Nieuws

Recap NSK veldrijden

Afgelopen zondag was het NSK veldrijden in het sfeervolle Tilburg, waar twee onverschrokken TH'ers, Nynke en Sam besloten de uitdaging aan te gaan. Met een treinreis om 7.00 begonnen ze aan een lange dag.

Het inrijden was voor Sam niet alleen parcoursverkenning maak ook een kennismaking met zijn crosser. Met verschillende hindernissen zoals een trap, zandstrook, balkjes en meerdere loopstukken was het een uitdagend parcours! Na enkele rondes was het tijd voor Nynke om te starten met haar wedstrijd.

Voor Nynke vindt starten een overdreven techniek, de rest was al vertrokken voordat ze überhaupt was ingeklikt. Met een indrukwekkende inhaalslag in de eerste paar rondes bevond ze zich al snel op een tweede positie. Ondanks enkele valpartijen (vijf om precies te zijn) wist ze de als 2e de finish te passeren. Mag ze zich nu de beste crossende TH'er noemen, of moet deze titel nog worden bewezen op het CK cross?

Sam begon de wedstrijd sterk met de vraag: "Hoe schakelt dit ding ook alweer!?" Na enkele soepele rondes bevond hij zich achteraan het veld (de rest had sowieso afgesneden kan niet anders!). De zandstrook bleek een geduchte tegenstander te zijn. Door een stuurfout belandde hij bijna in de sloot, maar op het nippertje werd hij gered door het enige bosje in de buurt. In de laatste 20 minuten besloot zijn zadel volledige naar beneden te zakken. De crosser werd opeens een loopfiets! Ondanks ruimte voor verbetering heeft Sam ervan genoten!

Al met al was het een prachtige dag met mooie resultaten. Nu kijken we vol verwachting uit naar het CK cross!

Reacties

Log in om de reacties te lezen en te plaatsen

Onze sponsoren