Beginnerscursus

Black_and_Green_Gyms_Back_to_Business_Landscape_Poster.jpg

Sinds een aantal jaar organiseert Tandje Hoger elk jaar twee keer een beginnerscursus: in mei en in september. Of je nou een aantaal keer op een racefiets hebt gezeten of een ervaren wielrenner bent die graag bepaalde kneepjes van het vak bij wilt leren: de beginnerscursus is voor jou onmisbaar! Ook als je (nog) geen lid bent van Tandje Hoger, maar wel studeert ben je van harte welkom! 

Data
Zoals vermeld vinden de twee beginnerscursussen plaats in mei en september. Bij elke beginnerscursus wordt op vier maandagavonden achter elkaar training gegeven, met elke week de nadruk op een nieuw onderwerp. De eerstvolgende beginnerscursus vindt plaats in mei. 

Onderwerpen

  • Eén worden met je fiets: je leert door techniekoefeningen wat je allemaal kan op je fiets. Dat is veel meer dan je denkt!
  • Pelotonrijden: na deze training ben je een stuk bekwamer in het fietsen in een groep. Zo dicht mogelijk op het achterwiel van je voorganger rijden en een beetje duwen met de schouders is voor jou geen reden meer tot paniek!
  • Waaierrijden: in Groningen en omstreken ontkom je er niet aan: wind. Deze week leer je om te gaan met winderige omstandigheden. In welke positie heb je het minste last van de wind? Voortaan kom je een stuk minder moe thuis na een tochtje door de polders!
  • Sprinttraining: tijdens deze training leer je hoe je het beste kan sprinten op de fiets. Een goede eindsprint kan net het verschil maken bij de strijd om een podiumplek! 
  • Toertocht rijden: de beginnerscursus wordt afgesloten met een toertocht. Onder begeleiding van ervaren wegkapiteins zul je zo'n 60 tot 80 km gaan fietsen door de provincie Groningen. 

Kosten
De kosten van de beginnerscursus zijn €26,-. Hiervoor krijg je 4 trainingen van ervaren trainers, een afsluitende toertocht, een soigneercursus én kun je na de cursus gratis lid worden van Tandje Hoger! (je hoeft geen contributie te betalen tot eind 2020!) 

Racefiets
Heb je geen eigen fiets? Dan kan je voor een schappelijke prijs een fiets huren bij Krol Wielersport. Vanuit de vereniging hebben we helaas geen fietsen te leen. 

Aanmelden
​Ben je geïnteresseerd? Vul dan het aanmeldformulier in, dat later online komt. If you are interested in the beginnerscourse or have any questions, please send an email to ic@tandjehoger.com.

Onze sponsoren