FAQ

Lidmaatschap

1. Hoe kan ik lid worden?

Door op de website te klinken op Word lid!. Je wordt dan, na het invullen van je gegevens, doorgestuurd naar de webpagina waarop je je machtiging kunt printen. Stuur die ondertekend op naar de secretaris (secretaris@tandjehoger.com), daarna ben je officieel lid.

2. Hoe kan ik me afmelden als lid?

Door een mailtje te sturen naar de secretaris, waarin je aangeeft lid-af te willen worden. Je kunt helemaal stoppen als lid, of donateur worden. Meer info daarover onder kopje Donateurschap. Als je lid-af wordt, zijn we verplicht je gegevens binnen 12 maanden te verwijderen.Tenzij je aangeeft dat we je gegevens mogen bewaren, dan blijf je langer in het systeem staan en kunnen we je bereiken voor een lustrum o.i.d.

3. Zijn er verplichtingen verbonden aan lidmaatschap?
Er zijn twee verplichtingen: het betalen van de jaarlijkse contributie (26 euro) en het hebben van een zogenaamde ACLO-sportbewijs. Zie voor dit laatste het kopje ACLO in deze FAQ. Er zijn geen sportieve verplichtingen zoals opkomst op trainingen en dergelijke.


Trainingen

1. Is een helm verplicht?
Ja, een helm is verplicht. Daarnaast zijn ook fietskleding en -handschoenen sterk aan te raden.

2. Wat zijn de trainingstijden? En vanaf waar wordt er vertrokken?
Dat verschilt gedurende het jaar, zeker nu de coronamaatregelen steeds veranderen. In de kalender op de site staan de trainingstijden. Daarnaast vind je nog informatie over zowel zomer- als wintertrainingen onder het kopje Activiteiten > Trainingen.

3. Moet ik bang zijn dat ik het niveau niet aan kan?
Nee, er wordt rekening gehouden met beginnende fietsers. Bij intervaltrainingen wordt in groepen getraind, verdeeld naar niveau. In duurtrainingen wordt het tempo aangepast. Normaal gesproken is de woensdagtraining een training waarin het tempo sowieso relatief laag ligt, dus dat is een leuke training voor nieuwe leden. Het kan in andere trainingen zijn dat je het soms wat zwaar hebt, maar je zult snel verbeteren als je een paar weken fietst!

4. Gaan alle trainingen altijd door?
Het streven is om alle trainingen doorgang te kunnen geven. Mocht er echter sprake zijn van zeer slechte (weers)omstandigheden zal dit tijdig door het bestuur gecommuniceerd worden. Houd de website en de mededelingen-app in de gaten.


Wedstrijden

1. Kan ik bij Tandje Hoger wedstrijden rijden? En op welk niveau?
Dat kan! We organisen bij Tandje Hoger zelf ieder jaar enkele wedstrijden, maar je kunt ook namens Tandje Hoger meedoen aan andere wedstrijden. Daarvoor moet je over het algemeen wel een wedstrijdlicentie hebben van de KNWU. De mannen bij TH hebben een Amateur- of Sportklasse-licentie. Bij de Sportklasse zijn de wedstrijden over het algemeen korter en ligt het niveau lager. Vaker komt het echter voor dat wedstrijden voor beide klassen toegankelijk zijn en je daarom met een gemêleerd gezelschap aan de start staat. Bij de vrouwen wordt geen onderscheid gemaakt tussen klassen. Alle vrouwen bij TH hebben een amateurlicentie. Mocht je een Elite/Belofte of Elite-vrouw licentie willen, dan is het mogelijk verstandiger je wedstrijden te gaan rijden voor een club die een eliteteam heeft. Trainen mag altijd samen met TH.

2. Hoe vraag ik een licentie aan?
Neem hiervoor contact op met de racecommissaris, David Brinkman (race@tandjehoger.com).

3. Zijn er aanvullende eisen voor wedstrijdrenners?
In principe niet. Het wordt echter wel toegejuicht naar de dinsdagtraining te komen en op donderdag samen op de wielerbaan te rijden. Dit is echter niet verplicht. Alleen voor enkele ploegentijdritten zijn er eisen aan trainingsdeelname en niveau. Aan alle overige wedstrijden kun je dus meedoen wanneer je maar wilt.

4. Kun je voor alle wedstrijden vrij inschrijven?
Voor bijna alle wedstrijden op sportklasse en amateurniveau geldt vrije inschrijving. Slechts voor ploegentijdritten en enkele klassiekers is er gezamenlijke inschrijving. Vaak is hier geen selectie voor nodig, maar is er toch een teaminschrijving. Inschrijving wordt dan geregeld via het forum.


Dames

1. Zijn er veel dames lid van TH?

Zeker! Tegenwoordig is verdeling man-vrou bij nieuwe leden zelfs ongeveer gelijk. We organiseren geen dingen speciaal voor dames: iedereen kan en mag overal aan meedoen.

2. Doen er ook vrouwen mee aan wedstrijden?
Ja, er zijn een aantal vrouwen bij TH die een licentie hebben. Ook doen er een aantal vrouwen mee aan wedstrijden en tijdritten waar je alleen een basislicentie voor hoeft te hebben. De auto van Tandje Hoger is beschikbaar voor vervoer en eventueel ook als ploegleiderswagen in koers.


Website 

1 Hoe kom ik aan een gebruikersnaam en wachtwoord voor de website?
Om te kunnen inloggen op de site moet je lid zijn van Tandje Hoger. Vraag de secretaris (secretaris@tandjehoger.com) om meer info als je er niet uitkomt.

2. Wat moet ik doen als ik mijn wachtwoord kwijt ben?
Als je je wachtwoord kwijt bent kun je met de "wachtwoord vergeten" optie een nieuw wachtwoord aanvragen.


ACLO

1. Wat houdt het hebben van een sportbewijs in?
Als lid van Tandje Hoger moet je je collegekaart “ACLOtiveren”. Je kunt dan sporten bij de ACLO en lid worden van de ACLO-studentensportverenigingen zoals Tandje Hoger. Dit kost voor het studiejaar 2019/2020 59,95 euro.

2. Kunnen niet-studenten ook een sportbewijs kopen?
Dit kan onder voorwaarden. Op de website van de ACLO vind je hierover meer informatie. Op deze pagina kun je vinden wanneer je in aanmerking kunt komen voor een sportbewijs als je geen student bent.

3. Ik wil graag lid worden, maar het is al februari/maart/april/mei/juni/juli/augustus. Moet ik dan nog steeds een ACLO-kaart kopen?
Als je lid wordt van Tandje Hoger moet je een ACLO-kaart kopen. Let er op dat je géén mid-season kaart koopt, maar een volwaardig sportbewijs. Dit is vanwege de subsidieverlening door de ACLO verplicht om mee te kunnen trainen met TH.

4. Ik ben gestopt/afgestudeerd, maar ik wil wel een ACLO-kaart kopen, kan dat?
Ben je klaar met je studie en afgestudeerd aan de RUG of HG? Dan kun je tot drie jaar na afstuderen nog een ACLO-sportbewijs aanschaffen voor €134,95  (voor 2020/2021) op vertoon van je bul/diploma.

Ben je gestopt met je opleiding bij de RUG of HG en heb je het voorafgaande jaar ingeschreven gestaan bij de RUG of HG? Dan kun je tot 1 jaar daarna nog een ACLO-sportbewijs aanschaffen voor €134,95 (voor 2020/2021).

5. Ik kan geen ACLO-kaart meer kopen, maar ik wil wel lid worden, kan dat?
Wil je graag lid worden bij Tandje Hoger, maar kun je op geen enkele manier een ACLO-sportbewijs aanschaffen? Dan kun je mogelijk dispensatie aanvragen. Een vereniging zoals TH krijgt de mogelijkheid om een beperkt aantal dispensatiekaarten te verschaffen. Het is aan het bestuur om deze toe te wijzen; de ACLO heeft hier geen invloed op. Neem hiervoor dus contact op met de secretaris van TH. Als je dispensatie wordt verleend, dan kun je een ACLO-sportbewijs aanschaffen voor €120,- per jaar.


Donateurschap

1. Zijn er verplichtingen verbonden aan het donateurschap?
De enige verplichting voor donateurs is het betalen van de jaarlijkse contributie (26 euro). Het is voor oud-leden een leuke mogelijkheid om betrokken te blijven bij de vereniging.

2. Wat mogen donateurs niet wat leden wel mogen?
Donateurs hebben geen toegang tot de spinninglessen in de winter en geen toegang tot de dinsdagtraining in de zomer. De huur van de spinningruimte en de trainers worden namelijk betaald door de ACLO. Voor vragen hierover kun je mailen naar de secretaris.


Fietsverzekering

1. Wat houdt de fietsverzekering in?
Je kunt als lid van TH via TH lid worden van de Nederlandse Toerfietsunie (NTFU). Bij dat lidmaatschap zit een fietsverzekering inbegrepen.

2. Zijn er andere voordelen verbonden aan het lidmaatschap van de NTFU?
Dit kun je lezen op de site van de NTFU, of hier op onze eigen website.

3. Wat zijn de polisvoorwaarden? Wat moet ik doen als ik schade wil claimen?
Dat kun je lezen op de site van de NTFU.


Clubkleding

1. Hoe kan ik clubkleding kopen?
Op de site vind je onder "Mijn Tandje Hoger" het kopje "kleding". Daar kun je lezen hoe je kleding kunt bestellen. Er zijn meestal een of twee bestelrondes per jaar. Wil je hier meer over weten, stuur dan een mailtje naar pr@tandjehoger.com.

2. Wat zijn de kosten voor kleding?
De kosten voor kleding wisselen. De actuele prijzen kan je bekijken via jouw eigen account op de RBL website of opgraven via pr@tandjehoger.com.

3. Kan ik de kleding direct ophalen als ik het besteld heb?
Vaak is er wel kleding op voorraad. Je kunt het dan direct ophalen (maak wel even een afspraak). Anders moet het besteld worden. Daarvoor zijn meerdere bestelrondes per jaar, houd de TH-mail en de site daarvoor in de gaten.

4. Ik heb al meer dan 2 maanden geleden kleding besteld, maar nog niets gehoord. Wat moet ik doen?
Wachten. Als de kleding binnenkomt, ontvang je direct een e-mail. De levertijd kan soms redelijk lang zijn. Daar kan het bestuur helaas niets aan veranderen, wij zijn afhankelijk van RBL.

7. Kan ik mijn kledingbestelling annuleren?
Je mag je kledingbestelling annuleren als de levertijd langer is dan 3 maanden. Dit wordt gerekend vanaf het moment dat Tandje Hoger de kleding besteld bij de leverancier, dus niet vanaf het moment dat jij kleding besteld bij Tandje Hoger.

Je mag daarnaast altijd vragen of je bestelling geannuleerd kan worden als je niet aan bovenstaande voorwaarde voldoet. Vaak zijn er namelijk wel andere TH'ers die deze kleding willen kopen.

8. Waar kan ik bidons, sokken en buffs bestellen?
Dit kan via de PR-commissaris, mail naar pr@tandjehoger.com.


Cyclocross/veldrijden en MTB

1. Zijn er ook cyclocrossers bij Tandje Hoger?
Ja! Na het wegseizoen wordt er ook in het veld getraind en aan wedstrijden meegedaan. Informatie hierover vind je op de website (kopje “veldrijden” op de menubalk) en op het forum.

2. Zijn er ook MTB’ers bij Tandje Hoger?
Ja, maar niet veel. Zij mogen meetrainen met de cyclocrossers, zie hierboven. In de zomer zijn er geen MTB-trainingen. 

Onze sponsoren