Clubkampioenschap wegwielrennen

Uiteraard heeft Tandje Hoger ook een clubkampioenschap voor op de weg. Wie zich op die ene avond in het jaar, in het recente verleden meestal ergens in september, de sterkste van het pak toont, mag zich een jaar lang de beste wielrenner van TH noemen. Het clubkampioenschap wordt verreden op de wielerbaan op Sportpark Corpus Den Hoorn. De erelijst spreekt voor zich: alleen de heule heule grote kunnen hier winnen!

Het clubkampioenschap bestaat uit verschillende onderdelen:

  • Een individuele tijdrit over één ronde met een vliegende start. Er wordt elke 30 seconden gestart, dan rijd je een ronde en bij het passeren van de finish begint je tijdrit over één ronde. Langzaam verkeer (dus tijdens de inrijdronde en de uitrijdronde) fietst uiterst rechts, zodat de mensen die bezig zijn met de tijdrit aan de linkerkant kunnen rijden.
  • Een afvalkoers. De twee renners die per categorie als laatst over de finish komen worden uit de wedstrijd gehaald. Als er nog vier of vijf renners over zijn, valt er steeds één renner per ronde af. 
  • Een koers met twee tussensprints.

De puntentelling is als volgt:

Positie

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

Punten

50,1

40

35

32

30

29

28

27

26

25

Etc.


Bij de tussensprints kunnen de volgende punten behaald worden:

Positie

1

2

3

Punten

6

4

2


Degene die aan het eind van de avond de meeste punten verzameld heeft, mag zich clubkampioen van Tandje Hoger noemen!

Tijdritfietsen/stuurtjes zijn toegestaan bij de tijdrit. Stayeren is niet toegestaan tijdens de tijdrit, als dit gezien wordt, wordt de renner gediskwalificeerd. 

Alle categorieën rijden tegelijkertijd, houd rekening met elkaar. Ook hier geldt dat de langzamere groep tijdens een inhaalactie aan de rechterkant fietst. De snelle groep blijft dus links. 

Onze sponsoren