Zomertrainingen

Zomertraining_page-0001.jpg

De zomertrainingen van Tandje Hoger beginnen vanaf 19 maart en duren het hele zomerseizoen(m.u.v. zomervakantie).

Elke dinsdag is er een techniek/blokkentraining van 18:00-20:00. 
Elke woensdag is er een duurtraining van 18:00-20:00.
Beide trainingen starten vanaf parkeerplaats stadspark.

De trainingen zullen in maart nog wat korten zijn vanwege het korte daglicht.

​​​​​​​Type training

Blokken en techniek

Bij Tandje Hoger bieden we 1 keer in de week op dinsdag een blokken/techniek training aan. Bij deze training wordt een technische skill zoals als waaieren, bochten rijden of sprinten geoefend, of worden er intervallen gedaan om je conditie te verbeteren. Als tweede deel is er vaak een koersspel of toepassingsoefening, om jouw geleerde skill toe te kunnen passen! 

Het eerste doel is om samen een leuke training te hebben en als tweede is dat beter worden, zowel voor een specifiek doel of gewoon om lekker te trainen. Zie hieronder voor de verschillende niveaus waarin getraind wordt.

Duurtraining

Iedere woensdagavond is er een duurtraining van ongeveer twee uur. De route hiervan wordt gedeeld via whatsapp en zal op de site bij het evenement staan. Daarnaast wordt er elke training per groep een wegkapitein aangewezen, die erop toeziet dat de rit voor iedereen veilig en goed te doen is. Vanwege de schemering zijn lampjes verplicht. 

Nieuw: elke vier weken is er één duurrit waar naast de wegroute ook een offroad route verreden wordt. Met succesvolle opkomst zal deze gedurende het hele seizoen(1x per 4 weken) voortgezet worden!

​​​​​​​
Niveaus techniek/blokkentraining

Afhankelijk van de groepsgrootte zijn er 1 tot 3 niveaus. Hier is de volgende indeling van toepassing:

 • Sportief niveau 1
  Training met technische onderdelen en intervallen, zodat je op alle facetten van het wielrennen beter wordt. Door middel van verschillende oefeningen en spelelement ligt de focus op beter worden door middel van een leuke training! 
  Het niveau van deze groep is instap tot midden gevorderd.
 • Sportief niveau 2
  Training met  techniek, intervallen en spelelement, om met leuke trainingen beter te worden. Hier worden dezelfde soort oefeningen als bij niveau 1 gedaan, maar is de uitvoering wat uitgebreider en op hogere snelheid.
  Het niveau van deze groep is middel tot hoog gevorderd, niet wedstrijdgericht.
 • Wedstrijd niveau 3
  Hier zullen trainingen gedaan worden welke gericht zijn op specifieke onderdelen van wedstrijden. Dit zijn techniekoefeningen en/of intervallen met toepassingsoefeningen op wedstrijden. Het streven is om deze trainingsinvulling op de wedstrijdkalenders van iedereen aan te sluiten.
  Het niveau is middel tot hoog gevorderd en wedstrijdgericht. Let op: ook als je nog geen wedstrijden op de planning hebt, maar wel graag een wedstrijdgerichte training wilt doen/proberen, ben je van harte welkom om bij deze groep aan te sluiten! Het is dus niet uitsluitend voor wedstrijdrenners.

Het doel van de groepsindeling is om vaste trainingsgroepen te vormen, zodat je samen met je trainingsgenoten en één of een aantal vaste trainer(s) beter kan worden! Als het met een laag deelnemersaantal niet lukt om 3 of 2 groepen te creëren, worden de verschillende groepen samengevoegd. Hier zal ervoor gezorgd worden dat iedereen op zijn/haar eigen niveau de oefeningen uit kan voeren!

Vind een groep die bij jouw niveau past en ga daarbij trainen. Als je een andere groep wilt uitproberen mag dat altijd! Twijfels over welke groep bij jou past? Vraag de aanwezige trainer of app mij(Friso) van te voren via 0623104991


Let op!

Het niet mogelijk om met een mountainbike of ligstuurtje deel te nemen aan de trainingen(m.u.v. offroad duurtraining). Zie het huishoudelijk reglement voor verdere regels voor tijdens trainingen.

Onze sponsoren