Nieuws

Terugblik: Spanje 2023

Throwback Spanjereis 2023

Hoewel de Spanjereis alweer een eeuwigheid geleden lijkt, wil de ReisCie jullie toch nog even mee terugnemen naar deze prachtige week om de Spanjevibes enigszins te kunnen herbeleven. Wij als ReisCie hebben in ieder geval een prachtige week gehad en we hopen dat jullie dit ook zo ervaren hebben!
De dag na Koningsdag om 08.00 klaar moeten staan met je spullen bij de vertrekplaats is voor menig student niet het meest fantastische idee. Al met al verliep de ochtend soepeltjes en nadat alle fietsen in de dozen waren gepropt, de bagage in het ruim lag en iedereen op zijn plek zat moesten we er dan toch echt aan geloven, de busreis van 22 uur naar Malgrat de Mar.. Hoewel het een ellendig lange zit is, verliep de reis zonder problemen en kwamen we op zaterdagochtend aan in het Spaanse zonnetje. Toen iedereen geïnstalleerd was op zijn of haar kamer konden we de benen ´rustig´ losfietsen. In de bergen fietsen is toch wel weer even wennen als je het vlakke Groningen gewend bent en daarom stond er zondag een daaltraining op het programma onder leiding van Anne en Vera. Maandag was er een walking dinner waarbij ieder appartement een lekkere versnapering had klaarstaan en dinsdag werden de nodige kannetjes Sangria weggetikt in Barcelona. Menig Spanjeganger moest alvast moed indrinken voor woensdag, want toen stond de beruchte Koninginnenrit naar de Turo de l'Home op het programma. Bij de mannen wist Dex als eerste boven te komen en bij de vrouwen was dit Vera F.

De week vliegt voorbij en op donderdag gaan we gezellig met zijn allen uit eten bij een strandtent. De fanatiekelingen gaan daarna nog even door in de Frog maar de meesten gaan vroeg naar huis aangezien er vrijdag veel lange fietstochten gepland stonden, van het Stuwmeer tot aan Girona, je kan het zo gek niet bedenken. Nadat iedereen helemaal gesloopt terugkomt, staat er een stapavond in de legendarische Frog op de planning. Gek genoeg waren we dit jaar niet de enige vakantiegangers in deze grimmige tent. Onder het genot van de nodige kannetjes bier, shotjes, Nederlandse hits en de ranzige Shisha-geur werd er heel wat afgedanst. In tegenstelling tot vorig jaar werd er verrassend weinig speeksel uitgewisseld en wist bijna iedereen zelfs het einde te halen. Toen om 03.00 de lichten aangingen, had iedereen zijn ogen op steeltjes, hadden we nou gewoon de Frog uitgespeeld?
Nadat iedereen zijn of haar chaos weer in tassen had gepropt, was het helaas alweer tijd om te vertrekken. Spanjegangers, bedankt voor deze geweldige week en hopelijk zijn jullie er volgend jaar weer bij!

Wees echter niet getreurd, want in Nederland gaan de temperaturen langzaam maar gestaag omhoog en voor de ´bergen´ kunnen we natuurlijk naar de prachtige VAM-berg, de zee moet je er alleen even zelf bij denken en dan is het net alsof je de Spaanse kustroute fietst.

Reacties

Log in om de reacties te lezen en te plaatsen

Onze sponsoren