Blog

Terugblik trainingsinformatieavond: voeding

  • Vereniging
  • 2 minuten (377 woorden)

Trainingsinformatieavond, woensdag 27 november 2019

Afgelopen maand vond de trainingsinformatieavond plaats bij Spaak. De avond werd geopend met een plenair gedeelte over trainingsprincipes en het trainen met een schema door onze hoofdtrainster Lieke. De avond werd vervolgd met een carrousel waarin onder andere het wedstrijd rijden, toeren, crossen en lange afstandsfietsen aan bod kwam. Veel interesse was er voor de twee presentaties die Patrick van der Duin gaf over voeding rondom de training. Een samenvatting van de presentatie, geschreven door Patrick kan hieronder gevonden worden. Ben je geïnteresseerd in de powerpoint, mail dan naar pr@tandjehoger.com, dan kan deze toegezonden worden.

Voeding rondom de training

Als sporter denken we vaak dat we voor, tijdens en na de inspanning heel veel moeten eten, maar alles begint met de doordeweekse voeding. Je kunt het vergelijken met twee batterijen, de ene batterij wordt gevuld met energie uit de basisvoeding en de andere wordt gevuld door voeding rondom inspanning. Wanneer de eerste batterij niet 100% gevuld is kun je met sportvoeding er nooit voor zorgen dat je maximaal presteert. Oftewel, het is ontzettend belangrijk om door de weeks al gezond en voldoende te eten. Voor sporters is dan het advies om 7 (!) eetmomenten op een dag te plannen. Op deze manier vul je continu je lichaam met energie en kan het continu een beetje herstellen van fysieke inspanningen zoals trainingen of wedstrijden.

De presentatie ging vooral over voeding rondom de inspanning (training en wedstrijd). De exacte richtlijnen zijn goed in de presentatie terug te vinden. Wat voor de sportvoeding erg belangrijk is, is dat je voldoende maar niet te veel eet voor, tijdens en na de training. Tijdens de training is het advies om elk half uur iets te eten. Na de training is het belangrijk om zowel koolhydraten als eiwitten te nuttigen. Wanneer we alleen eiwitten eten of drinken voor het herstel, gebruikt het lichaam die eerst als bron van energie en dan pas als bouwstof. Verder is het erg belangrijk om na eerste maaltijd na een training direct weer verder te gaan met de het voedingspatroon zoals dat dagelijks er uit ziet. Hoe dat precies zit, verschilt per persoon.

Ben je geïnteresseerd en wil je graag meer weten, neem dan contact op met Patrick via https://patrickvanderduin.com/.

 

 


Terugblik ledenweekend
03jan

Terugblik ledenweekend

Begin december zijn wij met een groep van zo'n 32 TH'ers naar onze sponsor de Zwerfsteen in Roderesch op ledenweekend geweest. Er zijn...

Terugblik september
07okt

Terugblik september

OGK Stadspark Begin september werd de mooiste koers van 2019 door Tandje Hoger georganiseerd: het Open Gronings Kampioenschap in het...

Reacties

Log in om de reacties te lezen en te plaatsen

Onze sponsoren