Spinning account

De spinningfietsen beschikken over een powermeter en een multimedia systeem. Dat betekent dat er voor het aanmelden van trainingen een extra stappenplan is. Deze is hier onder te vinden en David heeft ook een instructie video gemaakt om te helpen met het opzetten van je account en het aanmelden voor een les.

Installeren van de Stages Studio+ app

 1. Download de app (Apple: https://apps.apple.com/us/app/stagesstudio/id1510508635 of Android: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.stagescloud.homeapp&gl=US)
 2. Open de app
 3. Maak een account aan.
 4. Open je profiel links bovenin.
 5. Ga naar je profiel instellingen.
 6. Voeg bij “Locations” de locatie ACLO Sportcentrum toe en ga terug.
 7. Ga naar “Profile” en personaliseer je profiel. Bijvoorbeeld een leuke display naam, je geboortedatum en gewicht. Ga daarna weer terug.
 8. Ga naar power en vul je FTP in. Weet je jouw FTP niet, kan dan in onderstaande tabel en bepaal (grofweg) je FTP.

Je profiel

FTP Mannen (Watt/kg)

FTP Vrouwen (Watt/kg)

Evenepoel en van Vleuten

6,4

5,7

Nils van der Poel & in ’t Hof

5,9

5,2

Excellent (Prof wielrenners)

5,3

4,7

Zeer goed

4,8

4,2

Goed

4,2

3,6

Gemiddeld

3,6

3,1

Redelijk

3,1

2,6

Ongetraind

2,6

2,1

Slecht

1,8

1,5

Het bepalen Functional Threshold Power (FTP) is van belang om trainingen nauwkeurig te analyseren en op lange termijn verbetering te zien. Normaal gesproken bepaal je je FTP door middel van een test. We kunnen echter niet iedere training beginnen met zo’n test (die zijn nogal zwaar namelijk), daarom bovenstaande tabel, zodat voor jezelf kan bepalen wat je FTP ongeveer is.

Heb je bepaald wat jouw score is? Vermenigvuldig deze dan met je gewicht, et voilà, je hebt je FTP bepaald. Vul het in en vink aan dat je automatisch je FTP geüpdatet wil zien, zodat je altijd met de juiste kleurtjes traint.


De volgende stappen zijn iets minder belangrijk maar vooral leuk voor jezelf.

 1. Ga naar “Notifications” en vink aan dat je graag een samenvatting van je training wil ontvangen na je trainging en ga terug.
 2. Ga naar “Integrations” en vink aan dat je je stagesaccount graag wil verbinden met Strava, je training wordt dan automatisch geüpload (weet je niet wat Strava is sla deze stap dan over) en ga terug. DOE DIT VOOR JE EERSTE TRAINING ALS JE DIT BELANGRIJK VINDT. Een gedane training voor het koppelen kan je niet uploaden.
 3. Ga naar “Devices” en voeg hier je hartslagmeterband toe. Deze doet het wel alleen als je hem om hebt (wordt alleen dan herkend), het kan dus zijn dat je dit in de zaal moet doen.

Onze sponsoren