Uitslagen dropkoersen 2008

Uitslagen trainingskoersen TH 2008

1e Dorpkoers zit er weer op!
Omdat het redelijk weer was waren er ruim 40 renners naar Corpus gekomen om te strijden voor de Drop. Burry begon het eerste rondje meteen volle bak. En al snel viel het Peloton in 3 groepen uiteen. Bij de tussensprint dacht Martijn Keizer al aan de lekkere dropjes maar omdat Marco Bos wist dat er Harlekijntjes op hem lagen te wachten sprong hij er nog net langs:

Uitslag Tussensprint:
1) M. Bos
2) M. Keizer
3) B. Slager


Hierna waren er nog enkele pogingen van renners om van de 2e naar de 1e groep te komen maar dit verschil bleef even groot en ze kwamen niet meer samen. Vlak voor het einde na ongeveer 45 minuten koersen ivm met de invallende duisternis wist de 1e groep de 3e groep op een ronde te zetten. Niet lang daarna werd er afgesprint voor de zege. Deze ging naar Niels de Blaauw, vlak voor Bram Slager.

Uitslag: (onder voorbehoud, aangezien het al redelijk donker was)
1) N. de Blaauw
2) B. Slager
3) R. Bosma
4) M. Keizer
5) B. van Zeilen
6) H. Spijkerman
7) B. de Lange
8) M. Bos

2e Dropkoers:
Na het mooie weer van afgelopen weekend, is het seizoen voor de meesten weer begonnen. Hierdoor stond er dan ook een mooie groep van 50 man aan de start. Totdat de tussensprint eraan kwam werd er rustig gekoerst. 

Uitslag Tussensprint:
1) M.Bos
2) T. Emmelkamp
3) F. Huisman

Daarna werd het tempo flink omhoog gegooid en ontstond er een redelijke kopgroep die ronden lang voor het peloton uit heeft gereden maar nooit echt uit het zicht raakte. Vlak voor het einde kwam er een redelijk deel van het peloton weer aansluiten bij de kopgroep, maar ook daar brak het weer. Uiteindelijk wisten 5 mannen uit de handen van het jagende peloton te blijven.

Uitslag:
1) A. Helmantel
2) B. de Haan
3) P. Merx
4) S. Sloof
5) G. Boelens
6) R. Bosma
7) B. van Zeilen


3e Dropkoers


Uitslag Tussensprint:
1) N. de Blaauw
2) G. van Dijk
3) F. Huisman


Uitslag:
1) P. Merx
2) G. Van Dijk
3) S. Sloof
4) O. Hiddema
5) ?
6) G. Boelens
7) R. Bosma
8) B. Slager
9) G. Bruntink

4e Dorpkoers:
Door het redelijk mooie weer groeit de opkomst ook steeds meer. Vandaag stonden er een 55 renners aan de start om te strijden voor het drop. Na een kleine 10minuten reed er een kopgroep van 3 weg met daarin: S.Sloof, O. Hiddema en G. Witterholt. Deze bleven een dik half uur voor op de groep maar hebben nooit een grotere voorsprong gehad dan 30 seconden. Toch mochten ze nog onderling uitsprinten wie de tussensprint zou winnen.

Uitslag Tussensprint:
1) S. Sloof
2) G. Witterholt
3) O. Hiddema


Nadat de koplopers teruggepakt werden lag het tempo redelijk hoog. Hierdoor was het lastig wegrijden en daardoor eindigde deze koers dan ook in een Massasprint. In de sprint wist Theo Postma, Marco bos een fietslengte voor te blijven. Kort gevolgd door Peter Merx en Tom Emmelkamp. Let op: Volgende week en de week daarop is ook nog gewoon van 17.00 tot 18.00 uur. Tot volgende Week!

De Uitslag:
1) T. Postma
2) M. Bos
3) P. Merx
4) T. Emmelkamp
5) R. Bosma
6) J. De Vries
7) B. Slager
8) S. McEwen


5e Dropkoers:
Na een hele dag regen, ging ik uit van niet zoveel deelname. Toch was het rond 17 uur droog geworden en stonden er nog een 45 renners klaar om te strijden voor de zakjes drop. Voor de start nog even flink kunnen lachen om een aantal nwvg renners die in korte broek en met blote armen in de kou een paar foto-tjes moesten laten schieten. De koers was weer zoals altijd wanneer de baan nat is net een veldrit tocht. Althans zo zien de renners er na een uurtje wel uit. Dit was dan ook de reden voor sommige renners om er al weer wat eerder mee te stoppen. Tot aan de tussensprint was de koers redelijk gesloten.

Uitslag Tussensprint:
1) N. de Blaauw
2) B. de Haan
3) P. Merx

Na de tussen sprint reed er een kopgroep van 7 man weg. De voorsprong groeide gestaag. En ook al moest er een iemand 5 ronden van het einde af. Ook met een kopgroep van nog 6 renners wisten ze het peloton voor te blijven.

De Uitslag:
1) B. de Haan
2) R. Bosma
3) M. Bosloper
4) S. Sloof
5) O. Hiddema
6) J. Wekema
7) B. Slager
8) P. Merx
9) G. de Veen
10) Mc. Ewen


Dropkoers nummero 6:
Vandaag was het alweer tijd voor de 6e dropkoers van TH, ook is er vandaag besloten om nog 2 te organiseren. Dus er kan nog twee maal voor de drop gestreden worden. Met zelfs een extra lange van 1,5 uur als afsluiter op 27 maart. (ook een extra grote zak drop voor de winnaar).

Dat het vandaag redelijk weer was was ook meteen te merken aan de opkomst. Er stonden een 80 deelnemers aan de start. Waaronder ikzelf. Heerlijk om weer eens in het peloton te zitten in plaats van ernaast te staan. Qua koersverloop weet ik te melden dat er goed hard doorgereden werd. En toen het na een 20 minuten even op de kant kwam bleek achterin bijkleppen niet de beste plek als je rustig wou gaan rijden. Resultaat was gaten dichtrijden. Maar na een half uur werd er toch flink gesprint voorin. 

Uitslag tussensprint:
1) B. Beenes
2) Bas de Haan
3) G. van Dijk

Na de tussensprint werd er ook nog regelmatig flink doorgetrokken. En hierdoor werd er zo nu en dan ook nog even op het kantje gereden. Jammer genoeg kwam een teamgenoot hierdoor in de berm terecht en is nu een redelijk tijd uitgeschakeld door een sleutelbeenbreuk. Hidde sterkte! Dat er doorgekoerst werd was mij wel duidelijk toen ik mij opstelde aan de kant om te gaan jureren. Er reed een kleine kopgroep weg met daar achteraan een jagend peloton. Toch wist deze kopgroep nog weg te blijven en in de sprint wist Peter Merx die als 1e jaars elite afgelopen weekend ook al een zeer sterke ronde van Groningen reed (21e) in de sprint de zak drop veilig te stellen. 

De Uitslag:
1) P. Merx
2) Bas de Haan
3) G. van Dijk
4) D. la Fleur
5) G. Boelens
6) B. Beenes
7) L. de Kind
8) Assen-Roden renner
9) J. de Hoog
10) H. Spijkereman 

‚ÄčToch wil ik graag nog even melden dat ik vandaag ook nog iets heb gezien/gehoord waardoor een renner die zich al lang niet meer hoeft te onderscheiden toch maar even liet zien waarom hij meer de titel wielrenner verdient dan anderen. Marco Bos die even stopt om iemand die gevallen is te helpen


Onze sponsoren