Uitslagen dropkoersen 2007

Uitslagen trainingskoersen TH 2007


​Uitslag eerste dropkoers van 2007: 29-03-2007


Na het mooie weer van de afgelopen week, zou er vandaag een dag met wat slechter weer volgen. Gelukkig vielen er niet meer dan enkele druppels. Al met al stond er toch nog een leuk groepje van 39 man aan de start klaar voor de eerste Corpus koers van het seizoen.

Het begin van de wedstrijd werd gekenmerkt door vele uitlooppogingen door enkele Kannibalen en TH'ers. Het bleek bijna onmogelijk om weg te komen. Na een half uurtje koersen kwam de eerste tussensprint waar Marco Bos op het allerlaatste moment Peter Merx voorbij dook, die hem al heel erg vroeg aanging. Peter liet duidelijk weten dat hij graag de tussensprint had willen winnen:

Uitslag eerste tussensprint:
1) Marco Bos
2) Peter Merx
3) Albert de Vries

Na de tussensprint werd er veelvuldig geprobeerd een beslissende kloof te slaan door verschillende renners, ook de Th-ers waren hierbij zeer actief ! Niemand kreeg echter meer dan 50 meter van het peloton. In dat peloton werd vooral gekeken naar Bos, de snelle man bij uitstek, en andere rappe mannen zochten dan ook zijn wiel op. In de laatste rond, in de eerste bocht naar start/finsh, vertrok Heman v.d Wal uit het peleton en wist met een indrukwekkende solo van bijna een volle ronde het peloton voor te blijven en zo als eerste de streep te passeren. De sprint van het peloton werd op gang getrokken door Peter Merx die daardoor ook Sander in een goede positie bracht. De sprint voor de 2e plek werd gewonnen door Marco Bos, nipt gevolgd door Roel Sijm en Tom Emmelkamp. 

De top 10:
1) Herman v.d Wal
2) Marco Bos
3) Roel Sijm
4) Tom Emmelkamp
5) Sander Slager
6) Sander de Groot
7) Bram Slager
8) Geert Bongers
9) Frans Arnout
10) Peter Merx

Tweede dropkoers: 5 April


Het schitterende weer zorgde voor een mooie opkomst deze donderdag. Liefst 110 renners wisten de weg naar Corpus te vinden en maakten er een leuke koers van. Een ontsnapping met o.a Bos, Emmelkamp, Wilken en Sander S kreeg weinig ruimte. Verscheidene pogingen van o.a Peter Merx en nog wat andere kleppers liepen op niets uit. Dus weer een massasprint op Corpus. Al op 5 ronden voor het einde was het dringen geblazen vooraan en de sprinter zochten de beste positie. Dit maal was Marco Bos de rapste voor Roels de Vries en Gijs Botterblom.

Uitslag tussensprint:
1) M.Bos
2) T.Emmelkamp
3) B.Slager

De top 10:
1) Marco Bos 
2) Roel de Vries 
3) Gijs Botterblom 
4) Jeroen Kregel 
5) Bert Krans 
6) Jacco Mathijs
7) Riemer Bosma
8) Bram Slager
9) Hermen van der Wal
10) Jabik-Jan Bastiaans

Onze sponsoren