ZomertrainingenZomertrainingen

De zomertrainingen van Tandje Hoger beginnen na het ingaan van de zomertijd, en gaan door tot het ingaan van de wintertijd, wanneer de wintertrainingen weer van start gaan. 

Routeboek

Om de duurtrainingen makkelijker te maken qua voorbereidingen is er sinds dit jaar een routeboek pagina. Bij duurtrainingen zal aangegeven worden welke route er gereden gaat worden, deze zal vervolgens te vinden zijn op de routeboek pagina


Niveau's

Wij hebben veel leden en als we in 1 groep zouden trainen is naast het niveau verschil de veiligheid niet te garanderen van de leden. Er zal daarom getraind worden in drie verschillenden groepen. Deze groepen hebben hun eigen niveau en vaste trainers zodat je altijd de zelfde aanspreekpunten hebt. 

Wedstrijdrijders: Mozes & Friso

Recreanten 2: David & Phaedra

Recreanten 1: Ronald


Blokken/Techniek trainingen

Bij Tandje Hoger bieden we 1 keer in de week een blokken/techniek training aan. Tijdens deze training focussen we ons op bepaalde intervallen en de technische aspecten van het wielrennen bijvoorbeeld: bochten rijden, waaiers en rijden in groepen. De verschillende trainingsgroepen zullen elk hun eigen schema hebben met een algemeen 'doel' om naar toe te trainen. Ook als je niet voor een speciaal evenement traint kan je aansluiten bij de trainingen, want naast dat je dan ook een betere fietser wordt is het gezellig om met je fietsvrienden op de fiets te zitten 


Duurtrainingen

Iedere woensdagavond zal er een duurtraining plaats vinden van ongeveer twee uur. Welke route er wordt gereden wordt aangegeven bij het evenement en kan dan gevonden worden op de routeboek pagina. Er zal worden vertrokken worden vanaf de parkkeerplaats in het Stadspark en de eerste ritten zullen starten om 17:30 uur, Vanwege de schemering zullen lampjes verplicht zijn. Naarmate het later licht blijft zal de starttijd van de training opschuiven.

Op de Donderdag zal een 2-delige duurtraining worden georganiseerd: de Tarrel.

Donderdag is rondjes rijden op Corpus maar er zal ingefietst moeten worden  Daarom zal zodra SWNL de organisatie van Corpus weer overneemt en de starttijd 19:00uur is om 17:00uur een groep vertrekken voor anderhalf uur fietsen. Dan heeft men de optie om Corpus te rijden of om nog 2uur door te fietsen als duurtraining. Je kan je aanmelden voor zowel het eerste als tweede gedeelte van deze duurtraining.

Daarnaast organiseert de vereniging ook in het weekend een gezamelijke rit. Eens per maand een tourtocht met koffie en gebak, de andere zondagen een normale duurrit. Deze vertrekt om 9:30 vanaf de parkkeerplaats in het Stadspark en zal tussen de 3 en 4 uur duren met de mogelijkheid om de route in te korten. Ook deze route zal te vinden zijn in het routeboek. 


Circuittrainingen

Ook wordt er door Tandje Hoger elke week een begeleide circuittraining georganiseerd. Tijdens deze trainingen worden voornamelijk de been- en corespieren getraind. Onder leiding van een eigen trainer worden vele oefeningen afgewerkt. Deze trainingen vinden in 2022-2023 plaats op maandag avond van 18.00 tot 19.00 op de atletiekstrook van het ACLO-sportc

entrum. Wil je naast dit uurtje thuis ook bezig, dat kan. Klik hier voor de oefeningen


Het is niet toegestaan om op een mountainbike te komen of met ligstuurtje.


Onze sponsoren