Uitslagen Dropkoersen 2018

Dropkoersen 2018

Voorjaarskoersjes

15 februari

22 februari

8 maart

15 maart

22 maart

Najaarskoersjes

20 september

27 september

Dropkoers 15 februari

Vanavond was weer de tweede dropkoers van het seizoen. Gelukkig bleven valpartijen deze keer uit en konden een stuk of vijftig renners sprinten om de zakken drop. Zowel in de tussensprint als in de eindsprint was het Sybren Welling die als eerste over de streep kwam.

Tussensprint:
1. Sybren 
2. Tim Weerkamp 
3. Daniel Jansen

Eindsprint:
1. Sybren
2. Mart
3. Steven Willemsen
4. Eelke
5. ?
6. Jan Wessel
7. Douwe Doorduin
8.?
9.?
10. Tom Akkerman

Dropkoers 22 februari 2018

Ondanks de kou stonden er vanavond toch weer een peloton van ruim vijftig coureurs aan de start. Vandaag gingen Steven Willemsen en Patrick van der Duin er met de zakken drop vandoor.


Tussensprint:
1 Steven Willemsen
2 Anne-Mark van der Vlag
3 Sjoerd Jansman

Eindsprint:
1 Patrick van der Duin
2 Peter Merx
3 Sybren Welling
4 Wieger van der Wier
5 Steven Willemsen 
6 Kapenga?
7 Ron Timmermans
8 Eelke de Jong
9 Anne-Mark van der Vlag
10 Robert van Dam

Klassement
1. Sybren Welling 21.1
2. Steven Willemsen 17
3. Patrick van der Duin 13.1


Dropkoers 8 maart 2018

Vanavond stonden er weer 60 fanatieke renners aan de start om te strijden om de felbegeerde zakken drop. De tussensprint werd gewonnen door Rick Ottema voor zijn ploeggenoot Patrick van der Duin. Sybren Welling werd derde.
Bij het invallen van de duisternis kwam er ook nog een bak water naar beneden, dit in combinatie met het hoge tempo zorgde ervoor dat een groot aantal renners er vroegtijdig de brui aan gaf. De eindsprint werd gewonnen door Patrick van der Duin.

Tussensprint
1 Rick Ottema
2 Patrick van der Duin
3 Sybren Welling

Eindsprint
1 Patrick van der Duin
2 Sybren Welling
3 Daan Gelling
4 Wieger van der Wier
5 Steven Willemsen
6 ?
7 Douwe Doorduin
8 ?
9 Robert Haaijema
10 Bram Smit


Dropkoers 15 maart 2018

Gisteravond stonden er een kleine 100 coureurs aan de start bij de Dropkoers. Een gure oostenwind zorgde ervoor dat het een zware koers werd. Door beulswerk vooraan het peloton van mannen als Wieger van der Wier, Rick Ottema en Evert-Jan Veldkamp wapperden de renners aan de achterkant er met bosjes af. 
Een ronde voor de tussensprint reed een klein groepje weg waardoor Sjors Dekker er met de eerste zak drop vandoor ging. Kort na de tussensprint wist een groep van 4 renners te ontsnappen. Patrick van der Duin wist vanuit de kopgroep de sprint te winnen, voor Evert-Jan Veldkamp en Wieger van der Wier. De sprint van het peloton werd gewonnen door Bodi del Grosso.

LET OP: VOLGENDE WEEK BEGINT DE DROPKOERS OM 17.00 IVM EEN BENEFIETWEDSTRIJD VAN FC GRONINGEN

Tussensprint:
1. Sjors Dekker
2. Rick Ottema
3. Steven Willemsen

Uitslag:
1. Patrick van der Duin 
2. Evert-jan Veldkamp
3. Wieger van der Wier
4. Bodi Del Grosso
5. Rick Ottema
6. Hans Groenhoff
7. Sybren Welling
8. Robert van Dam
9. Anne-Mark van der Vlag
10. Matthijs Dijkstra 


Dropkoers 22 maart 2018

De buienradar zei dat het droog bleef vanavond, en dus stonden er een kleine 70 renners aan de start voor de één na laatste dropkoers van dit voorjaar. Helaas bleek al voor de start dat de buienradar en naast zat en werd het een modderbad voor de renners. Door de natte en koude omstandigheden stapte een groot deel van het peloton al voor de eerste tussensprint af.

Iemand die weinig geeft om de regen is Tim Weerkamp en dus ging hij er een ronde voor de tussensprint solo vandoor om een zak drop te scoren. Adne Koster en Sjoerd Jansman deden nog hun uiterste best om Tim bij te halen, maar kwamen niet verder dan de tweede en derde plek.

Een aantal ronden na de tussensprint reed er een groepje van vier renners weg, waar dezelfde namen zich weer toonden; Tim Weerkamp, Sjoerd Jansman, Adne Koster en Steven Willemsen. Lange tijd leek het erop dat deze vier mannen het mochten uitmaken wie de tweede zak drop mee naar huis nam, maar een rondje voor het eind werd het gat dan toch nog dichtgereden. Degene die uiteindelijk als eerste over de streep kwam Axel van der Tuuk, voor Peter Merx en Tim Weerkamp.

Tussensprint:
1. Tim Weerkamp
2. Sjoerd Jansman
3. Adne Koster

Uitslag:
1. Axel van der Tuuk
2. Peter merx
3. Tim weerkamp
4. NWVG
5. Evert-Jan Veldkamp
6. Bart Beima
7. Sybren Welling
8. Pieter Verhoeven
9. Tsjerk Rozema
10. Tom Akkerman

Klassement:
1. Sybren Welling 39.1
2. Patrick van der Duin 35.3
3. Steven Willemsen 24


Dropkoers 20 september 2018

Vanavond stonden zo’n zestig renners aan de start van de eerste van de twee najaars-dropkoersjes.

De eerste tussensprint werd een strijd tussen Patrick van der Duin en Sebastian Vester, welke met een nipte voorsprong door Patrick werd gewonnen.

Met nog enkele ronden te gaan deed Arjan Dijkstra een dappere poging om solo voor het peloton uit te blijven. In de voorlaatste ronde kwam het peloton weer bij elkaar, waardoor de koers uiteindelijk werd beslist in een massasprint. Deze werd gewonnen door Patrick van der Duin, gevolgd door Sybren Welling en Bodi Del Grosso.

Hopelijk tot volgende week voor de laatste dropkoers van het jaar!

Tussensprint:
1. Patrick van der Duin
2. Sebastian Vester
3. Steven Willemsen

Eindsprint:
1. Patrick van der Duin
2. Bodi Del Grosso
3. Sybren Welling
4. Sebastian Vester
5. Pieter Verhoeven
6. ?
7. Kyrill Visser
8. ?
9. Edward Berends
10. Elmar de Jong


Dropkoers 27 september 2018

Vanavond stond de laatste dropkoers van het jaar op het programma. Onder het genot van een lekker najaarszonnetje stonden zo'n 60 renners vanavond aan de start. Helaas vonden er vanavond twee valpartijen plaats, maar allebei leken uiteindelijk zonder hele grote gevolgen.

De eerste tussensprint leek gewonnen te gaan worden door Adne Koster, maar uiteindelijk drukte Patrick van der Duin nog net zijn wiel eerder over de streep.

Met 3 rondes te gaan reed een drietal (Sjoerd Jansman, Pieter Verhoeven en Evert-Jan Veltkamp) weg dat het leek te gaan halen. Op het laatste rechte stuk echter werden ze nog net voorbij gesprint door Gerrie van Lingen, die daarmee de laatste zak drop van het seizoen veroverde.

Wij hebben genoten van de dropkoersjes en wij hopen jullie ook. Hopelijk tot volgend jaar bij de dropkoersjes in februari, houdt Facebook en onze website in de gaten voor de aankondiging hiervan.

Tussensprint:
1. Patrick van der Duin
2. Adne Koster
3. Marco van Dijken

Eindsprint:
1. Gerrie van Lingen
2. Sjoerd Jansman
3. Pieter Verhoeven
4. Pim Cazemier
5. Menno Altena
6. Steven Willemsen
7. Edward Berends
8. Evert-Jan Veltkamp
9. Csg'er?
10. Patrick van der Duin


Onze sponsoren