Wintertraining

Wintertrainingen

Vanwege het coronavirus zien de trainingen in het winterseizoen er anders uit. Houd hiervoor de nieuwsupdates in de gaten en lees de omschrijvingen bij de trainingen goed door.


De wintertrainingen van Tandje Hoger beginnen na het ingaan van de wintertijd, en gaan door tot het ingaan van de zomertijd, wanneer de zomertrainingen weer van start gaan. 

Spinning
In de winter is het mogelijk om twee keer per week met Tandje Hoger te gaan spinnen in het ACLO-sportcentrum. Zo wordt getracht de leden ook in de koude en gure wintermaanden kwalitatief hoogwaardige trainingen aan te bieden. Onder leiding van een trainer krijgen TH'ers een stevig programma voorgeschoteld. Er zijn uiteraard geen extra kosten aan verbonden, maar je moet wel in het bezit zijn van een ACLO-sportbewijs, die je logischerwijs al hebt aangezien je lid bent van G.S.W.V. Tandje Hoger. Naast training is natuurlijk het sociale aspect ook niet te onderschatten. Zo voorkom je dat je na een lange winter alle namen weer opnieuw moet leren! In 2021-2022 zijn er twee spinninguren per week: maandag en dinsdag van 18.00 tot 19.00. De lessen vinden plaats in het ACLO-sportcentrum aan het Blauwborgje 16 op het Zernike-complex. De spinninglessen zullen weer plaatsvinden vanaf maandag 25 oktober 2021.

Krachttraining
In de winterperiode (november t/m februari) wordt er door Tandje Hoger elke week een begeleide krachttraining georganiseerd. Tijdens deze trainingen worden voornamelijk de been- en corespieren getraind. Onder leiding van een eigen trainer worden vele squats, planks en lunges afgewerkt. Deze trainingen vinden in 2021-2022 plaats op woensdagavond van 18.00 tot 19.00 in zaal 4 van het ACLO-sportcentrum. 

Zaterdagochtend tocht
In de winter wordt er vanaf januari iedere zaterdagochtend om 10:00 uur en ochtendtocht gereden. De insteek van deze tocht is om wedstrijdrijders fit te houden tijdens de winter, het tempo zal vaak boven de 30 gemiddeld liggen. Iedere week zal een aangewezen wegkapitein een rondje uitzetten met een eventuele finale.

Woensdagtrainingen
De woensdag trainingen starten weer in februari. In februari en maart zullen deze trainingen het voornaamste doel hebben om fit te worden voor de start van het wielerseizoen. Deze trainingen zijn voor iedereen, voor zowel wielrenners met wedstrijdambitie als mensen die fit willen worden voor een toertocht. Er zal in groepen van +/- 4 renners (afhankelijk van de opkomst) intensief getraind worden op een rondje, waarbij de blokken richting eind maart steeds intensiever en korter zullen worden.

De trainingen zijn toegankelijk voor iedereen! Echter, of de oefeningen voor jou te doen zijn valt of staat met wie je in de groep traint. Wil je er zeker van zijn dat je op jouw niveau kunt trainen, maak dan voorafgaand aan de training afspraken met renners/rensters van jouw niveau.

Overige trainingen
Behalve de spinning en krachttraining wordt er natuurlijk ook in de winter gewoon buiten gefietst! Elke dag is er wel een groepje TH'ers die samen er op uit trekken voor een rondje door het Ommeland. Afspraken voor trainingen worden doorgaans gemaakt via een van de vele WhatsApp-groepen. Ben je wel lid van TH maar nog geen lid van de TH groep, stuur dan even een mailtje naar de secretaris op secretaris@tandjehoger.com.

Over het algemeen zijn bovenstaande tijdstippen een vaste prik, maar controleer wel altijd even op de site of er niet toevallig een tijd- of locatiewijziging is!


Spinning.jpg
Spinning training
P6101247.jpg
Vanaf februari gaan we elke dinsdagavond weer tot het gaatje

Onze sponsoren