Startlicentie

Een startlicentie is een wedstrijdlicentie voor renners die voornamelijk interclubwedstrijden willen rijden. In het noorden zijn er maandelijks een of twee wedstrijden voor de startlicentie. Ook kan er meegedaan worden aan de studentencups, wedstrijden voor studenten georganiseerd door verschillende studentenwielerverenigingen in Nederland.

Sportklasse

De sportklasse licentie valt tussen de start en amateurlicentie. Hiermee kan je wedstrijden van een wat hoger niveau dan de interclubwedstrijden rijden. Er worden niet veel wedstrijden georganiseerd voor deze klassen. Omdat de kosten van deze licentie bijna hetzelfde als de amateurlicentie zijn is het ook niet aan te raden om voor deze licentie te kiezen.

Amateurlicentie

Een amateurlicentie is voor de renners die wat serieuzer wedstrijden willen rijden. Met deze licentie kan gestart worden in wedstrijden door het hele land en soms ook in het buitenland. Daarbovenop zijn er enkele meerdaagse koersen voor amateurs waar Tandje Hoger vaak in clubverband heen gaat:

  • Arden Challenge (Mannen)
  • Hel van Petten (Mannen, ook startlicentie)
  • Ronde van Haspengouw (Mannen, normaliter ook Vrouwen)
  • Tour de Lasalle (Mannen)
  • Wielermeerdaagse Noordenveld (Mannen)

Voor vrouwen worden er helaas weinig meerdaagse koersen georganiseerd. Wel is er bij de meeste eendaagse amateurwedstrijden een categorie voor de mannen en vrouwen.

Kosten

Startlicentie

19 t/m 22: €28,00

>23: €35,00

Sportklasse

€130,00

Amateurlicentie

€150,00


Let op! De licenties lopen altijd tot het einde van het kalenderjaar, onafhankelijk van wanneer je de licentie koopt.

Onze sponsoren