Uitslagen dropkoersen 2003

Trainingskoersen 2003


27-03-03 Uitslag 7e trainingskoers + klassement

Donderdag 27 maart was de laatste trainingskoers van Tandje Hoger op de wielerbaan. Ruim 120 man stond aan de start, strijdend voor de zakken drop van het eindklassement. Dankzij het feit dat er weinig wind stond werd het een levendige koers, met veel uitlooppogingen, maar niemand die het verschil kon maken. Halverwege de koers won Arjan Elferink de zak drop bij de tussensprint. In het volgende half uur werd er met een compact peloton naar de sprint gereden. De sprint werd gewonnen door Julian Siemens, voor Niels Bergman en Dhr. Hekman. 

Uitslag:

1 Julian Siemens
2 Niels Bergman
3 Dhr. Hekman
4 Arjan Elferink
5 Jos Harms
6 ???
7 Adriaan Helmantel
8 Gerard Hazenberg
9 Kees Dopheide
10 Arnout Mensink


20-03-03 Uitslag 6e trainingskoers

Met redelijk weer kwamen er vandaag 105 man opdagen voor alweer de zesde trainingskoers van het jaar. Met weinig wind was een massasprint onafwendbaar. Desondanks werd het een koers met veel korte uitlooppogingen. Na een half uur was Arjan Elferink de snelste in de tussensprint. Kort hierop reed er een redelijke groet van +/- 12 man weg, met daarbij TH-toppers als Niels en Johan Procee, maar ook deze groep bleef niet lang weg. Een massasprint dus, een kolfje naar de hand van Marco Bos. Hij versloeg Jos harms en Loek Mulder in de sprint. Gerard werd 5e en Thomas Nijman knap 7e. 

Uitslag:

1. Marco Bos
2. Jos Harms
3. Loek Mulder
4. Marcel Luppes
5. Gerard Hazenberg
6. Hekman
7. Thomas Nijman

13-03-03 Uitslag 5e trainingsrit

Het was wederom stralend weer, en meer dan 100 renners vonden hun weg naar de wielerbaan. Anders dan de voorgaande twee keren, lag het tempo vandaag dusdanig hoog dat ontsnappen niet te doen was. Het hele uur is er dan ook bijna met een compleet peloton gekoerst, met af en toe een uitvals poging. De sprint halverwege was voor Niels Scheuneman, die zijn eerste zak drop van het seizoen won! Met veel NWVG-ers op kop in de waaier, was het duidelijk dat de kaart Elferink gespeeld werd. Toch mocht Arjan geen zak Zachte Zoete drop voor Marije mee naar huis nemen. Het was Jos Harms die won, voor onze eigen voorzitter Niels Bergman en voor arjan restte de derde plaats.


Uitslag:

1. Jos Harms
2. Niels Bergman
3. Arjan Elferink
4. Adriaan Helmantel
5. Evert-Jan Veldkamp
6. ?
7. ?
8. Folkert de Haan
9. ?
10.?

06-03-03 Uitslag 4e trainingsrit

Vandaag iets minder weer dan de vorige drie keer, maar toch weer 80 man (en vrouw) aan de start. De vaart zat er meteen goed in, waardoor een aantal dames al snel in de problemen kwamen. De koers werd gekenmerkt door de vele ontsnappingen. Zo streden Evert-jan Veldkamp en Sieger Haakma voor de zak drop bij de tussensprint. Sieger Haakma won nipt. Toch werden ook zij weer snel ingerekend. Tot 15 minuten voor het einde leek het weer een massasprint te worden. Niels Bergman dacht daar anders over, en probeerde samen met nog een vluchter het peloton te vlug af te zijn. Al snel waren de verschillende groepjes niet meer op één hand te tellen, terwijl het peloton rustig (35 km/uur) twee aan twee reed! Uiteindelijk ontstonden er 5 groepen. 7 koplopers streden om de overwinning. Nadat zij het peloton gedubbeld hadden, won Bert Krans in een spannende sprint van onze eigen Lucien en Niels. Ook Ids dijkstra, nu nog in een effen blauw shirt, maar straks ook in TH-outfit, deed het goed, met een 5e plaats. Evert-jan Veldkamp won de sprint van het achtervolgende groepje.

Uitslag:

1. Bert Krans
2. Lucien de Kind
3. Niels Bergman
4. Jouke Posthumus
5. Ids Dijkstra
6. Dhr. Hofstede
7. G.m. Clermonts
8. Evert-jan Veldkamp
9. K. Benjamins
10. Koen Langenkamp

27-02-03 Uitslag 3e trainingsrit

Voor de derde keer op rij was het fantastisch weer, en 90 man stonden dan ook aan de start voor het uurtje scheuren voor de zakken drop. Al vroeg in de koers besloten Eelke van der Wal en Roel de Vries de beide zakken drop te gaan verdelen, en reden met z'n tweeen weg bij het peloton. De grote meute had niets in de gaten (!) en de twee hadden al snel een grote voorsprong opgebouwd. Met nog een kwartier te rijden sloten ze weer achter aan in het peloton. Nog nooit eerder voorgekomen: 2 man dubbelen een peloton van 90 man! Klasse! Marco Bos won de sprint om de derde plaats.

Uitslag:
1e Roel de Vries
2e Eelke van der Wal
3e Marco Bos
4e Adriaan Helmantel
5e Marc de Maar
6e Bert Krans
7e 
8e
9e Jan Albert Krans
10e Folkert de Haan

20-02-03 Uitslag 2e trainingsrit

Met wederom prachtig weer stonden er ook deze week weer meer dan 60 man aan de start. Ook vandaag probeerden velen weer een gat te slaan met het peloton, maar dankzij de hoge snelheid leek dit onmogelijk. na een half uur won Marco Bos de tussensprint voor de felbegeerde Zak Drop! Op koers voor de Ster? Na de sprint ontsnapten drie renners aan de aandacht van het peloton: Daniel Niezink, Johan PRocee en Niels Scheuneman. Met nog 10 minuten te rijden leken de drie voor de overwinning te rijden. De NWVG dacht hier anders over. met nog 5 ronden te gaan zetten ze zich en masse aan kop van de groep, en reden het gat in 3 ronden dicht. Toch nog een massasprint. Marco Bos was hier de lachende derde: Hij sprintte Arjan Elferink van de NWVG en Sipke zijlstra eruit.

Uitslag:
1e Marco Bos
2e Arjan Elferink
3e Sipke Zijlstra
4e Folkert de Haan
5e Ronald Dussel
6e ???
7e Gerard Hazenberg
8e Niels Bergman
9e ???
10e Johan Procee

13-02-03 uitslag 1e trainingsrit

13 februari is de eerste trainingsrit verreden! met 60 man aan de start weer een lekkere opkomst voor de eerste keer. het was dan ook wel mooi weer. dankzij de verradelijke wind, en het gebrek aan conditie bij sommigen, een leuke koers. Toch bleef er ook nu geen kopgroep weg, en werd het een massasprint, met het volgende resultaat:

1e Maint Berkenbosch
2e Marco Bos
3e Roel de Vries
4e Adriaan Helmantel
5e Folkert de Haan
6e Jos Vast
7e Evert-jan Veldkamp

Nb. De man met het nationale shirt aan, zonder rugnummer is als winnaar uit de uitslag geschrapt.
Arjan Elferink werd winnaar van de zak drop van de tussensprint.

Na 7 man werd het mij teveel. Ook de finishfoto gaf geen uitsluitsel.


Eindklassement


 1. Marco Bos
 2. Niels Bergman
 3. Jos Harms
 4. Arjan Elferink
 5. Adriaan Helmantel
 6. Roel de Vries
 7. Bert Krans
 8. Folkert de Haan
 9. Dhr. Hekman
 10. Gerard Hazenberg
 11. Evert-jan Veldkamp
 12. Julian Siemens
 13. Maint Berkenbosch
 14. Eelke van der Wal
 15. Lucien de Kind
 16. Sipke Zijlstra
 17. Loek Mulder
 18. Jouke Posthumus
 19. Marcel Luppes
 20. Ronald Dussel
 21. Marc de Maar
 22. Ids Dijkstra
 23. Jos Vast
 24. Dhr. Hofstede
 25. Thomas Nijman
 26. Jan Albert Krans
 27. Kees Dopheide
 28. Arnout Mensink
 29. K. Benjamins
 30. Johan Procee
 31. Koen LangenkampOnze sponsoren