Nieuws

Terugblik: OGK 17 sept

Het Open Gronings kampioenschap(OGK) van 2023 was weer een mooie sportdag voor Tandje Hoger(TH). Deze keer georganiseerd in samenwerking met Ready2race waren er drie wedstrijden in verschillende klassen met daarnaast een koersclinic. De dag startte met de koersclinic, waar een aantal renners de basis van wedstrijd rijden trainden, waarna zij de

ze skills tijdens de aansluitende koers uit konden voeren. Bij deze koers fietsten veel leden van TH mee, het is leuk om te zien dat zoveel leden door ready2race het wedstrijdrijden oppakken!

Voor de instapkoers vond het OGK van de dames plaats Deze koers was in combinatie met de mannen middenklasse. Tijdens deze koers waren er veel aanvalspogingen, maar niets bleef weg tot de finish, dus het eindigde in een pelotonsprint. Hier werd Phaedra knap Gronings Kampioen, nadat ze de dag ervoor ook al Nederlands studenten kampioen is geworden. Twee mooie truien voor TH dus!

Als laatst stond het OGK voor de mannen op de planning Dit waren traditiegetrouw 70 rondjes, 120 kilometer, 2,5 uur lang links afslaan op de wielerbaan. Het was weer een koers waar er veel veelbelovende kopgroepen wegsprongen, waar de amateurploeg van TH goed vertegenwoordigd was. Echter waren de omstandigheden niet zwaar genoeg dat één van de groepen tot de finish weg kon blijven. De koers eindigde in een sprint met de sprinttrein van NWVG die het tempo hoog hield. Uiteindelijk won Bruno Nakken van de Kannibaal de wedstrijd na een knappe finale. De kortste uitslagen waren een mooie 11e en 12e plaats voor Mozes en Jordi.

Het was een mooie koersdag met drie leuke wedstrijden en veel TH-deelname. Wij willen ready2race bedanken voor de hulp bij de organisatie en Velodroom voor de mooie prijzen.