduitslag: 1.Knol, 2.Strating, 3.Slagter, 4.Thomson, 5.Altena, 6.Neijmeijer, 7.Bultema, 8.Koote, 9.Bathoorn, 10.Bullema

1e zomerkoers 18 juli 2015:

1. Axel van der Tuuk

2. Jos Harms

3. Berend Slagter

Zomercompetitie 2014

Eindklassement zomercompetitie 2014

1. TP van der Werf: 18,1
2. Jorrit vd Kant: 18
3. Wessel Piersma: 11,1
4. Rick Ottema: 10
5. Erik Merx: 9
5. Martijn Keizer: 9
7. Jochem Hoekstra: 8
8. Gijs Strating: 6
8. Sander Iwema: 6
10. Paul de Haan: 5


Verslag en uitslag 19 juli


Op zaterdagochtend 19 juli om 11 uur, minimaal 32 graden, staan 72 renners aan de start op de wielerbaan van Corpus den Hoorn voor deel 1 van de Zomercompetitie georganiseerd door Tandje Hoger. Met twee tussensprints, podiumprijzen voor de nummer 1, 2 en 3 en een klassement voor de nummer 1-10 staan ze gespannen en vol motivatie klaar voor het startschot. Vanaf het begin van de koers gaat het hard, het peloton wordt continu op een lint getrokken en ervaren eliterenners trappen vol op de pedalen. Dapper gaan de wat minder ervaren renners door, zij laten zich niet afschrikken door de oplopende temperatuur bij de felle zon. Snel ontstaat een kopgroep van twee man, renner Ottema en renner Iwema rijden kop-over-kop naar de overwinning van de eerste tussensprint voor Ottema. Het peloton groepeert zich opnieuw waarna steeds meer bidonsnaar de kant gegooid worden om bij te vullen met vers water. Achteraan druppelen de doorzetters eraf om een ronde later weer aan te pinken. Een tweede kopgroep ontstaat met 4 fietsen en 5 renners; renner van Leeuwen op de tandem, renner v/d Werf, renner M. Keizer en renner v/d Kant voeren vooraan het tempo op en bouwen en voorsprong op waarna v/d Kant de winst pakt bij de tweede tussensprint. Iwema en de Haan springen weg uit het peloton en gaan op jacht naar de kopgroep. Ze komen echter te laat. In een spannende eindsprit gaat v/d Werf als eerste over de streep! Na afloop van de koers worden de gekoelde blikjes cola snel leeggedronken en kunnen de winnaars de zomerse prijzen ophalen. Proost!

Bedankt renners voor jullie deelname en graag tot volgende week! Het belooft een spannende strijd te worden wie zich winnaar mag gaan noemen van de Eerste en Enige Echte Zomercompetitie!

Top 10:
1. v/d Werf
2. Martijn Keizer
3. Jorrit v/d Kant
4. Ottema
5. Sander Iwema
6. Paul de Haan
7. Erik Merx
8. Steffen Schoonveld
9. Bultema
10. Chris v/d Vegt

Eerste dame: Mariël Borgerink


Verslag en uitslag 26 juli


Klokslag 11:00 starten 68 renners voor deel 2 van de Zomercompetitie op Corpus den Hoorn. Na een wat voorzichtig begin, waar het peloton nog niet op een lint getrokken wordt, melden enkele ronden voor de eerste tussensprint de sprintkanonnen zich voorin en wordt het tempo opgevoerd. Een spannende eerste tussensprint voor een luchtbed wordt gewonnen door Jochem Hoekstra. Veel tempo wisselingen het half uur erna waar het tempo wel gestaag opgevoerd wordt. Het peloton komt nu wel op een lint komt te zitten en verschillende renners moeten lossen. Kopgroepjes worden gevormd en teruggehaald. De tweede tussensprint wordt daarna nipt gewonnen door oud-TH’er Wessel Piersma. Met nog een half uur koers te gaan proberen verschillende renners weg te springen. Een succesvolle ontsnapping met 6 renners waarin gele trui drager vd Werf ook mooi bij zit, breidt zich uit tot een kopgroep van 10 renners met de grote namen. Onder impuls van onder andere de mannen van Tandje Hoger wordt de kopgroep in de laatste meters ingelopen. Helaas voor Tandje Hoger wordt het geen ‘Bauertje’ en komt de winnaar van deel 2 van de Zomercompetitie uit de kopgroep van 10. Met een daverende eindsprint wint Wessel Piersma deze etappe en gaat blij naar huis met zijn welverdiende Bax Biertje en opblaaskrokodil.

Renners, allen bedankt voor jullie deelname op één of beide zaterdagen! Het was een groot succes en wordt zeker volgend jaar opnieuw georganiseerd en wanneer de KNWU-wedstrijdkalender het toelaat, uitgebreid met meer etappes. Tot bij de volgende wielerwedstrijd georganiseerd door Tandje Hoger: Het Open Gronings Kampioenschap op zaterdag 30 augustus!


Winnaar tussensprint 1: Jochem Hoekstra
Winnaar tussensprint 2: Wessel Piersma


Top 10:
1. Wessel Piersma
2. Jorrit van der Kant
3. TP van der Werf
4. Jochem Hoekstra
5. Gijs Strating
6. Erik Merx
7. Binne de Haan
8. Rick Ottema
9. Niels Potze
10. Jan Oolders


Eerste dame: Mariël Borgerink

Onze sponsoren