Trainingen

Trainingen

Op deze pagina vind je de benodigde informatie omtrent de georganiseerde verenigingstrainingen. Naast de wekelijkse trainingen die vanuit de vereniging worden georganiseerd, biedt Tandje Hoger ook nog de benodigde informatie om zelf aan de slag te gaan zodat je ook zelf progressie kunt blijven boeken.

Fietstraining

Iedere maan​​​​​​​dag en woensdag van 18:00 tot 20:00 (afhankelijk van de tijd van het jaar) wordt getraind in verschillende groepen. Bij elke training wordt verzameld op de parkeerplaats in het stadspark (zie de foto onderaan deze pagina om de exacte verzamelplaats te bekijken) of de wielerbaan Corpus den Hoorn. Dit zal van tevoren voor elke training bekend zijn.  

Om de training in goede banen te leiden zijn er drie/vier verschillende groepen, namelijk een basis-, midden-, en wedstrijdgroep, die elk met een eigen trainer oefeningen uitvoeren gericht op het niveau van desbetreffende groep. Wekelijks bieden we per trainingsniveau een training ten behoeve van techniek/uithoudingsvermogen en een training voor duurvermogen. 

Inschrijven
Om te kunnen deelnemen aan een training is inschrijving op de site vereist. De inschrijving gaat open op de vrijdagervoor om 18:00 uur. Zorg ervoor dat je je op tijd inschrijft. Geef daarbij in de opmerkingen aan in welke trainingsgroep je mee wilt trainen.

Trainingsniveaus
Basisgroep
De basisgroep is de trainingsgroep waar iedereen welkom is. Deze groep is voor zowel de beginnend wielrenner die net de Beginnerscursus heeft gedaan als de al wat meer ervaren toerder. Zowel techniekoefeningen als oefeningen om het uithoudingsvermogen te verhogen, komen aan bod. 

Middengroep
De middengroep is de groep voor de al meer ervaren wielrenner die lekker door wil fietsen, het heerlijk vindt om ver te toeren, of misschien overweegt de overstap naar de wedstrijdgroep te maken. 

Wedstrijdgroep
Dit is de groep voor de wedstrijdrenners. Twijfel je of je met deze groep mee kunt? Vraag dan de trainer even voor de start van de training wat zij/hij ervan denkt. Bij deze training wordt wedstrijdgericht getraind, waarbij de invulling gezamenlijk door de hoofdtrainer en de trainer bepaald wordt (de invulling wordt van tevoren bekendgemaakt). 

Weet je niet in welke groep je thuishoort? Overleg even met Lieke, de hoofdtrainer, door te mailen naar hoofdtrainer@tandjehoger.com, of vraag het één van de trainers tijdens de training.

Type trainingen
Je kan kiezen uit een rustige duurtraining of een blokjestraining in combinatie met techniekoefeningen. Voor de duurtraining wordt verzameld op de parkeerplaats in het stadspark. De verzamelplaats voor de blokjestraining varieert tussen de parkeerplaats van het stadspark of de ingang van Corpus. 

Duur
Voor de duurtraining wordt er ter plekke gekeken of er in één of meerdere groepen wordt gereden. Bij de rustige duurtraining ga je voor een duur van ongeveer twee uur fietsen in een groep. Geef bij het aanmelden in het mededelingenveld aan dat je de duurtraining wil doen en of je een GPS beschikbaar hebt. Het bestuur zorgt voor een route en stelt wegkapiteins aan. Zin om lekker te toeren of wil je uitfietsen na een zware wedstrijd? Op de woensdagavond is er ook een (rustige) duurgroep die wordt geleid door een wegkapitein.

Blokjes en techniek
Je kunt je ook aanmelden voor de intensieve blokjestraining. Deze training is voornamelijk voor de fanatiekere (wedstrijd)renner. Wil je met de blokkentraining meedoen? Geef dit dan bij je aanmelding in het mededelingenveld aan. Bij deze groep zullen allerlei aspecten van het wielrennen behandeld worden, van bochten maken tot waaierrijden. Van individuele blokjes tot waaierrijden, iedereen kan z'n ei kwijt bij deze training. 

LET OP! 
In de maand september zijn er iedere dinsdag trainingen ter voorbereiding op het NCK: het Nederlands Club Kampioenschap. Dit is een tijdrit die wordt verreden door een mannen- en vrouwenteam. Deze trainingen zijn specifiek gericht op het opdoen van ervaring voor het fietsen in tijdrithouding in een klein select ploegje. De duurtraining en blokjestraining gaan gewoon door.

Bij vragen kunnen jullie altijd iemand van het bestuur of een trainer aanspreken.

We hopen jullie allemaal te zien tijdens de trainingen!

Parkeerplaats_stadspark.png
Verzamelplaats parkeerplaats stadspark

Fietstraining binnen (wintertijd)

Iedere maandag van 19:15 tot 20:15 en dinsdag van 19:15 tot 20:15 worden spinningtrainingen verzorgd in het sportcentrum op Zernike. Deze spinninglessen zijn exclusief voor leden van Tandje Hoger en worden, vanzelfsprekend ook verzorgd door een van onze eigen trainers. Spinnen is voor alle niveaus toegankelijk en je kunt het zo zwaar maken als je zelf wilt. 

Vanuit de vereniging worden type trainingen bedacht en gegeven die bevorderend zijn voor een mooie basis voor het nieuwe wielerseizoen. Vergeet je bidon(s) en handdoek niet mee te nemen. De fietsen zijn geschikt voor sportschoenen en fietsschoenen met een SPD-plaatje (niet SPD-SL!). De locatie voor de spinning les staat aangegeven bij het evenement op de website. Op dezelfde pagina als waar je je inschrijft.

Circuittraining

Gedurende de winterperiode wordt elke woensdag van 18:00 tot 19:00 een circuittraining gegeven in het sportcentrum op Zernike. Deze trainingen zijn tevens exclusief voor leden van Tandje Hoger. De circuittrainingen bestaan uit krachtoefeningen die zorgen voor de broodnodige core-stability welke essentieel is als jij goed en comfortabel op de fiets wilt zitten. De oefeningen worden in een hoge intensiteit afgewerkt en is voor ieder niveau geschikt. Zweten en spierpijn wordt gegarandeerd. 

Vanuit het bestuur zijn we ook bezig de circuittraining gedurende de zomerperiode door te trekken. Maar wil jij al wel thuis aan de slag gaan? Dat kan! Het onderstaande schema is daar speciaal voor ontworpen door onze eigen circuittrainer. 

Om jou persoonlijke ambities zo goed mogelijk te steunen worden er in dit document meerdere schema’s aangeboden. Deze schema’s variëren van een kort ritueel wat je direct kan doen als je wakker wordt of net voor het slapen gaan.

Klik hier voor de oefeningen

Onze sponsoren