Beginnerscursus

banner_site_beginnerscursus.jpeg

Sinds een aantal jaar organiseert Tandje Hoger elk jaar twee keer een beginnerscursus: in mei en in september. Of je nou een aantal keer op een racefiets hebt gezeten of een ervaren wielrenner bent die graag bepaalde kneepjes van het vak bij wilt leren: de beginnerscursus is voor jou onmisbaar! De beginnerscursus is de ideale manier om beter kennis te maken met wielrennen en de vereniging.

Data
Zoals vermeld vinden de twee beginnerscursussen plaats in mei en september. Bij elke beginnerscursus wordt op vier maandagavonden training gegeven, met elke week de nadruk op een nieuw onderwerp. De eerstvolgende cursus vindt plaats in het nieuwe collegejaar, op maandagavond 13, 20, 27 september en 4 oktober 2021, om 18:00. De afsluitende toertocht (onder voorbehoud) vindt plaats op woensdagavond 6 oktober. Besluit je om lid te worden daarna? Leuk! Noteer dan ook alvast het weekend 8, 9, 10 oktober in je agenda, dan is namelijk het introductieweekend!

Onderwerpen
Per training staat er een ander onderwerp centraal. De volgende onderwerpen komen aan bod:

  • Eén worden met je fiets: je leert door techniekoefeningen wat je allemaal kan op je fiets. Dat is veel meer dan je denkt!
  • Pelotonrijden: na deze training ben je een stuk bekwamer in het fietsen in een groep. Zo dicht mogelijk op het achterwiel van je voorganger rijden en een beetje duwen met de schouders is voor jou geen reden meer tot paniek!
  • Waaierrijden: in Groningen en omstreken ontkom je er niet aan: wind. Deze week leer je om te gaan met winderige omstandigheden. In welke positie heb je het minste last van de wind? Voortaan kom je een stuk minder moe thuis na een tochtje door de polders!
  • Sprinttraining: tijdens deze training leer je hoe je het beste kan sprinten op de fiets. Een goede eindsprint kan net het verschil maken bij de strijd om een podiumplek! 
  • (Toertocht rijden: de beginnerscursus wordt afgesloten met een toertocht. Onder begeleiding van ervaren wegkapiteins zul je zo'n 60 tot 80 km gaan fietsen door de provincie Groningen. Het is nog niet duidelijk of de toertocht dit jaar doorgaat.)

Kosten
De kosten van de beginnerscursus zijn ongeveer €30,-. Hiervoor krijg je 4 trainingen van ervaren trainers én kun je na de cursus gratis lid worden van Tandje Hoger! (je hoeft geen contributie te betalen tot eind 2021!) 

Locatie
De beginnerscursus vindt plaats in Groningen (stad) of binnen 5 km afstand daarvan. En eventueel zijn er altijd mensen met wie je samen naar de startlocatie kunt fietsen, mocht je onzeker zijn over je richtingsgevoel. 

Racefiets
Heb je geen eigen fiets? Dan kan je bij Krol Wielersport vragen of het mogelijk is een fiets (in jouw maat) te huren, en dit voor een schappelijke prijs. Ben je hierin geinteresseerd? Neem dan contact op met Krol Wielersport, Korreweg 12, 9715 AA Groningen, en vermeld daarbij dat je meedoet met de beginnerscursus van Tandje Hoger. Vanuit de vereniging hebben we helaas geen fietsen te leen. 

Aanmelden
​Ben je geïnteresseerd? Leuk! Aanmelden kan via dit aanmeldformulier. Je krijgt dan een week voor aanvang een mailtje met de precieze details. If you are interested in the beginnerscourse or have any questions, please send an email to race@tandjehoger.com.

Introductieweekend
Na de beginnerscursus ben je de rest van het jaar (t/m december) gratis lid. Voor iedereen die lid besluit te worden organiseren we een introductieweekend. Noteer het weekend van 8, 9 en 10 oktober alvast in je agenda. Meer informatie en een opgavelink zal nog volgen.


Onze sponsoren