Over Tandje Hoger

G.S.W.V. Tandje Hoger

De Groninger Studenten Wieler Vereniging Tandje Hoger is opgericht op 17 januari 1977. Ze telt op moment van schrijven bijna 200 leden, 150 donateurs en 8 ereleden en is hiermee één van de grootste studentenwielerverenigingen van Nederland.

De Renner

Ben jij een fanatieke fietser? Degene die koerst in de eerste waaier, die demarreert uit het peloton, die pas bij de streep weer gezien wil worden, die bij elke sprint van voren zit, die anderen het snot voor ogen fietst? Aarzel dan niet, maar word lid van Tandje Hoger. Tandje Hoger telt een grote groep wedstrijdrenners én rensters met licenties in de categorieën amateurs en sportklasse. Zij trainen zoveel mogelijk samen en doen mee aan wedstrijden en trainingskoersen. Wie weet rijd jij je wel in de TH-ploeg die het bij de Nederlandse Clubkampioenschappen opneemt tegen clubs met bekende beroepsrenners. Verder zijn er nog traditionele orgelpunten als de Omloop door het Land van Kleine Hein in Drenthe en wordt er zelfs gekoerst op Belgische wegen in onder andere de Ronde van Haspengouw. Om over de vele spektakelvolle criteriums in de buurt maar nog niet te spreken!

Doe mee! Train mee! Je hoeft slechts te beschikken over een racefiets en een flinke dosis energie. Bloed, zweet en tranen maar vooral genoegdoening volgen dan vanzelf. De sensatie van de trainingstochten en wedstrijden werkt verslavend. Lekker in de frisse lucht met je sport bezig zijn, wat wil je nog meer! Voordat je lid wordt mag je een paar keer meetrainen om de sfeer te proeven!

De Toerder

De toerder doet het wat rustiger aan en ziet daarom heel wat meer dan de tegels van het fietspad of de derailleur van zijn voorganger. Bij hen geldt altijd de gouden regel: het tempo van de langzaamste is het groepstempo, want iedereen moet mee kunnen komen. Toerders nemen de tijd om zich heen te kijken of op een terrasje te gaan zitten. Maar toerders fietsen met evenveel plezier 200 kilometer op een dag of doen mee aan Luik-Bastenaken-Luik, de Mergelheuvelland Tweedaagse of de Amstel Gold Race (met hellingen tot 22%). Kortom, een toerrijder meet zijn prestatie niet in kilometers per uur maar in ontspanning per kilometer. Naast het gezamenlijk rijden van toertochten door het hele land en soms ook in het buitenland, gaat TH ook elk jaar op reis naar Spanje, om daar eens te toeren in een bergachtig landschap onder een gezapig mediterraan zonnetje!

Borrels en activiteiten

De borrels zijn dé manier om op te hoogte te blijven van de laatste roddels, resultaten of om gewoon in contact te komen met helden van toen en nu. Voor nieuwe leden is het de uitgelezen plek om onder het genot van een biertje iedereen bij TH te leren kennen. Het festijn vangt om 21:00 uur aan in de Pintelier. Tijdens de gewone borrel krijg je het eerste drankje van de penningmeester! De borrels vinden altijd plaats op tweede en vierde dinsdag van de maand.

Daarnaast zal er elke maand een activiteit georganiseerd worden door de activiteitencommissie voor alle leden van TH. Het kan dan gaan om bijvoorbeeld een etentje bij een van de leden thuis, een alleycat op fiets door de stad of een crazy88.


Materiaal en kleding

Materiaal dat door TH wordt uitgeleend

Tandje Hoger heeft een hele voorraad aan fietsmaterialen tot zijn beschikking, van heuse Tacx-fietstrainers tot aan handige accessoires, zoals tijdrithelmen en ligstuurtjes. Van al deze materialen kan je als lid van Tandje Hoger kosteloos gebruik maken.

Verder krijg je, als je tijdens een TH-activiteit (TH-toertochten, trainingen etc) lek rijdt, een gratis nieuw binnenbandje en kan er voor tijdritten en koersen gebruik gemaakt worden van een partytent en stoeltjes. In de TH-bak, tot slot, is een gereedschapskist en een fietspomp aanwezig.
Voor vragen hierover ben je aan het goede adres bij onze intern commissaris, te bereiken via het mailadres ic@tandjehoger.com.

Kleding

G.S.W.V. Tandje Hoger had voorgaande jaren volgens velen al het leukste pakje in het peloton, met ons nieuwe outfit (sinds 2021) is dat natuurlijk niet anders. Een impressie van de TH-kleding voor het seizoen 2021-2023 is onderaan de pagina te zien!

Samenvattend

 • Wedstrijden: 
  • Zeven door TH georganiseerde voorjaarskoersen in februari en maart, twee najaarskoersen in september, vier TH-tijdritten door het jaar heen, een clubkampioenschap in september, een Interclubwedstrijd (ICW) in november en juni en het Open Gronings Kampioenschap (OGK) in juli,
  • gezamenlijke deelname aan klassiekers, criteriums, rittenkoersen en tijdritten,
  • een trainingsweekend met de gehele wedstrijdploeg voor aanvang van het seizoen.
 • Toertochten: 
  • De jaarlijkse "Kalde Poatentocht", "Midzomernachttocht" en meer,
  • gezamenlijk toertochten fietsen, zoals bijvoorbeeld de Amstel Gold Race en de Mergelheuvelland Tweedaagse, maar ook minder bekende tochten in Nederland, België of Duitsland.
 • Trainingen
  • In de zomerperiode elke week een gerichte training onder leiding van een trainer,
  • in de winterperiode elke maandagavond spinnen in het ACLO-sportcentrum en elke woensdagavond krachttraining onder leiding van een trainer,
  • het gehele jaar door gezellig met elkaar toeren op de zaterdagochtend,
  • speciale trainingen voor wedstrijdrenners in de winter, om te zorgen voor een goede voorbereiding op het nieuwe seizoen.
 • Verder
  • Twee maandelijkse borrels,
  • een jaarlijkse reis naar Spanje,
  • kosteloos leenmateriaal,
  • TH's eigen clubblad ('het Verzetje"), het onovertroffen literaire meesterwerkje van fietsend Groningen,
  • korting bij de meeste sponsoren,
  • het schitterende clubtenue voor een voordelige prijs (zie het design onderaan de pagina),
  • altijd de mogelijkheid met een leuke gezellige groep een rondje te gaan fietsen!
  • en dit alles terwijl het lidmaatschap nog geen 30 euro per jaar kost!

Als je met andere studenten in groepsverband wilt trainen en fietsen zowel in Groningen, Drenthe als in het buitenland, aarzel dan niet en meld je aan. Alleen fietsen kan altijd nog....


Impressie kleding:

wielershirt_pure_2.0_dames_voorkant_-_rewsd_025_3.png
koersbroek_pure_dames_voorkant_-_rekbd_010_1.png

Onze sponsoren