Zomertraining

Zomertrainingen

De zomertrainingen van Tandje Hoger beginnen op de eerste dinsdag na het ingaan van de zomertijd, en gaan door tot de laatste woensdag voor het ingaan van de wintertijd. Sinds het seizoen 2016-2017 trainen we 2 keer per week. Op de dinsdag- en woensdagavond verzameld om 18:00 op de parkeerplaats tegenover de Concoursbaan in het Stadspark. Een training kan ruim twee uur duren, dus neem een bidon water en een reepje mee. Een helm is verplicht! 

Dinsdag

Op dinsdag wordt er getraind in drie verschillende groep van verschillend niveau: basis-, midden-, en wedstrijdniveau. Elke groep heeft een eigen trainer en werkt een training af aan de hand van het trainingsschema gemaakt door onze hoofdtrainer Lieke. Meer over de trainigsschema's in het volgende stukje. 

Woensdag

Op woensdag is er de mogelijkheid om een rustige duurrit te maken van ongeveer 2 uur of om een blokjestraining af te werken; maar net waar je zin in hebt of wat het best past in het trainingsschema. De blokjestrainingen zijn van midden augustus tot eind september vervangen voor tijdritspecifieke trainingen om naar het NCK (Nederlands Club Kampioenschap) toe te trainen met een mannen- en vrouwenselectie. De duurrit zal dan wel door blijven gaan. 

Trainingsschema's

Sinds seizoen 2020 heeft Tandje Hoger een hoofdtrainer. Een van de taken van de hoofdtrainer is het opstellen van trainingsschema's en het co√∂rdineren van de buitentrainingen. Aan de hand van verschillende doelen, zoals een toertocht of wedstrijd, wordt dit schema ieder jaar opnieuw ingevuld en wordt er gepoogd structuur aan te brengen in de trainingen.  

Tijdritten

Op een paar dinsdagavonden in het jaar wordt de reguliere training vervangen door een TH-tijdrit. Op een locatie ergens in Drenthe of Groningen kunnen de TH'ers dan de krachten met elkaar meten! Houd voor de data de website goed in de gaten!

Overige trainingen

De enige trainingen onder leiding van een trainer zijn op dinsdag en woensdag, maar dat betekent niet dat Tandje Hoger de rest van de week stilzit! Bijna elke dag is er wel een groepje TH'ers die samen er op uit trekken voor een rondje door het Ommeland. Afspraken voor trainingen worden doorgaans gemaakt via de Whatsapp-groepen. Ben je wel lid van TH maar nog geen lid van deze groep, stuur dan even een mailtje naar de secretaris op secretaris@tandjehoger.com. 

Donderdag trainingswedstrijd
De donderdag staat in het teken van Corpus. Een wekelijkse trainingswedstrijd op de wielerbaan te Corpus Den Hoorn . Voor de koers rijden we soms een kleine twee uur op een niet al te hoog tempo. Deelname aan die trainingskoersen kost twee of drie euro, er is geen licentie voor nodig. Zie voor meer informatie de site van organisator Sportpark Corpus Den Hoorn. 

Onze sponsoren