Zomerdrieluik

2020

Zomerdrieluik deel I

Tussensprint:
1. Eelke de Jong
2. Douwe Doorduin
3. Ronald Kruijer

Eind:
1. Danny van der Tuuk
2. Dennis Steverink
3. Sjors Dekker
4. Ronald Kruijer
5. Rogier Hilbers
6. Eelke de Jong
7. Tim Weerkamp
8. Aden Paterson
9. Lars Mulderij
10. Wieger van der Wier

Beste vrouw: Sanne Bouwmeester
2019

Je kent het wel, de leegte die je voelt als er weer eens niets te beleven is op de koerskalender. Om dat te voorkomen organiseren we weer een Zomerdrieluik, dit jaar op 3, 10 en 17 augustus. Op deze zaterdagen klinkt om 11:00 het startschot voor anderhalf uur koers. Tijdens deze koersjes zijn er natuurlijk mooie prijzen te winnen voor de winnaars van de tussensprints, de beste drie in de eindsprint en de beste dame. Ook is er uiteraard een klassement over alle drie de koersen. Inschrijving 3 euro.  Tot Corpus!

Terugblik 18 augustus en klassement
De omstandigheden vandaag waren niet bepaald wat je zou verwachten bij een Zomer3luik, maar ondanks dat waren er toch een dertigtal coureurs die het barre weer kwamen trotseren. In de eerste ronde gingen meteen de enige twee aanwezige TH coureurs ervandoor. Maar na anderhalve ronde zagen Ruben Offringa en Matthijs Dijkstra het zinloze van hun ontsnapping in en lieten ze zich weer inlopen. Vervolgens werd er twintig minuten aan een relatief laag tempo doorgereden, zonder veel demarrages.

Op weg naar de eerste tussensprint kwam het peloton terug tot leven en werden er verschillende demarrages geplaatst. Bij anderhalve ronde tot de tussensprint reden twee man weg uit het peloton: Erik Hagting en Matthijs Dijkstra. Op een halve ronde voor het einde ging het niet hard genoeg meer voor Erik Hagting en besloot hij solo op weg te gaan naar de eerste zak drop. Evert-Jan Veldkamp en Steven Hamstra die nog in de achtervolging gingen, kwamen te laat en werden tweede en derde in de tussensprint.
De schermutselingen van de tussensprint leidden ertoe dat renners dachten dat het een goed moment zou zijn om een ontsnapping op te zetten, en dus werd er slag om slinger gedemarreerd. Tot een echte ontsnapping leidde dit niet en na kwartier keerde de rust terug in het peloton. De geplande tussensprint voor vrouwen ging niet door, omdat er na 45 minuten nog maar één vrouw aanwezig was in het peloton. Charlotte Dieteren wist het hoge tempo in het peloton bij te houden en verdiende daarmee een zak drop.
De derde zak drop kon gewonnen worden na een uur koers. Dit keer werd de strijd om de zak drop beslist in een massasprint die gewonnen werd door Arjen van der Veen voor Evert-Jan Veldkamp en Erik Hagting. Meteen na de tussensprint reed er een drietal renners weg, dit was de eerste kopgroep die langer dan een rondje uit de greep van het peloton bleef. Drie ronden later, werden ze toch weer gegrepen door het peloton. Op het moment van de samensmelting besloot Sjoerd Jansman er een snok aan te geven. Hij kreeg Evert-Jan Veldkamp, Steven Hamstra en Erik Hagting met zich mee.
Deze kopgroep draaide goed en ze pakten snel een gat op het peloton en verdwenen zelfs uit het zicht. De fut leek er ook wat uit in het peloton want er waren nog weinig renners die zich geroepen voelden om een kopbeurt te doen. Het leek er dus op dat de kopgroep ging strijden voor de overwinning in de laatste etappe van het zomer3luik.
Aan de goede samenwerking in de kopgroep kwam echter een einde toen Evert-Jan Veldkamp een demarrage plaatste om solo weg te komen. Alle renners in de kopgroep kwamen weer bij elkaar en het linkeballen kon beginnen. Aangezien het peloton nog niet in zicht was dachten de renners in de kopgroep dat ze zich dat wel konden permitteren, maar met nog anderhalve ronde te gaan kwamen ze weer in het vizier van het peloton.
In het peloton was in de laatste rondes hard op kop gesleurd door onder anderen Rogier Hilbers, Berend Slagter, Ruben Offringa en Arjan Douma. Bij het zien van de kopgroep, groeide de moraal in het peloton weer en dus werd het gat snel gedicht. In de laatste ronde kwam alles weer samen en dus kon het peloton zin opmaken voor een massasprint. Na een sterke leadout van Spaak ploeggenoot Arjan Douma, wist Arjen van der Veen winnend over de streep te komen. Tweede werd Sjoerd Jansman, die ondanks een halfuur in de kopgroep nog een sterke sprint in de benen had. Ron Timmermans vervolledigde het podium.
Het was wat betreft Tandje Hoger weer een geslaagd Zomer3luik en we hopen jullie allemaal terug te zien op het OGK of bij de dropkoersjes in het najaar.

Tussensprints 1:
1. Erik Hagting
2. Evert-Jan Veldkamp
3. Steven Hamstra

Tussensprint 2:
1. Arjen van der Veen
2. Evert-Jan Veldkamp
3. Erik Hagting

Damestussensprint:
1. Charlotte Dieteren

Uitslag:
1. Arjen van der Veen
2. Sjoerd Jansman
3. Ron Timmermans
4. Matthijs Dijkstra
5. Rene Mink
6. Evert-Jan Veldkamp
7. Ruben Offringa
8. Jan Wessel Hoving
9. Kannibaalrenner?
10. Erik Hagting

Eindklassement:
1. Sjoerd Jansman 17
2. Arjen van der Veen 13,1
3. Peter Merx 10,1
3.​Eelke de Jong 10,1
5. Rene Mink 10
5. Kevin Hoekstra 10


Onze sponsoren